Слика од USB DAC засилувач за слушалки
Слика од USB DAC засилувач за слушалки
Слика од USB DAC засилувач за слушалки
Така како што замислиле изведувачите

Уживајте во најситните детали од звукот со поголем квалитет отколку кај CD дисковите, благодарение на звукот со висока резолуција. Страста за музика ги обединува сите компоненти, па затоа ќе помислите дека изведувачот настапува пред вас.

Засилувач кој го подобрува звукот од дигиталните извори 

Уживајте во подобрен звук од голем број дигитални извори со испраќање на сигналот преку PHA-1A. Внесете нова енергија во вашата колекција на аудио фајлови и уживајте во сите придобивки на звукот со висока резолуција. Само приклучете го и дозволете му на PHA-1A да си ја врши работата додека уживате и одново се запознавате со вашата музика.

Pulse Code Modulation (PCM)
Pulse Code Modulation (PCM)

Од компјутер, iPhone/iPad или Xperia™ - PCM конверзијата ви го нуди најдобриот можен звук.

Фреквентен опсег од 10Hz-100kHz
Неверојатно високи фреквенции

Почувствувајте го звукот кој ги надминува границите на вашиот слух со неверојатни високи фреквенции до 100 kHz.

Што е звук со висока резолуција?

Звукот со висока резолуција се однесува на група дигитални процеси кои овозможуваат кодирање и репродукција на музика со повисоки стапки на семплирање од оние кај CD дисковите.

Снимање со висока фреквенција
Снимајте со поголема фреквенција од CD дисковите

Звукот со висока резолуција обично се снима со 96 kHz/24 бита или,пак 192 kHz/24 бита.

Извонредно широк фреквентен опсег
Слушајте пореален и поемотивен звук

Звукот со висока резолуција поддржува фреквенции поголеми од 24 kHz - многу повеќе од CD квалитетот

Изработен за звук со висока резолуција

За да добиете квалитетен звук со висока резолуција, PHA-1A поддржува асинхроно префрлување за да го намали шумот и да ви овозможи да уживате дури и во содржини со 192 kHz/24 бита.

Слушнете ја разликата

PHA-1A нуди звучно доживување кое е подобро од вообичаеното доживување што го нудат вградените дигитално-аналогни конвертори кај паметните телефони, iPhone/iPod или компјутерите.

Врвна конверзија, чист звук

Комбинацијата од квалитетни компоненти нуди врвна конверзија на дигиталниот извор во чист и висококвалитетен звучен сигнал.

Компонентите на PHA-1A
алуминиумско куќиште на PHA-1A
Елиминирајте го шумот

Алуминиумското куќиште на PHA-1A нуди заштита од шум и пречки кои можат негативно да влијаат врз квалитетот на звукот.

Мал, лесен и издржлив

Бидете подготвени за секаде со компактниот и лесен дизајн кој нема да ви тежи. Неговото издржливо алуминиумско куќиште го штити од секојдневните удари и потреси.

Тежина од 150 грама
Ослободете се од тежината

Мал и лесен со тежина од приближно 150 грама за носење во торба или џеб.

Силиконската лента го олеснува носењето заедно со друг уред
Лесно носење

Силиконската лента го олеснува носењето заедно со вашиот Walkman®, Xperia™ или iPhone.

Траење на батеријата до 6 часа
Слушајте со часови

Репродуцирајте музика најмногу 6 часа преку дигитална врска.

Подготвени за акција

Се испорачува со кабли за плеери од Apple, Walkman®, микро и стандарден USB кабел и силиконска лента.

Компатибилност со Apple

Произведени за iPod, iPhone и iPad

Спецификации и функции

Уживајте во подобрен звук од голем број дигитални извори со испраќање на сигналот преку PHA-1A. Внесете нова енергија во вашата колекција на аудио фајлови и уживајте во сите придобивки на звукот со висока резолуција. Само приклучете го и дозволете му на PHA-1A да си ја врши работата додека уживате и одново се запознавате со вашата музика.
  • Компатибилност со звук со висока резолуција

  • Напојувајте ги слушалките со поголема моќ од преносливите уреди

  • Компатибилност со USB аудио, PCM 192 kHz/24 бита

  • Слушајте музика од компјутер, Xperia™, Walkman® или iPhone/iPad/iPod

  • Траење на батеријата до 6 часа 

Фреквентен одзив
10-100 kHz
Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина