SRS-NS7

Ваше лично преносливо кино

Приспособете го доживувањето со Dolby Atmos® заедно со SRS-NS7 и BRAVIA XR™ и слушајте 360 Spatial Sound. Овој безжичен звучник со лента за на врат создава амбиентален звук што ќе ве опкружи, овозможувајќи нов начин на слушање.

360 Spatial Sound што се прилагодува кон вашите уши со BRAVIA XR™

Првиот безжичен звучник со лента за на врат и Dolby Atmos® во светот што е компатибилен со моделите BRAVIA XR од Sony. Дознајте колку реален може да биде 360 Spatial Sound кога гледате филмови со Dolby Atmos® преку нашите најнови телевизори BRAVIA XR со најдобри функции за звук.

Задлабочете се во сцената

360 Spatial Sound Personalizer

SRS-NS7 го анализира обликот на вашите уши и заедно со испорачаниот безжичен предавател WLA-NS7 создава идеална комбинација на виртуелни звучници со Dolby Atmos насекаде околу вас. Уживајте во сцената и чувствувајте се како дел од случувањата. 

Уживајте во 360 Spatial Sound

Дали сакате да слушнете симулација на 360 Spatial Sound преку 360 Spatial Sound Personalizer? Ставете ги слушалките и дознајте како звучи.

Погледнете што велат експертите од Sony Pictures

Доживување со 360 Spatial Sound

Два инженери за звук од Sony Pictures Post Production Services говорат за звучното доживување со SRS-NS7 и како тоа станува подобро со технологијата 360 Spatial Sound Personalizer.

Лично филмско доживување, само за вас

Уживајте во звук што е оптимизиран за вас благодарение на Sony | 360 Spatial Sound Personalizer. Апликацијата го снима и анализира обликот на вашите уши, а потоа создава уникатно звучно поле за вас при впарување со телевизорите BRAVIA XR.

Безжичен предавател WLA-NS7 приклучен во телевизор BRAVIA монтиран на ѕид
Поврзете

Поврзете го испорачаниот безжичен предавател WLA-NS7 со вашиот телевизор BRAVIA XR преку оптички кабел и USB-кабел.

Безжичен предавател WLA-NS7 со слушалки од Sony
Впари

Впарете го звучникот со лента за на врат SRS-NS7 со испорачаниот безжичен предавател WLA-NS7 преку Bluetooth®-врска.

Два паметни телефони на чии екрани се прикажува апликацијата го снима обликот на увото
Прилагоди

Снимете го обликот на вашето уво со апликацијата Sony | 360 Spatial Sound Personalizer и уживајте во приспособен звук.

Почувствувајте ја атмосферата на стадионот

360 Reality Audio

Благодарение на 360 Reality Audio, музиката никогаш не била пореална. Отворете компатибилна услуга за музика на паметниот телефон и уживајте максимално, исто како да сте на концерт.

Возбудлив звук насекаде околу вас

Кристално јасна акустика и моќен звучен притисок за побогато, подлабоко и позадоволително доживување при слушањето.

Слика од предната страна на SRS-NS7, означен е X-Balanced Speaker Unit
X-Balanced Speaker Unit

Оптимална големина на звучник во компактно куќиште. Го зголемува звучниот притисок и го намалува изобличувањето за да добиете јасни вокали и музика.

Слика од маж кој го носи SRS-NS7, со звучни бранови од звучникот насочен нагоре
Звучник насочен нагоре

Создава јасен звук што се насочува директно кон вас и не им пречи на другите. Уживајте максимално во вашите филмови и музика, дури и на полноќ.

Слика од предната страна на SRS-NS7, означен е пасивниот радијатор
Пасивен радијатор

Го зголемува ниско-фреквентниот одзив за да добиете јасен бас. Слушајте моќни звучни ефекти од филмовите и песни со длабок бас.

Слики и звук во совршена хармонија

Испорачан безжичен предавател

Испорачаниот безжичен предавател WLA-NS7 помага во минимизирање на доцнењето на звукот за да можете максимално да уживате во филмови со Dolby Atmos каде што звукот и сликата ќе бидат прецизно усогласени.

Преносливиот звучник SRS-NS7 ставен врз орман и безжичниот предавател WLA-NS7 приклучен во телевизор BRAVIA монтиран на ѕид
Создаден за непрекината забава

Одликувајќи се со флексибилен и ергономски дизајн што сигурно стои околу вашиот врат, овој безжичен звучник е практичен за носење и овозможува удобно гледање филмови, серии и концерти со часови.

Совршен за носење

Флексибилен стил

Флексибилната лента на задната страна на звучникот овозможува совршено поставување заради потполна удобност додека уживате во вашата забава. 

Слика од целосно наполнета батерија што прикажува издржливост до 12 часа
Создаден за забава

Не грижете се за батеријата дури и при маратонско гледање. Благодарение на енергијата за користење максимум 12 часа или максимум 5 часа при максимална јачина на звукот, ќе уживате дури и во најдолгите филмови и серии без прекин.

Слика од два круга, од кои едниот прикажува брзо полнење од 10 минути, а другиот прикажува траење на батеријата до 60 минути
Добијте повеќе енергија

Ако случајно ви снема енергија додека гледате, со брзо полнење од 10 минути преку USB type-C ќе добиете енергија за репродукција до еден час.

Врвен, а сепак практичен уред
Приказ на SRS-NS7 од 360 степениПриказ на SRS-NS7 од 360 степениПриказ на SRS-NS7 од 360 степениПриказ на SRS-NS7 од 360 степениПриказ на SRS-NS7 од 360 степениПриказ на SRS-NS7 од 360 степениПриказ на SRS-NS7 од 360 степениПриказ на SRS-NS7 од 360 степениПриказ на SRS-NS7 од 360 степениПриказ на SRS-NS7 од 360 степениПриказ на SRS-NS7 од 360 степениПриказ на SRS-NS7 од 360 степениПриказ на SRS-NS7 од 360 степениПриказ на SRS-NS7 од 360 степениПриказ на SRS-NS7 од 360 степениПриказ на SRS-NS7 од 360 степениПриказ на SRS-NS7 од 360 степениПриказ на SRS-NS7 од 360 степениПриказ на SRS-NS7 од 360 степениПриказ на SRS-NS7 од 360 степениПриказ на SRS-NS7 од 360 степениПриказ на SRS-NS7 од 360 степениПриказ на SRS-NS7 од 360 степениПриказ на SRS-NS7 од 360 степениПриказ на SRS-NS7 од 360 степениПриказ на SRS-NS7 од 360 степениПриказ на SRS-NS7 од 360 степениПриказ на SRS-NS7 од 360 степениПриказ на SRS-NS7 од 360 степениПриказ на SRS-NS7 од 360 степени
Слика од предната страна на преносливиот звучник SRS-NS7 со текстилна завршна обработка
Текстилен материјал на предната страна

Завршната обработка со текстилен материјал нуди чувство на удобност што предизвикува задоволство при носењето и користењето.

Силиконска лента за на врат со мека задна страна

Благодарение на силиконската завршна обработка на лентата за на врат и мекото обложување на задната страна, овој звучник со лента за на врат е практичен за секојдневна употреба и лесен за чистење.

Слика од задната страна на преносливиот звучник SRS-NS7 со мека и силиконска лента за на врат
Слика од три садови со одржливи материјали
Високо ниво на одржливост

Нашите производи имаат стилски дизајн и не се штетни за животната средина. Пластиката сочинува помалку од пет проценти од материјалот за пакување на SRS-NS7, што е доказ за посветеноста на Sony да го намали влијанието на своите производи и работење врз животната средина.

Спецификации и функции

Безжичен звучник со лента за на врат што е опремен со 360 Spatial Sound Personalizer, стои удобно на вашите рамена и нуди реално уживање во филмови и музика.
  • 360 Spatial Sound Personalizer создава филмски опкружувачки звук со Dolby Atmos®

  • Звучникот X-balanced Speaker Unit е насочен нагоре за да овозможи реално доживување при слушањето без да ги вознемири другите

  • Флексибилен и ергономски дизајн со прилагодлива форма што може да се носи цел ден

  • Траење на батеријата до 12 часа и брзо полнење од 10 минути за репродукција до 1 час

  • Дизајн отпорен на прскање со вода IPX4

ВИД НА ЗВУЧНИК
Целосен опсег
ГОЛЕМИНА НА ЗВУЧНИК
32X33 мм
ТРАЕЊЕ НА БАТЕРИЈАТА
Прибл. 12 часа
ВЛЕЗНИ И ИЗЛЕЗНИ ПРИКЛУЧОЦИ
USB Type-C®
ОПСЕГ НА ПРЕНОС НА ФРЕКВЕНЦИИ
20 Hz - 20.000 Hz(семплирање со 44,1 kHz)
Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина