WALKMAN® WS610 ОД СЕРИЈА WS

Сите спецификации и функции

2 Модели
2 Модели

Големина и тежина

Моќност

Моќност

Моќност

Медиуми за складирање

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Издржливост

Софтвер

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Што има во пакетот

Опции на бои

Тежина

ТРАЕЊЕ НА БАТЕРИЈАТА - КОНТИНУИРАНА РЕПРОДУКЦИЈА НА МУЗИКА (АПЛИКАЦИЈА W.MUSIC)

Време на полнење (брзо полнење)

Време на полнење (целосно полнење)

Големина на меморија

Динамички нормализатор

Clear Bass

Звучни ефекти

Аудио репродукција

Видео репродукција

Преснимување со повлекување

MP3

WMA (без DRM)

WMA (DRM)

Linear PCM

MPEG4

Отпорност на вода

Системски побарувања

Приклучоци

USB поврзување

Безжични можности

4GB
NWZ-WS613
4GB 
NWZ-WS613

Што има во пакетот

 • USB држач
 • Далечински управувач
 • Држач за производ
 • Кратко упатство за почеток
 • Прилагодлива лента
 • Стандардни ушни влошки (големини S, M, L, LL)
 • Ушни влошки за пливање (големини S, M, L, LL)

Опции на бои

greenblueblack

Тежина

 • 37 гр.

ТРАЕЊЕ НА БАТЕРИЈАТА - КОНТИНУИРАНА РЕПРОДУКЦИЈА НА МУЗИКА (АПЛИКАЦИЈА W.MUSIC)

 • 8 часа

Време на полнење (брзо полнење)

 • 3 минути (користење до 60 минути)

Време на полнење (целосно полнење)

 • 1,5 часа

Големина на меморија

 • 4GB

Динамички нормализатор

 • ДА

Clear Bass

 • ДА

Звучни ефекти

 • Clear Bass
 • Динамички нормализатор
 • Еквалајзер (5 фреквентни опсези)
 • Чиста фаза

Аудио репродукција

 • AAC (без DRM)
 • Linear PCM
 • mp3
 • WMA (не DRM)

Видео репродукција

Преснимување со повлекување

 • ДА

MP3

 • ДА

WMA (без DRM)

 • ДА

WMA (DRM)

 • Не

Linear PCM

 • ДА

MPEG4

 • ДА

Отпорност на вода

 • Отпорност на вода

Системски побарувања

 • Mac OS® X (v10.6 или понов)
 • Microsoft Windows® 8
 • Windows Vista® (SP2 или понов)
 • Windows® 7 (SP1 или понов)

Приклучоци

 • Hi-Speed USB (USB 2.0)

USB поврзување

 • ДА

Безжични можности

 • Bluetooth®
 • NFC
16GB
NWZ-WS615
16GB 
NWZ-WS615

Што има во пакетот

 • USB држач
 • Далечински управувач
 • Држач за производ
 • Кратко упатство за почеток
 • Прилагодлива лента
 • Стандардни ушни влошки (големини S, M, L, LL)
 • Ушни влошки за пливање (големини S, M, L, LL)

Опции на бои

black

Тежина

 • 37 гр.

ТРАЕЊЕ НА БАТЕРИЈАТА - КОНТИНУИРАНА РЕПРОДУКЦИЈА НА МУЗИКА (АПЛИКАЦИЈА W.MUSIC)

 • 7 часа

Време на полнење (брзо полнење)

 • 3 минути (користење до 60 минути)

Време на полнење (целосно полнење)

 • 1,5 часа

Големина на меморија

 • 16GB

Динамички нормализатор

 • ДА

Clear Bass

 • ДА

Звучни ефекти

 • Clear Bass
 • Динамички нормализатор
 • Еквалајзер (5 фреквентни опсези)
 • Чиста фаза

Аудио репродукција

 • AAC (без DRM)
 • Linear PCM
 • mp3
 • WMA (не DRM)

Видео репродукција

Преснимување со повлекување

 • ДА

MP3

 • ДА

WMA (без DRM)

 • ДА

WMA (DRM)

 • ДА

Linear PCM

 • ДА

MPEG4

 • ДА

Отпорност на вода

 • Отпорност на вода

Системски побарувања

 • Mac OS® X (v10.6 или понов)
 • Microsoft Windows® 8
 • Windows Vista® (SP2 или понов)
 • Windows® 7 (SP1 или понов)

Приклучоци

 • Hi-Speed USB (USB 2.0)

USB поврзување

 • ДА

Безжични можности

 • Bluetooth®
 • NFC

Функции

Слика од Walkman® WS610 од серија WS

Водоотпорен дизајн за пливање 

Задлабочете се во вашите омилени песни. Овој Walkman® е водоотпорен* на длабочина до 2 метри, така што може да издржи неколку прскања со вода. Зачувајте ги вашите листи за репродукција на Walkman® уредот, а потоа слушајте додека пливате или додека играте водени спортови. *NWZ-WS610 не е погоден за користење во солена вода. Уредот ќе функционира потопен под вода на длабочина до 2м во траење до 30 минути. Ушните влошки за пливање треба да се користат за да функционира исправно водоотпорниот дизајн. 

Слика од Walkman® WS610 од серија WS

Walkman® со мемориски простор од 16 GB*

Пред да влезете на теренот или во базенот, префрлете ги вашите омилени песни, албуми и листи за репродукција за вежбање во вградениот Walkman®. Со вградена меморија до 16GB* – доволно простор за складирање до 4000 MP3 песни – никогаш нема да ви снема песни, дури и при најдолгите вежби. * Капацитетот на складирање зависи од регионот.

Слика од Walkman® WS610 од серија WS

Слушање со еден допир за моментално репродуцирање музика

Технологијата NFC (поле за комуникации во близина) ја елиминира потребата од поврзување со кабли и сложените постапки за поставување. Само допрете го вашиот паметен телефон или друг уред* со NFC до ознаката N на куќиштето и почнете да слушате музика. Немате NFC? Нема проблем. Уредите можете да ги впарите и рачно во поставките за Bluetooth®. *Погледнете компатибилни уреди

Пронајдете компатибилни уреди

Слика од Walkman® WS610 од серија WS

Поврзување преку Bluetooth® за едноставно проследување на музика

Основана на радио бранови, безжичната технологија Bluetooth® ви овозможува брзо да воспоставите безжична врска на кратко растојание, која нема да се прекине поради предмети во патеката на сигналот*. Штом ги впарите, слободно можете да ги проследувате вашите омилени содржини – вклучувајќи филмови, слики и музика – од вашиот паметен телефон или таблет-уред на компатибилен уред. * Функцијата Bluetooth® не функционира под вода

Слика од Walkman® WS610 од серија WS

Далечински управувач со отпорност на прскање за вежбање во секакви временски услови 

Задржете ја контролата, без оглед на временските услови, со практичниот далечински управувач кој е отпорен на прскање*. Едноставно поврзете го овој компактен управувач на вашиот прст или на лента за на зглоб, и ќе можете да прескокнувате песни и да ја зголемувате јачината на звукот со леснотија – оставајќи ве сконцентрирани на вежбите. *Далечинскиот управувач е отпорен на прскање со рејтинг од IPX 5 и не е погоден за користење во базен за пливање. Не може да биде целосно потопен во вода. 

Слика од Walkman® WS610 од серија WS

Сè во едно дизајн за вежбање без кабли 

Добијте Walkman® кој е дизајниран да се движи со вас. Сè во едно дизајнот ви овозможува да се фокусирате на вашето вежбање, наместо на заплетканите кабли. Овој Walkman® е вграден во слушалките, со многу едноставен и интуитивен начин на ракување за задржување на контролата. Можете да прескокнувате песни и да ја прилагодувате јачината на звукот со испорачаниот далечински управувач, со користење на апликацијата SongPal на вашиот паметен телефон, или со користење на контролите на самите слушалки. 

Слика од Walkman® WS610 од серија WS

Лента за на глава со опкружувачки дизајн за слободно движење

Уживајте во слободата на движењето со сигурната опкружувачка лента за на глава. Дизајнирани за удобна поставеност на вашата глава, овие лесни слушалки остануваат на место, така што ќе можете да трчате, скокате и напорно да тренирате. 

Слика од Walkman® WS610 од серија WS

Вграден микрофон за повици без користење на раце 

Нема потреба да го прекинувате вежбањето за да го примите важниот телефонски повик. Со вградениот микрофон и поврзувањето преку Bluetooth® може да воспоставувате и да одговарате на повици безжично од вашиот паметен телефон. 

Слика од Walkman® WS610 од серија WS

Едноставно префрлување преку испорачаниот држач 

Освежете ја вашата музичка компилација за вежбање. Walkman® уредот користи систем за префрлување на фајлови со повлекување, олеснувајќи го додавањето и отстранувањето на песни. Едноставно поставете ги слушалките на испорачаниот USB држач, поврзете ги со вашиот PC или Mac®, а потоа започнете да преснимувате со повлекување на вашите омилени песни. 

Слика од Walkman® WS610 од серија WS

Префрлувајте помеѓу апликации и музика со SoundMix 

SoundMix беспрекорно ја комбинира вашата музика со апликациите, така што нема потреба да го прекинувате вежбањето. Аудио репродукцијата автоматски се паузира за да овозможи известувања од апликациите или гласно исчитување на пораките пред да започне со комбинирање на вашата музика – овозможувајќи ви да вежбате додека сте во тек со најновите настани, пораки и повеќе од тоа.

Слика од Walkman® WS610 од серија WS

Стандардни и водоотпорни ушни влошки за разновидно слушање

Извлечете го најдобриот звук за вашето вежбање со избор од стандардни или водоотпорни ушни влошки. Стандардните ушни влошки ви даваат удобност и балансиран звук. Влегувате во базенот? Префрлете се на водоотпорни ушни влошки; тенката мембрана ја покрива секоја ушна влошка за да се спречи оштетување на Walkman® уредот и за оптимизирање на нивоата на звук за подводно слушање. 

Слика од Walkman® WS610 од серија WS

Преземете ја контролата во вода со вградените контроли 

Додека сте во базенот и пливате, можете да менувате песни, да ја засилувате јачината на звукот и едноставно да префрлувате помеѓу листите за репродукција со вградените контроли на слушалките на вашиот Walkman®. 

Слика од Walkman® WS610 од серија WS

Обединете ја вашата музика со апликацијата Sony | Music Center 

Преземете ја апликацијата Sony | Music Center за вашиот паметен телефон или таблет-уред и преземете ја контролата врз вашата музичка збирка. Едноставно поврзете се преку Bluetooth® и ќе имате непречен пристап кон сите ваши омилени песни, апликации за музика и повеќе од тоа. 

Слика од Walkman® WS610 од серија WS

Наполнете ги набрзина и појдете

Без компромиси во квалитетот. Полнењето од 3 минути овозможува време на слушање од 60 минути: наполнете го набрзина додека ја менувате опремата.

Батерија на полнење за до 8 часови репродукција 

Не губете напојување на средина на вежбањето. Вградената Li-ion батерија нуди до 8 часа репродукција и се полни преку обезбедениот директен приклучок, за да вежбате подолго без какви било прекини.

Слика од Walkman® WS610 од серија WS

Чиста фаза за балансиран, природен звук

Подобрете го звукот на вашите омилени песни. Ексклузивно за Sony, технологијата за чиста фаза автоматски го прилагодува звукот кој доаѓа од звучниците на слушалките за да се постигне балансирана репродукција на ниски, средни и високи тонови.