Слика од USB DAC стерео засилувач за звук со висока резолуција
Слика од USB DAC стерео засилувач за звук со висока резолуција
Слика од USB DAC стерео засилувач за звук со висока резолуција
Слика од USB DAC стерео засилувач за звук со висока резолуција
Слика од USB DAC стерео засилувач за звук со висока резолуција
Така како што замислиле изведувачите

Уживајте во најситните детали од звукот со поголем квалитет отколку кај CD дисковите, благодарение на звукот со висока резолуција. Страста за музика ги обединува сите компоненти, па затоа ќе помислите дека изведувачот настапува пред вас.

Слушнете ги деталите со звук со висока резолуција

Едноставно поврзете го UDA-1 со вашиот компјутер и слушајте ја вашата музичка колекција со висококвалитетен звук. UDA-1 е конвертор на дигитални во аналогни сигнали (DAC), со вграден засилувач и повеќе влезови за слушалки или звучници. Репродуцирајте музика директно од вашиот компјутер со звук кој е поблиску до оригиналната снимка.

Создајте централен уред за вашата дигитална музика

UDA-1 е идеален начин да поставите звучен систем околу вашиот компјутер. Компактниот дизајн дискретно се вклопува во мали простори, додека двата USB приклучоци ви овозможуваат лесно поврзување на вашиот компјутер, лаптоп или паметен телефон (Android или iPhone). Или, пак, приклучете ги одделните аудио компоненти со оптички дигитален аудио (S/PDIF), коаксијален дигитален и линиски влез.

Фреквентен опсег од 10-100Hz
Детален звук низ целиот фреквентен опсег

Слушнете ги сите суптилни детали со широк фреквентен опсег од 10-100Hz, кој ќе ве приближи поблиску до деталите на изведбите во живо.

Компатибилност со повеќе видови на фајлови
Репродуцирајте ја целата ваша музика со висок квалитет

Извлечете максимум од аудио формати со висока резолуција како што се FLAC, WAV, ALAC и DSD (Direct Stream Digital). UDA-1 поддржува и компресирани формати како MP3, AAC, ATRAC и WMA, обновувајќи го звукот токму како што го замислил изведувачот.

Слушајте како да сте во студио за снимање

Уживајте во музиката со највисок квалитет. Технологијата за звук со висока резолуција го претвора аналогниот звук во дигитален со поголема стапка од CD дисковите, создавајќи звук со 24 бита/96kHz, во споредба со 16 бита/44,1kHz кај CD дисковите.

Звук со висока резолуција
DSEE врши обновување на високотонскиот звук
Подобрете ја компресираната музика со DSEE

Процесорот за подобрување на дигитален звук (DSEE) ги подобрува музичките фајлови (MP3, ACC, ATRAC и WMA). Со обновување на високите звуци кои се губат при компресирањето, DSEE ги репродуцира дигиталните музички фајлови со богат и природен звук.

Цврсто куќиште, чист звук

Опремен со 2 x 23W аналогни засилувачи во цврсто алуминиумско куќиште со дебелина од 3мм, UDA-1 овозможува излезниот звук од вашата музичка колекција во компјутерот да биде кристално јасен.

Компатибилност со компјутерски музички плеери
Контролирајте го начинот на репродукција

Поврзете го UDA-1 со PC. Преземете ја апликацијата High-Resolution Audio Player од Sony на вашиот PC и репродуцирајте дигитална музика со звук со висока резолуција. Или, пак, репродуцирајте од музички плеери како iTunes, Media Go или Windows Media.

Спецификации и функции

  • Компатибилност со звук со висока резолуција

  • Подобрувањето со DSEE го обновува квалитетот кај компресираните фајлови

  • Чиста дигитална USB врска за музиката од вашиот компјутер

  • Репродукција преку USB и полнење на паметни телефони

  • Цврста конструкција со врвни аудио компоненти

Излез (DIN)
23W + 23W
Влезни и излезни приклучоци
USB (2), Аналоген аудио влез (1), Аудио излез (1), Излез за слушалки (1), Излез на звучници (1), Коаксијален дигитален влез (1), Оптички дигитален влез (1)
Тежина
4 кг
Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина