Телевизори

Серија X85L | Full Array LED | 4K Ultra HD | Висок динамички опсег (HDR) | Паметен телевизор (Google TV)

X85L Series

НОВО
X85L Series
Дизајн на телевизори од 65 инчи
Дизајн на телевизори од 65 инчи
Дизајн на телевизори од 65 инчи
Дизајн на телевизори од 65 инчи
Дизајн на телевизори од 65 инчи
Дизајн на телевизори од 65 инчи
Дизајн на телевизори од 65 инчи
Дизајн на телевизори од 65 инчи

Беспрекорен контраст.
Извонредна слика.

Нашиот 4K-телевизор со Full Array LED и 4K HDR-процесор X1™ нуди висок контраст во светлите и темните области и сцени полни со детали. Слушајте филмска музика и музички листи за репродукција со јасен звук и богат бас.

 • KD-55X85L

  139 см (55")
  НОВО
 • KD-65X85L

  164 см (65")
  НОВО
 • KD-75X85L

  189 cm (75")
  НОВО


 • CES® 2022 Innovation Awards, награда за BRAVIA CORE0

 • „Одлична вредност за сериозните љубители на AV“

Контраст што изгледа реално

Од светлите до темните делови, контрастот е реалистичен низ целиот екран благодарение на Full Array LED и 4K HDR-процесорот X1™.

Телевизор BRAVIA што прикажува разнобојни балони со топол воздух што полетуваат во ноќта

Моќен бас
што буди емоции

Без разлика дали се работи за акција, драма или сцени со музика, ќе може јасно да чуете сѐ благодарение на моќниот X-Balanced Speaker™ кој е дизајниран на начин што овозможува екранот да биде извонредно тенок.

Телевизор BRAVIA со слика од музичар кој свири контрабас во оркестар

Забава што ја сакате. Со помош од Google.

Google TV ви ги нуди филмовите, сериите и другите содржини од вашите апликации и претплати и ги организира специјално за вас.

Лого за Google TV над слика од дневна соба со телевизор BRAVIA поставен на ѕид, на екранот прикажува повеќе апликации за забава и услуги за проследување

Тенок стил. Тенка рамка. Потполно уживање.

Тенката рамка е дизајнирана да го максимизира видливиот екран за да може да се фокусирате на тоа што е најважно.0
Приказ од агол на телевизор што го прикажува стилот со тенка рамка

Дизајнирани со еко функции0

Одличните слики и звук никогаш не треба да се штетни за животната средина. Работиме неуморно за да го намалиме своето влијание врз планетата.0
Дневна соба со телевизор BRAVIA поставен на ѕид, на екранот се прикажува контролната табла за еко функции

Погледнете зошто овој телевизор е специјален

ДИМЕНЗИИ

КОМПОНЕНТИ

Еко порака

Дизајн со кој се води грижа за животната средина

ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ ЗА SONY И ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности.

ЕКОЛОШКИ КАРАКТЕРИСТИКИ НА ОВОЈ ПРОИЗВОД
 • Контролата на динамичкото задно осветлување, или контрола на осветлување на ниво на точки, ја подобрува енергетската ефикасност преку прилагодување на светлината на екранот според промените на содржината на сликата
 • Режимот за заштеда на енергија заштедува енергија преку прилагодување на светлината на екранот
 • Режимот за исклучување на екранот заштедува енергија преку исклучување на сликата на екранот без потреба да го активирате режимот на подготвеност на телевизорот, а сепак да уживате во звукот