Лесен и стандарден зум со извонредно широк агол од 20 мм до 70 мм

Нов стандарден зум со опсег на фокусни должини со извонредно широк агол од 20 мм до 70 мм во извонредно компактен и лесен објектив за целосна слика со фиксна максимална решетка F4.

()
  • SEL2070G

    НОВО


Беспрекорен квалитет на слика, перформанси за AF и снимање видео.

Погледнете видео

Галерија со фотографии за FE 20-70 мм F4 G

Широкоаголна снимка од пустински пејзаж со зајдисонце зад планини во далечината Широкоаголна снимка од пустински пејзаж со зајдисонце зад планини во далечината

Нов стандарден зум: извонредно широк агол од 20 мм до 70 мм

Страничен портрет од жена која гледа кон долната палуба на бродот Страничен портрет од жена која гледа кон долната палуба на бродот

G-објективот нуди извонреден квалитет на слика

Слика од линеарниот XD-мотор Слика од линеарниот XD-мотор

Врвни перформанси за AF за фотографии и видеоснимки

Широкоаголен портрет на жена со дел од висечки мост во заднина Широкоаголен портрет на жена со дел од висечки мост во заднина

Врвна обработка на видео

Маж снима со фотоапарат на крајбрежна локација користејќи го визирот Маж снима со фотоапарат на крајбрежна локација користејќи го визирот

Одлично ракување и сигурност во сите опкружувања

Стандарден опсег на зумирање со извонредно широк агол од 20 мм до 70 мм

Два AA-елементи и три елементи од ED-стакло за екстремно високи оптички перформанси

Поместувањето на сликата е минимизирано со намалени промени во фокусната должина и во поместувањата на оската при зумирање

Два линеарни XD-мотори за брз, тивок и рамномерен погон за фокусирање

Приспособливи копчиња за задржување на фокусот и независни прстени за фокус, зум и решетка

ДИМЕНЗИИ

Слика од SEL2070G
A: 78,7 мм (3 1/8 инчи) / B: 99 мм (4 инчи)

КОМПОНЕНТИ