GTK-PG10

Врвен звук за забави на отворено

GTK-PG10 има наменски режим за забава на отворено што уште повеќе го распространува звукот и е создаден за надворешна употреба - има дури и горен панел отпорен на прскање врз кој може да ставате пијалаци. 

Надвор или внатре - изборот е ваш

Безжичен, пренослив и со батерија што трае долго - GTK-PG10 е идеален за слушање музика надвор, независно дали е за забава, пикник или кампување. Можете и да го преклопите горниот панел и да го внесете внатре за да добиете звук што ќе ја исполни просторијата.

Слика од GTK-PG10 во надворешно опкружување
НАДВОРЕШНА УПОТРЕБА
Слика од GTK-PG10 во внатрешно опкружување
ВНАТРЕШНА УПОТРЕБА
GTK-PG10 со затворени горни панели
Гласно и јасно

Надвор или внатре - GTK-PG10 создава моќен звук без намалување на јасноста. DSP (процесор за дигитални сигнали) автоматски ги приспособува поставките за звук за да ги оптимизира перформансите според вашето опкружување.

GTK-PG10 со затворени горни панели за насочување на звукот нанапред
Звук што се проектира нанапред

Кога горните панели се затворени, а горните високотонци се насочени нанапред, GTK-PG10 го проектира звукот нанапред со поголема јачина и острина.

GTK-PG10 во режим за забава на отворено со отворени горни панели
Режим за забави на отворено

Кога горниот панел е отворен, вградените високотонци се насочени нагоре и нанадвор за да го распространат звукот уште повеќе за забавите на отворено. 

Икона за батерија што трае 13 часа
Моќ за правење забави насекаде

Се забавувате некаде каде што нема приклучок за напојување? Нема проблем. Вградената батерија на полнење нуди енергија за вашата забава до 13 часа со јачина на звук од 25. При максимална јачина на звукот батеријата трае до 5 часа.

Лого за Bluetooth®
Поврзување преку Bluetooth® за едноставно проследување на музика

Технологијата Bluetooth® ви овозможува да ги проследувате сите омилени песни и листи за репродукција од вашиот паметен телефон кон системот за звук.

Икона за USB
USB-приклучокот овозможува приклучување, репродукција и полнење

Приклучете USB-мемориски уред, паметен телефон или таблет-уред за да ги слушате сите ваши дигитални датотеки. Компатибилноста со форматите MP3, WMA, AAC и WAV ви овозможува да се забавувате и да го полните вашиот уред во исто време.

Икона за FM-приемник
FM радио приемник за вашите омилени емисии

Дали сакате да ги слушате омилените диџеи, спорт во живо или радио емисии? Пронајдете ги станиците со приемникот за FM-радио и дознајте што се емитува.

Горниот панел е отпорен на прскање

Кога горниот панел е отворен, тоа место е совршено за ставање пијалаци и храна - не треба да се грижите дали ќе се истурат бидејќи горниот панел има длабоки држачи за чаши, отпорен е на прскање и лесно се чисти.

Пренесување на GTK-PG10
Практични за носење 

Понесете го и забавувајте се насекаде. Без разлика дали сте во домот со пријателите или се забавувате надвор, компактниот квадратен дизајн на GTK-PG10 содржи вградени рачки за преносливост и практичност.

GTK-PG10 на статив
Компатибилност со статив 

Благодарение на вградениот отвор за монтирање, GTK-PG10 може лесно да се постави на статив за звучници на повисока положба.

Лого на Sony | Music Center
Прилагодувајте ги поставките со апликацијата Sony | Music Center

Преземете контрола врз поставките со апликацијата Sony | Music Center. Едноставно преземете ја на вашиот паметен телефон и уживајте во безжична контрола на музиката. Можете да ги прилагодувате поставките за звук, да избирате омилени листи за репродукција од телефон или од USB и да ја подготвите следната песна без да бидете врзани за системот за звук.

Забавна и едноставна контрола со апликацијата Fiestable

Контролирајте ја репродукцијата преку паметен телефон со апликацијата Fiestable што е ексклузивно достапна кога ќе ја преземете апликацијата Sony Music | Center. Можете да менувате песни или јачина на звукот со зборување во телефонот - изберете гласовна контрола преку Fiestable и изговорете ја вашата команда.

Паметен телевизор поврзан со GTK-PG10 преку апликацијата Fiestable
Лого на Google Play
Sony | Music Center за Android
Лого на App Store
Sony | Music Center за iOS
Слика од поврзување со повеќе уреди
Поврзување со повеќе уреди

Заедно со пријателите може да впарите најмногу три паметни телефони или таблет-уреди во исто време преку технологијата Bluetooth®. Така ќе можете да репродуцирате песни од вашите музички збирки и ќе имате уште поголем избор на музика.

Икона за микрофон
Разбудете ја поп-ѕвездата во Вас

Без разлика дали сакате да запеете на омилените песни за време на забавата или да бидете диџеј, треба само да приклучите микрофон. GTK-PG10 ќе ги додаде вокалите директно во музиката. 

Спецификации и функции

Пренослив, безжичен и со батерија на полнење - GTK-PG10 е идеален за надворешна употреба, а нуди и наменски режим за забава на отворено што го распространува звукот уште повеќе и горен панел отпорен на прскање врз кој може да ставате пијалаци. Одличен е и за внатрешна употреба, со компактни димензии и јасен звук.
  • Режимот за забава на отворено го распространува звукот уште повеќе

  • Горниот панел е отпорен на прскање и има држачи за чаши

  • Батеријата на полнење нуди репродукција до 13 часа

  • Поврзување преку Bluetooth® за безжично проследување на музика

  • Со FM-приемникот ќе уживате во вашите омилени радио станици

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина