Широкоаголен објектив со моторизиран зум, F4 и APS-C

Најмалиот и најлесниот широкоаголен објектив во светот со фиксна решетка F4, моторизиран зум и APS-C-сензор нуди одлична преносливост и врвен квалитет на слика. Рамномерниот моторизиран зум нуди брзина и контрола за обликување кадри, заради подобар приказ на динамичките широкоаголни перспективи.

()
  • SELP1020G

    НОВО


Компактен објектив со моторизиран зум
Објектив 10-20 мм F4 G

Галерија со фотографии од E PZ 10-20 мм F4 G

Слика што прикажува дека во кадарот може да собере повеќе луѓе, дури и при снимање автопортрет Слика што прикажува дека во кадарот може да собере повеќе луѓе, дури и при снимање автопортрет

Динамички перспективи и слики

Слика од ентериер во зграда со детали со висока резолуција Слика од ентериер во зграда со детали со висока резолуција

Извонредна оптика во компактен објектив

Слика од предната страна на објективот Слика од предната страна на објективот

Оптимизиран за јасни видеоснимки

Најмалиот и најлесниот широкоаголен G-објектив во светот со моторизиран зум

Асферичен елемент ED (исклучително мала дисперзија) за висока резолуција низ целата слика

Брзиот моторизиран зум веднаш ги претвора движењата на прстенот за зумирање во поместување на зумот

Два линеарни мотори за брзо и тивко автоматско фокусирање со мали вибрации

Прстени за фокусирање и зумирање, практични функции за контрола и дизајн отпорен на прав и влага

ДИМЕНЗИИ

Приказ од лева страна на објектив со димензии: ширина 55,0 мм (2 1/4 инчи); висина 69,8 мм (2 3/4 инчи)

КОМПОНЕНТИ

Еко порака

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности.