TA-ZH1ES

Нова арена за музичко изразување 

Откријте го целосниот потенцијал на вашите слушалки и уживате во емотивноста на песните, онака како што тоа го замислил изведувачот. Комбинацијата на најдобрите елементи од дигиталната и аналогната технологија за звук е наменета за сериозните слушатели.

КОМПОНЕНТИ ЗА СИСТЕМИ ЗА ЗВУК

Врвен засилувач за слушалки со D.A. Хибридно електронско коло на засилувачот

TA-ZH1ES
Слика од Врвен засилувач за слушалки со D.A. Хибридно електронско коло на засилувачот
Signature Series

One Signature Sound

Подобрување на доживувањето на звукот со висока резолуција, од нешто што го слушате во нешто што го чувствувате.

D.A. хибридно електронско коло: револуција во засилувањето на звукот

Нашата технологија S-Master без повратна врска ја задржува острината на оригиналниот звук. Новото електронско коло на D.A. хибридниот засилувач ја зголемува прецизноста и квалитетот на звукот со аналоген засилувач за проследување. Аналогниот засилувач ја коригира грешката при конверзија предизвикана од промените во засилувањето.

Зачувување на чувството

Доловете ја секоја нота и нијанса со DSEE HXTM

Уживајте во музиката така како што ја замислил изведувачот со квалитет близок на звукот со висока резолуција. Нашата нова технологија DSEE HX™ за зголемување на резолуцијата се одликува со четири дополнителни режими, покрај стандардните: женски вокал, машки вокал, ударни и жични инструменти, за оптимална репродукција на звукот.

Претворете го секој извор во DSD

Персонализирање на звукот со новата технологија за преработка на DSD

Со двојно попрецизна конверзија од претходните модели, новата технологија за преработка на DSD ви овозможува да ги конвертирате сите музички извори од PCM формат во DSD 11,2 MHz. Технологијата користи интегрирано FPGA (Field Programmable Gate Array) коло за да ги претвора сигналите во звучниот формат DSD.

Технологија за преработка на DSD
FPGA
Напредна FPGA обработка

Беспрекорна репродукција на музика

За да се добие максимумот од новото D.A. Хибридно електронско коло на засилувачот, нашите инженери го создадоа засилувачот со помош на напреден FPGA процесор. Тоа им овозможи целосно да ја прилагодат технологијата и да создадат нешто навистина уникатно.

Линеаризатор на DC фаза

Познат звук сличен со аналогниот

Нашиот линеаризатор на DC фаза ја репродуцира карактеристиката на фаза на типичните аналогни засилувачи. Тој се усогласува со карактеристиките на фаза на аналогните засилувачи за да понуди звук сличен со аналогниот.

Линеаризатор на DC фаза
Структуралниот интегритет нуди прецизност на звукот

TA-ZH1ES е прецизно изработен однадвор навнатре за да се максимизира аудио квалитетот.

Запознајте се со TA-ZH1ES

Дознајте повеќе за технологијата и инспирацијата зад нашиот најдобар неподвижен засилувач за слушалки. 

PCM 32-бита
Поддржани звучни формати

Уживајте во PCM 32-бита/768 kHz и DSD 22,4 MHz звучните формати.

Балансирано поврзување од 4,4 мм
Приклучок за балансирано поврзување со Φ 4,4

Приклучокот за балансирано поврзување со Φ 4,4 е новиот стандард за балансирано поврзување за слушалки. Можноста за јасно одделување на каналите што тој ја нуди овозможува прецизна репродукција и широк звучен простор.

Конзола за влез
Влезови за поврзување

Засилувачот се одликува со неколку приклучоци кои поддржуваат широк опсег на влезни уреди, меѓу кои и Walkman® уреди, телевизори и Playstation® конзоли. 

Конзола за излез
Излези за поврзување

Засилувачот се одликува со можност за поврзување повеќе излези за слушалки, вклучувајќи балансирано (4,4 мм, мини приклучок со 3 пина x2 и XLR4) и небалансирано (стандарден стерео приклучок, стерео мини приклучок).

Исполнете го вашиот свет со извонреден звук

Запознајте се со Signature Series

Не се задоволувајте со ништо помалку од најдоброто со целосната палета на Signature Series производи. Создадени за врвен квалитет на звук, тие ги надминуваат нормите за звук за да ја подобрат секоја нота.

Спецификации и функции

TA-ZH1ES е врвен засилувач за слушалки од Signature Series, дизајниран за да се постигне повисоко ниво на квалитет на звукот при слушањето преку слушалки.
  • D.A. Хибридно електронско коло на засилувачот

  • Нов DSEE HX со 5 режими

  • Поддршка за PCM 32-бита/768 kHz и DSD 22,4 MHz звучни формати

  • Нова технологија за преработка на DSD

  • Поддржува балансирано (4,4 мм, мини приклучок со 3 пина x2, XLR4) и небалансирано (стандарден приклучок, стерео мини приклучок) поврзување

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина