Телевизори

X90L / X91BL | BRAVIA XR | Full Array LED | 4K Ultra HD | Висок динамички опсег (HDR) | Паметен телевизор (Google TV)

X90L Series

НОВО
Дизајн на телевизори од 65 инчи
Дизајн на телевизори од 65 инчи
Дизајн на телевизори од 65 инчи
Дизајн на телевизори од 65 инчи
Дизајн на телевизори од 65 инчи
Дизајн на телевизори од 65 инчи
Дизајн на телевизори од 65 инчи
Дизајн на телевизори од 65 инчи
Дизајн на телевизори од 65 инчи
Дизајн на телевизори од 65 инчи
Дизајн на телевизори од 65 инчи
Дизајн на телевизори од 65 инчи
Дизајн на телевизори од 98 инчи
Дизајн на телевизори од 98 инчи
Дизајн на телевизори од 98 инчи

Пријавете се веднаш за да ги добивате нашите најнови вести и временски ограничени понуди.

Кликнете на линкот подолу за да не пропуштите ништо.
Четири телевизори Bravia наспроти светла заднина со лого ознаки Bravia во горниот дел

Живописен контраст.
Живописни бои.

Нашиот извонреден 4K-телевизор со Full Array LED и Cognitive Processor XR™ нуди реална длабочина и интензивен контраст. Новодизајнираната структура за локално затемнување создава живописни и реални сцени. Звукот што го слушате е усогласен со сликите што ги гледате.

()
 • XR-55X90L
  139 см (55")
  НОВО
 • XR-65X90L
  164 см (65")
  НОВО
 • XR-75X90L
  189 cm (75")
  НОВО
 • XR-85X90L
  215 см (85")
  НОВО
 • XR-98X90L
  248 см (98")
  НОВО


Неверојатна светлина. Врвен контраст.

Живописно. Светло. Јасно. Гледајте прекрасни слики со реална длабочина на нашиот екран со Full Array LED и Cognitive Processor XR™.

Интензивен контраст,
почувствувајте ја длабочината

Cognitive Processor XR™ го контролира задното осветлување Full Array LED во зони за да обезбеди исклучително реален контраст во светлите и темните површини истовремено.

Хармонизиран звук. Синхронизирани слики. 

Независно што гледате, Cognitive Processor XR™ репродуцира звук што одговара совршено на случувањата.

Време е за игри. Бидете непобедливи.

Нашите телевизори BRAVIA XR™ прецизно ја репродуцираат извонредната графика и звучните ефекти на денешните игри. Сакате повеќе? Поврзете конзола PlayStation®️5 за максимално уживање.01
Телевизор BRAVIA што прикажува слика од God of War: Ragnarok на која има чамец на река и мост во заднина, со конзола PS5™, контролор и лого за PS5™ на десната страна на телевизорот

Тенок дизајн. Обработен со метал.

Елегантен, едноставен и софистициран. Убавината на овој телевизор е начинот на кој ви го насочува погледот кон најважното - сликата.0
Раб на телевизор што прикажува слика од златни кристали

Погледнете зошто овој телевизор е специјален

Во ова видео е претставен 4K-телевизорот X90L BRAVIA XR со FullArray LED од Sony - модел за 2023 година.

Овој телевизор нуди реално доживување со висок квалитет на слика и звук за сите видови на содржини.


Cognitive Processor XR го максимизира потенцијалот на FullArray LED за да создаде неверојатна светлина и врвен контраст.


Благодарение на Acoustic Multi Audio, звукот се репродуцира од соодветно место во сцената и е прецизно усогласен со сликата.


BRAVIA CAM препознава каде седите и ги оптимизира поставките соодветно.


Нашите телевизори BRAVIA XR ја репродуцираат извонредната графика и звучните ефекти на денешните игри.


Нашиот минималистички дизајн во вид на плоча ги спојува екранот и рамката во една плоча, го минимизира шумот и максимално го подобрува вашето доживување при гледањето.  Опремен е со престижен држач со повеќе положби.

ДИМЕНЗИИ

КОМПОНЕНТИ

Еко порака

Дизајн со кој се води грижа за животната средина

ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ ЗА SONY И ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности.

ЕКОЛОШКИ КАРАКТЕРИСТИКИ НА ОВОЈ ПРОИЗВОД
 • Контролата на динамичкото задно осветлување, или контрола на осветлување на ниво на точки, ја подобрува енергетската ефикасност преку прилагодување на светлината на екранот според промените на содржината на сликата
 • Режимот за заштеда на енергија заштедува енергија преку прилагодување на светлината на екранот
 • Режимот за исклучување на екранот заштедува енергија преку исклучување на сликата на екранот без потреба да го активирате режимот на подготвеност на телевизорот, а сепак да уживате во звукот