Засилувач за слушалки

Излезна моќност
Балансирано: 1200 mW + 1200 mW (32 оми 1 kHz 1%) Небалансирано: 300 mW + 300 mW (32 оми 1 kHz 1%)
Импеданса
8-600 оми
Фреквентен одзив
4 Hz-80 kHz (-3 dB)
Фреквентен опсег на репродукција
4 Hz-200 kHz
Прекинувач за засилувањето
Да (Високо / ниско)

Влез / излез

Излез за слушалки
Балансирано ; Стандарден балансиран (со дијаметар од 4,4 мм) мини приклучок со 3 пина (балансирано поврзување, дијаметар од 3,5 м) × 2 XLR4 (балансирано со 4 пина) Небалансирано ; Стандарден (дијаметар од 6,3 мм) стерео мини (дијаметар од 3,5 мм)
Назначување на XLR4 pin
1:L+, 2:L-, 3:R+, 4:R-
Друг влез/излез
Walkman® / Xperia™ влез USB-B влез КОАКСИЈАЛЕН влез ОПТИЧКИ влез ЛИНИСКИ L/R влез ИЗЛЕЗ ЗА ПРЕДЗАСИЛУВАЧ(варијабилно / фиксно)

Поддржани аудио формати

Фреквенција на семплирање/бит-длабочина
Стандарден DSD (до 22,4 MHz) DSD DoP (до 11,2 MHz) PCM (до 768 kHz/32 бита)
Приклучок за Walkman®/XperiaTM
PCM 2-кан. ; 44,1 / 48 / 88,2 / 96 / 176,4 / 192 / 352,8 / 384 kHz (16 / 24 / 32-бита) стандарден DSD 2-кан.; 2,8 / 5,6 / 11,2 MHz (1-бит) DSD 2-кан. DoP ; 2,8 / 5,6 MHz (1-бит)
USB приклучок од тип B
PCM 2-кан. ; 44,1 / 48 / 88,2 / 96 / 176,4 / 192 / 352,8 / 384 / 705,6 / 768 kHz (16 / 24 / 32-бита) стандарден DSD 2-кан. ; 2,8 / 5,6 / 11,2 / 22,4 MHz (1-бит) DSD 2-кан. DoP; 2,8 / 5,6 / 11,2 MHz (1-бит)
Приклучок за коаксијален влез
PCM 2-кан. ; 32 / 44,1 / 48 / 88,2 / 96 / 176,4 /192 kHz (16 / 24-бита)
Приклучок за оптички влез
PCM 2-кан. ; 32 / 44,1 / 48 / 88,2 / 96 kHz (16 / 24-бита)

Подобрување на звукот

Технологија за преработка на DSD
Да (Претворање во DSD 11,2 MHz)
семплирање со стапка од над 8x
Да
DSEE HX
Да (зголемување на резолуцијата во PCM 384 kHz / 32-бита)
Режим DSEE HX
Стандардно / Женски вокал / Машки вокал / Ударни инструменти / Жични инструменти
D.C. Линеаризатор на фаза
Да
Прилагодување на балансот лево/десно
Да

Друго

Поддржан софтвер за репродукција на музика
Аудио плеер со висока резолуција / Media Go
Придушувач на екранот
Да (СВЕТЛО / ТЕМНО / ИСКЛУЧЕН ЕКРАН)
Отстранлив кабел за напојување
Да
Енергетски потреби
220-240V,50/60Hz
Потрошувачка на енергија
35W
Потрошувачка на енергија (подготвеност)
0.3W
Автоматски режим на подготвеност
Да (стандардно : ВКЛУЧЕНО)
Далечински управувач
Да
Димензии ШxВxД (мм)
210 мм (Ш) x 65 мм (В) x 314 мм (Д) (вклучувајќи ги испакнатите делови и контроли)
Тежина (кг)
4.4 кг.

Што има во пакетот

  • Далечински управувач
  • AC кабел за напојување (кабел за напојување)
  • Дигитален кабел за Walkman®
  • USB кабел (USB-A/USB-B)
  • Батерии R03 (големина AAA)
Placeholder

Функции

Слика од Врвен засилувач за слушалки со D.A. Хибридно електронско коло на засилувачот

Врвно дигитално засилување

Нашата S-Master технологија без повратна врска ја одржува чистотата на динамичкиот, целосно дигитален звук. Нашето ново D.A. Хибридно електронско коло на засилувачот оди чекор понатаму, подобрувајќи ја прецизноста и квалитетот на звук со засилувач со аналогно проследување напред. Аналогниот засилувач ги коригира грешките кои ги предизвикува менувањето на засилувањето.

Слика од Врвен засилувач за слушалки со D.A. Хибридно електронско коло на засилувачот

Оптимална корекција на сигнал

S-Master дигитално ги засилува сигналите од музиката без загуба на сигналот. За слушалките со висока импеданса е потребна висока моќност, но тоа може да создаде разлика помеѓу реалниот и идеалниот сигнал. Аналогниот засилувач може да ги коригира ваквите недостатоци на сигналот и да овозможи почист и поприроден звук. 

Слика од Врвен засилувач за слушалки со D.A. Хибридно електронско коло на засилувачот

Зачувување на чувството

Доловете ја секоја нота и нијанса со DSEE HX™. Доживејте ја музиката така како што ја замислил изведувачот, со квалитет близок на звукот со висока резолуција. Нашата нова технологија DSEE HX™ за зголемување на резолуцијата се одликува со четири дополнителни режими, покрај стандардните: женски вокал, машки вокал, ударни и жични инструменти, за оптимална репродукција на звукот.

Слика од Врвен засилувач за слушалки со D.A. Хибридно електронско коло на засилувачот

Претворете го секој извор во DSD

Персонализирање на звукот со новата технологија за преработка на DSD. Со двојно попрецизна конверзија од претходните модели, новата технологија за преработка на DSD ви овозможува да ги конвертирате сите музички извори од PCM формат во DSD 11,2 MHz. Технологијата користи интегрирано FPGA (Field Programmable Gate Array) коло за да ги претвора сигналите во звучниот формат DSD.

Слика од Врвен засилувач за слушалки со D.A. Хибридно електронско коло на засилувачот

Напредна FPGA обработка за беспрекорна репродукција на музиката

За да се добие максимумот од новото D.A. Хибридно електронско коло на засилувачот, нашите инженери го создадоа засилувачот со помош на напреден FPGA процесор. Тоа им овозможи целосно да ја прилагодат технологијата и да создадат нешто навистина уникатно.

Слика од Врвен засилувач за слушалки со D.A. Хибридно електронско коло на засилувачот

Познат звук сличен со аналогниот

Нашиот линеаризатор на DC фаза ефективно репродуцира широк опсег на звуци. Тој применува дигитална обработка на сигналите за да се усогласи со карактеристиките на фаза на разните видови аналогни засилувачи за да понуди звук сличен со аналогниот.

Слика од Врвен засилувач за слушалки со D.A. Хибридно електронско коло на засилувачот

Елиминирање на резонансата со акустично прилагодениот тунел

Горниот панел на засилувачот за слушалки е изработен од комбинација на челик и алуминиум. Овие материјали имаат свои резонантни фреквенции, така што кога тие се комбинираат, меѓусебно се поништуваат. Резултатот е ефективно елиминирање на непотребната резонанса. 

Слика од Врвен засилувач за слушалки со D.A. Хибридно електронско коло на засилувачот

Идеална звучна изолација со FBW куќиште 

TA-ZH1ES се одликува со цврсто FBW куќиште, кое е дизајнирано за да ја заштити електронската плоча од вибрации. Минимизирањето на вибрациите и спречувањето на страничните движења овозможува намалување на шумот и појасен, почист звук. Новосоздадената структура со ѕид е создадена од голем алуминиумски блок и овозможува голема цврстина.

Слика од Врвен засилувач за слушалки со D.A. Хибридно електронско коло на засилувачот

Цврстина и издржливост

TA-ZH1ES се одликува со иновативен дизајн на куќиштето. Структурата на основната плоча која го поддржува 'FBW' куќиштето се одликува со два слоја за зголемена цврстина и низок центар на гравитација. Дополнителната заштита и издржливост го подобрува квалитетот на звукот.

Слика од Врвен засилувач за слушалки со D.A. Хибридно електронско коло на засилувачот

Излези за поврзување

Засилувачот се одликува со можност за поврзување повеќе излези за слушалки, вклучувајќи балансирано (4,4 мм, мини приклучок со 3 пина x2 и XLR4) и небалансирано (стандарден стерео приклучок, стерео мини приклучок).

Слика од Врвен засилувач за слушалки со D.A. Хибридно електронско коло на засилувачот

Влезови за поврзување

Засилувачот се одликува со неколку приклучоци кои поддржуваат широк опсег на влезни уреди, меѓу кои и Walkman® уреди, телевизори и Playstation® конзоли.