Телевизори

X80L | 4K Ultra HD | Висок динамички опсег (HDR) | Паметен телевизор (Google TV)

X80L Series

НОВО
X80L Series
Дизајн на телевизори од 65 инчи
Дизајн на телевизори од 65 инчи
Дизајн на телевизори од 65 инчи
Дизајн на телевизори од 65 инчи
Дизајн на телевизори од 65 инчи
Дизајн на телевизори од 65 инчи
Дизајн на телевизори од 65 инчи
Дизајн на телевизори од 65 инчи

Забавата започнува веднаш.
Секојдневно, непречено.

Нашите паметни телевизори се дизајнирани за бескрајна, непречена забава. Сликите се живописни со милијарди реалистични бои што прецизно ги репродуцира нашиот 4K HDR-процесор X1™. Слушајте филмска музика и музички листи за репродукција со јасен звук и богат бас.

()
 • X80L Series

  KD-43X80L

  108 см (43")
  НОВО
 • X80L Series

  KD-50X80L

  126 см (50")
  НОВО
 • X80L Series

  KD-55X80L

  139 см (55")
  НОВО
 • X80L Series

  KD-65X80L

  164 см (65")
  НОВО
 • X80L Series

  KD-75X80L

  189 cm (75")
  НОВО
 • X80L Series

  KD-85X80L

  215 см (85")
  НОВО


 • CES® 2022 Innovation Awards, награда за BRAVIA CORE0

Сите бои на природата

Гледајте милијарди бои на екранот, исто како во реалниот свет, благодарение на нашиот 4K HDR-процесор X1™ и широката палета на бои.

Слика од мал приморски град облеан во сончева светлина, во кој се истакнуваат живописни згради, кафулиња и рибарски бродови

Звукот добива реалистичност

X-Balanced Speaker™ беше создаден за да одговара на тенкиот дизајн на телевизорите и да внесе моќен и јасен звук во филмовите и музиката.

Слика одблиску од рака на музичар која свири на жиците на контрабас

Забава што ја сакате. Со помош од Google.

Google TV ви ги нуди филмовите, сериите и другите содржини од вашите апликации и претплати и ги организира специјално за вас.

Лого за Google TV над слика од дневна соба со телевизор BRAVIA поставен на ѕид, на екранот прикажува повеќе апликации за забава и услуги за проследување

Дизајниран за уживање

Тенката рамка е дизајнирана да го максимизира видливиот екран за да може да се фокусирате на тоа што е најважно. 0
Слика одблиску од рамката на телевизорот BRAVIA од серијата X80L/X81BL

Дизајнирани со еко функции0

Одличните слики и звук никогаш не треба да се штетни за животната средина. Работиме неуморно за да го намалиме своето влијание врз планетата.0
Модерна дневна соба со телевизор BRAVIA поставен на ѕид со прикажани еко функции

Погледнете зошто овој телевизор е специјален

ДИМЕНЗИИ

КОМПОНЕНТИ

Еко порака

Дизајн со кој се води грижа за животната средина

ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ ЗА SONY И ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности.

ЕКОЛОШКИ КАРАКТЕРИСТИКИ НА ОВОЈ ПРОИЗВОД
 • Контролата на динамичкото задно осветлување, или контрола на осветлување на ниво на точки, ја подобрува енергетската ефикасност преку прилагодување на светлината на екранот според промените на содржината на сликата
 • Режимот за заштеда на енергија заштедува енергија преку прилагодување на светлината на екранот
 • Режимот за исклучување на екранот заштедува енергија преку исклучување на сликата на екранот без потреба да го активирате режимот на подготвеност на телевизорот, а сепак да уживате во звукот