Слика од Слушалки MDR-10RC
Слика од Слушалки MDR-10RC
Слика од Слушалки MDR-10RC
Слика од Слушалки MDR-10RC
Слика од Слушалки MDR-10RC
Така како што замислиле изведувачите

Уживајте во најситните детали од звукот со поголем квалитет отколку кај CD дисковите, благодарение на звукот со висока резолуција. Страста за музика ги обединува сите компоненти, па затоа ќе помислите дека изведувачот настапува пред вас.

Во потрага по реален звук

Слушалки со звук на кој му веруваат изведувачите

Создадени од и наменети за љубителите на музика, MDR-10RC се добиени како резултат на потрагата по реален и веродостоен звук. Почувствувајте го секој удар на басот и сите емотивни високи тонови како што ги замислил изведувачот.

Од композиторите за вас

Соработка на професионалци од музичката индустрија

Sony се здружи со членовите на The Script со јасна цел: да создаде слушалки на кои ќе им веруваат музичките ѕвезди. Музичката група работеше со Sony за да создадат слушалки кои ќе репродуцираат звук со целосен опсег почнувајќи од јасни вокали па сè до бас кој ќе го раздрма вашето тело и ќе бидат доволно стилски за носење и во студиото и надвор од него.

Засолнете се во вашата удобна зона

Кога сакате да се изолирате од целиот свет, не постои подобро решение освен да се препуштите на музиката. Слушајте удобно со обложени ушни капачиња и лентата за на глава со опкружувачки дизајн.

Лесни и удобни
Дизајн со преклопување
Практични за патувања

Дизајнот со преклопување овозможува лесно складирање во торба

Ако слушалките ви се неопходни при работа, во ноќта и за време на патувањата, дизајнот на преклопување е задолжителен. Исто така, тој овозможува заштита и спречува заплеткување на каблите.

Бас со длабока моќ

Почувствувајте ја моќта на динамичниот звучник од 40мм

Слушалките MDR-10RC ќе ги задоволат сите потреби на големите љубители на бас. Почувствувајте ги длабоките удари со динамичниот неодимиумски звучник од 40мм. Обликуваните отвори за воздух нудат максимален проток на воздух во слушалките, овозможувајќи подобар одзив за ниските тонови.

Фреквентен опсег од 5Hz до 40kHz
Слушајте низ целиот фреквентен опсег

Слушајте длабоки ниски и неверојатно високи тонови од 5Hz до 40kHz.

Неодимиумски звучници од 40мм
Моќни звучници за моќен бас

Динамичните неодимиумски звучници од 40мм нудат моќен бас.

Чувство на стил

Слушалките MDR-10RC имаат ушни перничиња и мазна надворешна обработка. Изберете црвена, црна или бела боја, во зависност од вашиот стил.

Вграден далечински управувач и микрофон
Останете во контакт

Кабелот има практичен далечински управувач и микрофон за повици.

Футрола за патувања
Сеопфатна заштита

Заштитете ги слушалките во нивната сопствена футрола за патувања.

Спецификации и функции

  • Компатибилност со звук со висока резолуција

  • Далечински управувач и микрофон на кабелот, компатибилни со паметни телефони

  • Контролата на одзив за ритамот ги намалува изобличувањата на моќниот бас

  • Слушалки на преклопување за полесна преносливост

Звучник
40 мм, динамички – тип на купола
Фреквентен одзив
5–40.000Hz
Должина на кабел
1,2 м

Што има во пакетот

Футрола за носење, Кабел за поврзување – 1,2 м, Кабел со далечински управувач и микрофон – 1,2 м

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина