Слика од FE 24mm F1.4 GM
Слика од FE 24mm F1.4 GM
Слика од FE 24mm F1.4 GM
Слика од FE 24mm F1.4 GM
Слика од Gmaster
Дознајте повеќе за објективите G Master
Неверојатна резолуција со F1,4 со пренослив примарен објектив

Современата технологија резултира со врвни перформанси кај G Master, доследна висока резолуција и меки и природни ефекти на дефокусирање дури и при најширока вредност од F1,4. Објективот е компактен и најлесен во својата класа и нуди максимална преносливост. Тој се одликува и со брз и прецизен мотор за AF, врвно ниво на контрола и сигурност. 

Запознајте се со новиот G Master

Погледнете видеозапис

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

FE 24mm F1.4 GM
Галерија со фотографии
Слика од Напредната оптичка технологија што создава висока резолуција дури и при f1,4
Оптичката технологија создава неверојатна резолуција дури и при F1,4

Оптичкиот дизајн со два XA-елементи (екстремно асферични) ги исполнува строгите предуслови на G Master и овозможува доследна висока резолуција низ целата слика. Тој содржи и три елементи од ED-стакло (исклучително мала дисперзија) за ефикасно намалување на хроматската аберација. Овој иновативен оптички дизајн го минимизира изобличувањето на светлината заради прецизен приказ на точкестите извори на светлина.

Слика од Најсовремен оптички дизајн за реален приказ на точкасти извори
Најсовремен оптички дизајн за реален приказ на точкести извори

Новиот оптички дизајн со два прецизни XA-елементи го намалува изобличувањето на светлината кај објективи со голема решетка. Тоа може да предизвика неприродно распространување на точкастите светлосни извори што стануваат понагласени кон периферните делови на сликите.

Слика од Иновативен оптички дизајн и нов DDSSM сместени во компактен и лесен објектив
Иновативен оптички дизајн во компактен и лесен објектив

Новиот оптички дизајн со кој се намалува дијаметарот на објективот поради употреба на два XA-елементи од кои едниот е за предниот елемент на објективот, заедно со новиот мотор за фокусирање DDSSM (SSM со директен погон), придонесуваат за неверојатно мала вкупна тежина од само 445 гр. (15,7 oz.). Поради помалата големина и тежина, објективот е идеален за користење со куќишта со E-приклучок за уште поголема преносливост.

Слика од Прекрасен ефект на дефокусирање со G Master
Прекрасен ефект на дефокусирање со G Master

Кружната решетка со 11 ливчиња го подобрува дефокусирањето благодарение на напредниот дизајн и процесот на производство со прецизна контрола на сферичната аберација. Минималното фокусно растојание од 0,24 метри (0,79 ft.) и максималното зголемување од 0,17x ви овозможуваат да фотографирате одблиску, а заедно со широкоаголниот приказ на објективот, да добиете и прекрасни перспективи со длабоко и раскошно дефокусирање.

Слика од Брз, прецизен и тивок AF за фотографии и видеоснимки
Брз, прецизен и тивок AF за фотографии и видеоснимки

Новодизајнираниот DDSSM со голема моќ, што е оптимизиран за овој објектив, нуди приближно трипати поголема моќ од претходниот систем за фокусирање. Зголемената моќ на новиот DDSSM овозможува побрзо, попрецизно и потивко автоматско фокусирање за да добиете неверојатни перформанси при фотографирање и снимање.

Слика од Професионална контрола и сигурност за фотографии и видеоснимки
Професионална контрола/сигурност за фотографии и видеоснимки

Копче за задржување на фокусот, прстен за решетката, преклопник за звук на решетката, MF со линеарен одзив, дизајн што е отпорен на прав и влага и преден елемент со слој од флуор за професионална контрола и сигурност при снимање и фотографирање.

Слика од конфигурација на објективи
Конфигурација на објективи

Објективите G Master нудат повисоки нивоа на обработка на слика и изразување, со екстремно висока резолуција и меки ефекти на дефокусирање на заднината.

[1] Екстремно асферичен објектив (XA-објектив) [2] ED-стакло (исклучително мала дисперзија)

Функција за пренос на модулација на SEL24F14GM
MTF табела

MTF објаснува колку добро може објективот да прикажува мали детали, измерено како степен на контраст кој се добива помеѓу линии со мал простор измеѓу нив.

[1] Контраст (%) [2] Растојание од оптичкиот центар на објективот (мм)
[3] Макс. решетка [4] Решетка F8 [5] Просторна фреквенција
[6] 10 пара линии / мм [7] 30 пара линии / мм [8] Радијални вредности
[9] Тангентни вредности

Фотографија одблиску од FX6 додека се користи за снимање
Предности на објективите од Sony за снимање видео

Дознајте ги четирите уникатни предности на објективите со E-приклучок од Sony за снимање видео. Комбинацијата од објективи и фотоапарати од Sony ќе ви овозможи подобро доживување при снимањето видео.

Контроли на објективот
Слика од контроли на објективите
Слика од контроли на објективите

1. Прстен за фокусирање / 2. Прстен за решетката / 3. Копче за задржување на фокусот / 4. Преклопник за режими на фокусирање / 5. Индекс на решетката / 6. Преклопник за звук на решетката

Компатибилност со FE 24mm F1.4 GM

Отворете го линкот подолу за повеќе детали за компатибилноста со објективи/куќишта.

За одредени фотоапарати може да биде потребно ажурирање на софтверот заради максимална функционалност.

Спецификации и функции

  • Врвен, примарен и широкоаголен објектив од серијата G Master

  • DDSSM (SSM со директен погон) за тивка контрола со голема прецизност на фокусот на објективот

  • Кружната решетка со 11 ливчиња нуди прекрасни дефокусирачки ефекти

  • Двата XA-елементи (екстремно асферични) во оптичкиот дизајн ја подобруваат високата резолуција на G Master

  • Дизајн што е отпорен на прав и влага

Минимално фокусно растојание
0,24 м (0,79 ft)
Максимален сооднос на зголемување (x)
0.17
Пречник на филтерот (мм)
67
Тежина
445 гр. (15,7 oz.)

Што има во пакетот

Сенило (модел): ALC-SH154, Предно капаче за објектив: ALC-F67S, Задно капаче за објектив: ALC-R1EM, Торбичка

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина

Награди

Награди