Големина и тежина

Димензии (Ш x В x Д)
225 x 74 x 262мм
Тежина
4 кг

Функции

DSEE
ДА
Импеданса на звучник
4-16 оми
Фреквентен одзив
10Hz - 100KHz (+0dB, -3dB)
Сооднос помеѓу сигнал и шум
100dB

Моќност

Излез (DIN)
23W + 23W
Потрошувачка на енергија при работа(W)
65W
Енергетски потреби
220-240V,50/60Hz

Интерфејс

Влезни и излезни приклучоци
USB (2), Аналоген аудио влез (1), Аудио излез (1), Излез за слушалки (1), Излез на звучници (1), Коаксијален дигитален влез (1), Оптички дигитален влез (1)

Опции на бои

silver

Функции

Слика од USB DAC стерео засилувач за звук со висока резолуција

Звук со Bисока Pезолуција

Звукот со висока резолуција ќе ја пренесе вашата дигитална музика на повисоко ниво. Преку претворување на аналогната музика во дигитална со повисока стапка во однос на CD дисковите – 24 бита/192kHz, за разлика од стапката од 16 бита/44,1kHz кај CD дисковите – звукот со висока резолуција обезбедува звук со подобар квалитет од CD дисковите, така што вие уште повеќе ќе се доближите до оригиналната студиска снимка.

DSEE технологија

DSEE технологијата го надградува квалитетот на вашите компресирани музички фајлови. Кога оригиналниот музички извор е компресиран, се губат делови од високите фреквенции на вашата музика. DSEE врши враќање на тие делови за добивање на висококвалитетен звук кој е поблиску до оригиналната CD снимка.

Слика од USB DAC стерео засилувач за звук со висока резолуција

Компатибилни аудио плеери

USB DAC засилувачот е компатибилен со сите позначајни аудио плеери – вклучувајќи ги и услугите за проследување од интернет како Spotify и Deezer – така што вие нема да мора да го менувате начинот на кој ја слушате вашата музичка збирка за да уживате во врвниот звук со висока резолуција. Алтернативно, можете да ја преземете наменската апликација за компјутер - Hi-Res Audio Player од Sony.

Слика од USB DAC стерео засилувач за звук со висока резолуција

Повеќе начини за поврзување

Благодарение на разновидните влезови и излези – вклучувајќи USB, оптички дигитален аудио кабел, коаксијално дигитално и линиско поврзување – вие ќе можете да поврзете секакви уреди, почнувајќи од паметни телефони и таблети, па сè до компјутери и друга аудио опрема.