Слика од Стерео звучник за на полица
Така како што замислиле изведувачите

Уживајте во најситните детали од звукот со поголем квалитет отколку кај CD дисковите, благодарение на звукот со висока резолуција. Страста за музика ги обединува сите компоненти, па затоа ќе помислите дека изведувачот настапува пред вас.

Звук кој е вистинско ремек-дело, со големина за на полица

Слушањето на SS-NA5ES ќе ви овозможи да ја чуете музиката онака како што ја замислиле изведувачите. Благодарение на уникатниот систем на високотонци и рачно изработеното куќиште вие ќе можете да слушате природен реалистичен звук.

Слушнете го секој одделен инструмент

Системот I-Array™ се одликува со уникатен дизајн и распоред на високотонци кои овозможуваат комбинирање на повеќе извори на звук без никаква обоеност или мешање на звуците.

Систем I-Array™
Изработка за добивање на природен звук

Европската бреза е материјал кој е познат по својата акустична резонанса. Обработена со користење на традиционални техники, таа нуди звук кој е прецизен, но сепак топол.

Скандинавско дрво
Европско дрво

Големата густина на европската бреза обезбедува идеално одекнување на звукот.

Јапонска изработка
Јапонска изработка

Традиционалните јапонски методи за преработка на дрво овозможуваат голема цврстина на куќиштето.

Дводелно куќиште
Раздвојување на високите од ниските фреквенции

Дводелното куќиште кај звучникот овозможува изолирање на вуферот од другите одделни звучници. Ова го спречува пренесувањето на вибрациите и обезбедува чист природен звук.

Уметнички експонати со големина за на полица

Секој од звучниците за на полица има 4 составни звучници: еден високотонец со мека купола од 25мм и два од 19мм за високите фреквенции и алуминиумски конусен вуфер од 130мм за басовите.

Звучници за полица со 4 компоненти
Подготвени за домашно кино

SS-NA5ES функционира беспрекорно со серијата на звучници ES, овозможувајќи извонредно реалистична репродукција на музиката и впечатливи филмови.

Спецификации и функции

  • 2-системски звучник за на полица со 4 составни звучници и бас рефлекс

  • I-Array систем на високотонци за природен звук

  • Рачно изработено куќиште од цврсто европско дрво

  • Дводелно куќиште за изолирање на вуферите

  • Фреквентен опсег од 45Hz до 45kHz

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина