Звук

Вид на звучникот
целосен опсег
Димензии на звучник
35 мм ×2
Режими на звук
Clear Audio+, DESS HX

Големина и тежина

Димензии (Ш x В x Д)
204 мм x 62 мм x 60 мм
Тежина
Прибл. 790гр.

Безжични врски

Wifi
Да
NFC
да
Функција за ракување без користење на рацете
да
DLNA
Да
Chromecast built-in
да
Spotify Connect
да

Bluetooth®

Систем на комуникација
Version 4.2
Макс. опсег на комуникација
10 м
Компатибилни профили
A2DP / AVRCP / HFP / SPP
поддржани кодеци
SBC / AAC / LDAC
Фреквентен опсег на пренос
20 Hz-40.000 Hz
Фреквентен опсег
2,4GHz фреквентен појас

Интерфејс

Влезни и излезни приклучоци
Микро_USB, Мини стерео приклучок (влез)

Општи карактеристики

Траење на батеријата
12H
Напојување
Внатрешна на полнење, AC адаптер
Потрошувачка на енергија
12W

Еколошки, заштеда на енергија

Потрошувачка на енергија (исклучен режим)
0.2
Потрошувачка на енергија (режим на подготвеност)
0.2
Потрошувачка на енергија (режим на подготвеност во мрежа) - приклучоци
0.2
Режимот на подготвеност е активиран
15 минути
Режимот на подготвеност во мрежа е активиран – приклучоци
15 минути (Wi-Fi®, Bluetooth® без HFP)
Преклопник за вклучување/исклучување на безжична(и) мрежа(и)
За да ја исклучите безжичната функција, со вклучен звучник, притиснете и задржете на копчињата FUNCTION (Функција) и SET UP (Постави). За да ја вклучите безжичната функција, извршете ја истата постапка.

Опции на бои

redpinkgreengrayblack

Што има во пакетот

  • AC адаптер за напојување
  • Кабел за USB
Placeholder

Функции

Слика од Пренослив звучник HG1 h.ear go со BLUETOOTH®

Звук со висока резолуција за беспрекорен звук

Уживајте максимално во дигиталната музика со звукот со висока резолуција. Снимајќи ја музиката со повисока стапка отколку кај CD дисковите, поради што се зголемуваат аудио примероците во секунда и прецизноста на бит-стапката на секој примерок, звукот со висока резолуција овозможува беспрекорна репродукција на музиката која се изведува. Уживајте во секој здив и дискретно движење за навистина емотивно доживување.

Слика од Пренослив звучник HG1 h.ear go со BLUETOOTH®

NFC со еден допир за брзо поврзување

Технологиите Near Field Communication (NFC) и Bluetooth® ја елиминираат потребата од поврзување со кабли и сложените постапки за поставување. Со вашиот уред кој поддржува NFC допрете го звучникот за брзо и лесно поврзување, а потоа започнете со проследување на вашата музичка збирка. Немате NFC? Нема проблем. Поврзете се преку Bluetooth®.

Слика од Пренослив звучник HG1 h.ear go со BLUETOOTH®

LDAC™: за пренос на содржини со звук со висока резолуција

LDAC поддржува повеќе стапки на пренос во зависност од безжичното опкружување. Ќе ви овозможи да уживате во содржини со звук со висока резолуција чиј исклучителен квалитет е сличен со звукот со висока резолуција, користејќи максимална стапка на пренос: 990 kbps (приближно три пати повеќе податоци од стандардниот Bluetooth® звук). LDAC овозможува подобро безжично слушање на сета ваша музика, така како што замислил изведувачот.

Слика од Пренослив звучник HG1 h.ear go со BLUETOOTH®

Поврзете повеќе звучници со Sony | Music Center

Користете ја апликацијата Sony | Music Center за да групирате заедно одредени звучници во вид на лента и звучници од Sony, а потоа проследувајте музика од различни услуги за музика, паметен телефон, компјутер или од вашата DLNA мрежа во повеќе простории од вашиот дом.

Слика од Пренослив звучник HG1 h.ear go со BLUETOOTH®

Слушајте подолго благодарение на батеријата која трае до 12 часа

Дали сакате да слушате подолго без прекин? Кога h.ear go е целосно наполнет, можете да уживате во безжична репродукција на музика до 12 часа. 

Слика од Пренослив звучник HG1 h.ear go со BLUETOOTH®

Обединете ја вашата музиката со Sony | Music Center

Преземете ја апликацијата Sony | Music Center за вашиот паметен телефон или таблет-уред и преземете ја контролата врз вашата музичка збирка. Поврзете се лесно преку Bluetooth® или Wi-Fi® и добијте непречен пристап до сите омилени песни, без разлика дали се зачувани во вашиот компјутер, сервер или омилена онлајн услуга за музика. Исто така, апликацијата може да се користи за прилагодување на поставувањата за звукот за да се обезбеди одличен и балансиран звук и контрола на слушањето во повеќе простории. 

Слика од Пренослив звучник HG1 h.ear go со BLUETOOTH®

Почувствувајте ја моќта на EXTRA BASS™

Иновативната технологија EXTRA BASS го прави овој звучник идеален за уживање во EDM и други жанрови на музика со длабок бас. Користејќи уникатен процесор за дигитални сигнали од Sony, EXTRA BASS ги подобрува длабоките и моќни звуци со бас и го минимизира изобличувањето за да добиете исклучителна јасност.

Слика од Пренослив звучник HG1 h.ear go со BLUETOOTH®

DSEE HX ги обновува вашите музички фајлови

Надминете го CD квалитетот. DSEE HX ја користи нашата технологија DSEE за да ги подобри компресираните аудио фајлови на ниво кое е поблиску до звукот со висока резолуција. Со обновување на деталите од оригиналната снимка кои се губат при процесот на компресија, DSEE HX нуди богато аудио доживување со неверојатен квалитет.

Слика од Пренослив звучник HG1 h.ear go со BLUETOOTH®

Дигитален засилувач S-Master HX

Вградениот дигитален засилувач S-Master HX ви помага да го извлечете најдоброто од вашиот звук со висока резолуција. Тоа го постигнува преку намалување на нивоата на шум кои вообичаено се јавуваат кај високофреквентниот опсег, така што можете да уживате во чист, остар звук.

Слика од Пренослив звучник HG1 h.ear go со BLUETOOTH®

ClearAudio+™ ја збогатува вашата музика

Clear Audio+™ е ексклузивна технологија која ја надополнува експертизата на Sony за обработка на дигитални сигнали и веќе неколку генерации го усовршува звукот, а создава богато и висококвалитетно доживување при слушањето.

Слика од Пренослив звучник HG1 h.ear go со BLUETOOTH®

Едноставен начин за испраќање музика кон вашите звучници

Chromecast built-in ви овозможува да ги проследувате омилените апликации за музика од личниот уред кон звучниците. Само допрете го копчето за проследување во апликацијата за музика во вашиот телефон или таблет-уред со Android, iPhone, iPad, Mac®, лаптоп со Windows или Chromebook и изберете звучник или група звучници за да започнете.