Слика од Blu-ray систем за домашно кино со Bluetooth®
Слика од Blu-ray систем за домашно кино со Bluetooth®
Слика од Blu-ray систем за домашно кино со Bluetooth®
Слика од Blu-ray систем за домашно кино со Bluetooth®
Така како што замислиле изведувачите

Уживајте во најситните детали од звукот со поголем квалитет отколку кај CD дисковите, благодарение на звукот со висока резолуција. Страста за музика ги обединува сите компоненти, па затоа ќе помислите дека изведувачот настапува пред вас.

Нова дефиниција на звук во вашата домашна забава

5.1-кан. систем за домашно кино со звук со висока резолуција

Пренесете ја моќта на кино салите во вашата дневна соба со BDV-N9200W. Уживајте во сите омилени филмови со реалистични детали, благодарение на проследувањето и зголемувањето на резолуцијата до 4K. Од експлозии до шепот - сè станува реалистично со 5.1-кан. опкружувачки звук и Magnetic Fluid звучниците, а звукот со висока резолуција ја приближува вашата музика до оригиналната снимка.

Вкупна RMS моќност од 1200W
Моќен опкружувачки звук

Сабвуферот и 5-те звучници нудат вкупна RMS моќност од 1200W, создавајќи живописен и повеќеслоен звук кој не пропушта ниту еден детаљ.

Зголемување на резолуцијата до 4K и Blu-ray Disc™ плеер
Детална и квалитетна слика

Уживајте во содржини што ги гледате со реални детали, благодарение на зголемувањето на резолуцијата до 4K и репродукцијата на 3D Blu-ray Disc™.

Безжично поврзување
Безжично проследување

Едноставно безжично проследување на филмови и музика со NFC, Miracast™, Bluetooth® и Wi-Fi®.

Како функционира звукот со висока резолуција
Како функционира звукот со висока резолуција

Слушајте како да сте во студио за снимање

Звукот со висока резолуција го претвора аналогниот звук во дигитален со поголема стапка отколку кај CD дисковите. Звукот со висока резолуција врши репродукција со брзина поголема од 24 бита/96Hz, за добивање повеќе детали и најреалистична музика.

Подобрете ја вашата музичка збирка

Процесорот за подобрување на дигитален звук (DSEE) ги подобрува компресираните фајлови (MP3, ACC, WMA) до CD квалитетот. DSEE ги репродуцира вашите дигитални музички фајлови со богат и природен звук, кој е сличен со квалитетот на оригиналната снимка.

Процесор за подобрување на дигитален звук (DSEE)
Дигитален засилувач S-master HX
Уживајте во секоја нота

Стандардните засилувачи вршат повеќе конверзии. S-Master HX е 100% дигитален. Процесорот за дигитални сигнали (DSP) анализира фајлови, а S-Master HX го прави сигналот сличен со звукот со висока резолуција, и го проследува низ нископропусен филтер.

ClearAudio+
Слушајте гласно и јасно

ClearAudio+ автоматски ги прилагодува поставките за звукот на телевизорот за создавање на прекрасно доживување при слушањето. Слушајте музика, дијалози и опкружувачки ефекти со поголема острина и јасност, без разлика што гледате.

Ниту еден звук не е недостапен

Уживајте во реалистичен звук кај филмовите со 5 Magnetic Fluid звучници и 1 сабвуфер. WD супер високотонците обработуваат неверојатно високи фреквенции за да создадат јасни високи тонови и богати ниски тонови. Звукот со висока резолуција обезбедува музика со најдобар квалитет.

Конус засилен со мика
Конус од стаклени влакна засилен со мика

Стаклените влакна се идеален материјал за конусни звучници и овозможуваат поширок фреквентен опсег, побрз одзив и поголема јасност на звукот.

WD супер високотонци
WD супер високотонци

Двата супер високотонци со широка дисперзија (WD) создаваат широка површина за слушање и репродуцираат тонови со висока фреквенција и јасен и детален звук со висока резолуција.

Magnetic Fluid звучници
Magnetic Fluid звучници

Звучниците Magnetic Fluid нудат подобар и кристално чист звук поради замена на придушувачите со течна суспензија, која исто така ја намалува потрошувачката на енергија.

Моќен сабвуфер
Моќен сабвуфер

Целуларниот конус засилен со мика подеднакво го распределува притисокот од сабвуферот за подобро проширување на фреквентните карактеристики.

Четири пати повеќе детали од Full HD

Реална и јасна слика со зголемување на резолуцијата до 4K

Влезете во нова ера на домашно кино. Со четири пати поголема резолуција во однос на Full HD, 4K нуди осум милиони точки за слики кои се толку реалистични, што ќе помислите дека се вистински.

Беспрекорно проследување

Споделувајте филмови и музика преку NFC, Miracast, Bluetooth® и Wi-Fi®

Пресликајте го екранот на паметниот телефон на вашиот телевизор и споделувајте филмови, видео снимки и фотографии. Само допрете некој уред со NFC наспроти BDV-N9200W и веднаш воспоставете безжична врска преку Miracast. Проследувајте музика безжично со Wi-Fi®, Bluetooth® и слушајте со еден допир преку NFC.

Звук кој ќе ве однесе во концертна сала

Пренесете го музичкото доживување од легендарните концертни сали во домот

Чувствувајте се како дел од публиката во лондонската арена O2 или навивајте од трибините за вашиот омилен тим. Сликата е надополнета со опкружувачки звук.

Режим за фудбал
Режим за фудбал

Внесете ја атмосферата од стадионот во домот. Притиснете копче за да го подобрите навивањето на публиката или, пак, отстранете го гласот на коментаторот – за да можете да уживате во натпреварот како што сакате.

Digital Music Arena
Digital Music Arena

Слушнете ја препознатливата акустика на лондонската арена O2 во вашиот дом со Digital Music Arena.

Направете атмосфера

Звучник со LED светилки кои создаваат пријатна атмосфера

Внесете повеќе бои во вашата домашна забава со бел стилски дизајн и 48 вградени LED светилки. Светилките се синхронизираат автоматски со вашата музика и видео снимки, а можете да изберете и некој од 4-те однапред програмирани шаблони за да ја разубавите атмосферата.

Најдоброто од интернетот на вашиот телевизор

Поврзете се на интернет и дознајте што ви нудиме. Запознајте се со Sony Entertainment Network и уживајте во директен пристап до најнови филмови, музика, интернет телевизија и многу повеќе. Прелистувајте низ големиот избор на онлајн канали или слушајте ги вашите омилени песни.

Филмовите изгледаат беспрекорно

Full HD 3D и зголемување на резолуцијата до 3D

Гледајте 3D Blu-ray™ Disc филмови во Full HD квалитет – само приклучете го преку HDMI со HD телевизор кој поддржува 3D. Blu-ray™ Disc плеерот репродуцира DVD дискови и ги претвора 2D филмовите во симулирано 3D, додавајќи длабочина и детали во сликите

3D и зголемување на резолуцијата до 3D

Спецификации и функции

  • Компатибилност со звук со висока резолуција

  • Подобрувањето со DSEE го обновува квалитетот кај компресираните фајлови

  • S-Master HX дигитален засилувач за чист и квалитетен звук

  • Уживајте во атмосферата од стадионот во живо со режимот за фудбал

  • Музика со одличен звук во еден чекор со ClearAudio+

Систем на звучници
3-системски
Фреквентен појас (FM / AM)
FM
Однапред избрани станици (FM / AM)
20 (FM)
Излезна моќност
1200W
Вид на форма
5.1
Влезни и излезни приклучоци
HDMI® влез/излез (2/1), USB влез (1), USB тастатура, Аналоген аудио влез: Пински приклучок (1), Влез за микрофон со автоматска калибрација (1), Оптички аудио влез (1), Приклучок за етернет (1)
Blu-ray Disc™
ДА
Blu-ray 3D™
ДА
DVD
ДА

Што има во пакетот

Упатство за употреба, Безжичен засилувач, FM антена (заоблена / тип T), Batteries, Гарантен лист, Водич за брзо поставување, Микрофон со автоматска калибрација

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина