Слика од Слушалки MDR-1AM2
Слика од Слушалки MDR-1AM2
Слика од Слушалки MDR-1AM2
Слика од Слушалки MDR-1AM2
Слика од Слушалки MDR-1AM2
Слика од Слушалки MDR-1AM2
Слика од Слушалки MDR-1AM2
Лого за звукот со висока резолуција
Така како што замислиле изведувачите

Уживајте во најситните детали од звукот со поголем квалитет од CD дисковите, благодарение на звукот со висока резолуција. Страста за музика ги обединува сите компоненти, па затоа ќе помислите дека изведувачот настапува пред вас.

Неверојатна острина. Потполна удобност. Класичен стил. 

Прецизниот звук и острината низ целиот опсег на звукот, што ги нудат слушалките MDR-1AM2, ги освојуваат срцата на љубителите на музика насекаде. Благодарение на лесниот дизајн и меките ушни перничиња, може да слушате удобно со часови.

Икона за HD-звучник од 40 мм
HD звучници од 40 мм

Уживајте во јасен и живописен звук низ целиот фреквентен опсег со HD-звучници од 40 мм.

Икона за 100 kHz
Широк фреквентен опсег

Слушајте длабоки ниски тонови и прекрасни високи тонови низ целиот фреквентен опсег од 3 Hz до 100 kHz.

Дизајнирани за појасен звук

Нашиот новосоздаден и лесен HD-звучник од 40 мм со мембрана од полимер од течни кристали (LCP) и слој од алуминиум создава јасен и живописен звук, особено при тонови со средна до висока фреквенција - совршено за вокални стилови - и рамномерен и прецизен одзив низ целиот фреквентен опсег.

Решетка со форма Fibonacci
Извонредно високи тонови за совршен звук

Специјално дизајнираната решетка со форма Fibonacci ги заштитува звучниците, а притоа го минимизира придушувањето на фреквенциите со висока резолуција, за да може да уживате во сите детали на извонредно високите тонови.

Навистина реалистичен звук

Испорачаниот кабел за балансирано поврзување со Φ4,4 мм ја задржува острината на звукот за да уживате во сите детали на звукот со висока резолуција. 

Слика од балансиран кабел за звук
Балансиран звук

Балансираниот кабел целосно ги одвојува левиот и десниот канал со помош на дополнителна жица за заземјување, за да ги намали пречките и да ја зголеми ефикасноста на звукот и да создаде звук со врвен квалитет.

Слика од кабел од бакар без кислород обложен со сребро
Бакар без кислород обложен со сребро 

Отпорот и загубите при пренесувањето на сигналот се минимизираат со четири кабли од бакар без кислород (OFC) обложени со сребро. Како резултат се добиваат помали загуби во звукот, подобри детали и појасни високи тонови. 

Слушајте со врвен стил и удобност

Благодарение на извонредно лесната конструкција и ушните перничиња што го намалуваат притисокот, може да слушате удобно и со стил во долги временски периоди.

Слика одблиску од ушни перничиња
Ушни перничиња кои го намалуваат притисокот

Слушајте удобно со часови благодарение на меките и обложени ушни перничиња од вештачка кожа. Дизајнот со затворена задна страна ги минимизира сите загуби во звукот.

Headband
Извонредно лесен дизајн

Новата лесна конструкција го намалува притисокот за подолго и удобно слушање, а изработката од врвни материјали овозможува долготраен работен век.

Носете ја музиката насекаде

Можноста за вртење на слушалките овозможува лесно и безбедно чување во торба.

Икона за актовка
Футрола за носење

Испорачаната футрола за носење ги заштитува слушалките од гребнатини и прав.

Икона за паметен телефон
Одговарајте на повици

Вградениот далечински управувач со микрофон ви овозможува да одговарате на повици и да ја контролирате музиката.

Сертифицирани слушалки за персонализирано слушање

Со сертифицираните слушалки за 360 Reality Audio и апликацијата Sony | Headphones Connect, оптимизирајте го слушањето преку анализа на формата на вашите уши, а потоа уживајте во врвно доживување.

Artist_connection
Слушнете исечоци од музика на демо плеерот со преземање на Artist Connection

Спецификации и функции

Прецизниот звук и острината низ целиот опсег на звукот, што ги нудат слушалките MDR-1AM2, ги освојуваат срцата на љубителите на музика насекаде. А благодарение на извонредно лесната конструкција и ушните перничиња што го намалуваат притисокот, може да слушате удобно со часови.
  • Компатибилност со звук со висока резолуција

  • Звучник со течни кристали и слој од полимер и брз одзив за јасен звук

  • Далечински управувач и микрофон на кабелот, компатибилни со паметни телефони

  • Моќен бас со контрола на одзив за ритамот

  • Слушалките се вртат за поголема преносливост

Што има во пакетот

Футрола за носење, Кабел за слушалки (вграден далечински управувач и микрофон) (прибл. 1,2 м), Кабел за слушалки со балансиран приклучок (прибл. 1,2 м)

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина