ZX500 WALKMAN® ОД СЕРИЈА ZX

Сите спецификации и функции

NW-ZX507

Големина и тежина

Димензии (Ш x В x Д)
Прибл. 57,9 мм x 122,6 мм x 14,8 мм
Тежина
Прибл. 164 гр.

Моќност

Батерија - репродукц. на музика (ч)
MP3 (128 kbps) / мини стерео приклучок: 20 часа, MP3 (128 kbps) / балансиран стандарден приклучок: 19 часа, AAC (256 kbps) / мини стерео приклучок: 20 часа, AAC (256 kbps) / балансиран стандарден приклучок: 19 часа, FLAC (192 kHz / 24 бита) / мини стерео приклучок: 16 часа, FLAC (192 kHz / 24 бита) / балансиран стандарден приклучок: 15 часа, DSD (2,8224 MHz / 1 бит) / мини стерео приклучок: 10 часа, DSD (2,8224 MHz / 1 бит) / балансиран стандарден приклучок: 9 часа
Време на полнење (целосно полнење)
Прибл. 6,5 часа
Вградена батерија
Вградена литиум-јонска батерија на полнење
Полнење и напојување
Напојување преку USB (од компјутер преку USB)

Медиуми за складирање

Големина на меморија
64GB

Репродукција и екран

Методи за пребарување на музика
Сите песни, изведувач, година на издавање, листи за репродукција, албум, жанр, композитор, висока резолуција, последни префрлени, папка, датотека за редослед
Режим на музичка репродукција
Мешана репродукција, исклучено повторување, повторувај 1 песна, повторувај сè, цел опсег, избран опсег
Преснимување со повлекување
Да
Резолуција на екран
3,6 инчи (9,1 см), HD (1280 x 720 точки)
Вид на екран
TFT-екран во боја со LED-задно осветлување со бела боја
Звучни ефекти
Директен извор (директно), 10-појасен еквалајзер, DSEE HX, линеаризатор на DC-фаза / динамички нормализатор, процесор за грамофонски плочи
Аудио репродукција
MP3 (.MP3): 32 - 320 kbps (поддржува променлива бит-стапка (VBR)) / 32, 44,1, 48 kHz ,WMA ( .WMA): 32 - 192 kbps (поддржува променлива бит-стапка (VBR)) / 44,1 kHz, FLAC ( .flac): 16, 24 бита / 8-384 kHz, WAV ( .WAV): 16, 24, 32 бита (децимални / цели броеви) / 8-384 kHz, AAC ( .mp4, .m4a, .3gp): 16-320 kbps / 8-48 kHz,HE-AAC ( .mp4, .m4a, .3gp): 32-144 kbps / 8-48 kHz, Apple Lossless (.mp4, .m4a): 16, 24 бита / 8-384 kHz, AIFF ( .aif, .aiff, .afc, .aifc): 16, 24, 32 бита / 8-384 kHz, DSD ( .dsf, .dff): 1 бит / 2,8224, 5,6448, 11,2896 MHz, APE (.ape): 8, 16, 24 бита / 8-192 kHz (брзо, нормално, високо), MQA ( .mqa.flac): Поддржано

Излез за слушалки (мини стерео приклучок)

Фреквенција
20-40.000 Hz
Максимална излезна моќност (JEITA 16 Ω/mW)
0,4-1,1 mW (32 Ω).

Излез за слушалки (балансиран стандарден приклучок)

Фреквенција
20-40.000 Hz
Максимална излезна моќност (JEITA 16 Ω/mW)
0,4-1,1 mW (32 Ω).

Софтвер

Оперативен систем
Android 9.0

Фусноти

Дигитално поништување на шумот
-
Режим USB DAC
-

Поврзување

Приклучоци
Слушалки: Мини стерео приклучок, балансиран стандарден приклучок, надворешна меморија: Micro SD Micro SDHC Micro SDXC
Безжични можности
Систем на комуникација: Bluetooth® Specification верзија 5.0, NFC: Да, поддржани Bluetooth®-профили: Да, поддржани кодеци (пренос): Да, поддржани кодеци (прием): Не

Функции

Слика од ZX500 Walkman® од серија ZX

Сите ноти како што ги замислил изведувачот

Издигнете ја вашата колекција на дигитална музика на повисоко ниво со звукот со висока резолуција. Со снимање и репродуцирање дигитален звук со повисока стапка од CD-дисковите (24 бита/96 kHz и повеќе), звукот со висока резолуција ви овозможува да слушате музика слична на оригиналната снимка.

Слика од ZX500 Walkman® од серија ZX

Стандарден DSD од 11,2 Mhz / PCM од 384kHz

Врвен квалитет со стандарден DSD од 11,2 MHz со поддршка за балансирани слушалки и PCM од 384KHz/32 бита.

Слика од ZX500 Walkman® од серија ZX

S-Master HX™

Дигиталниот засилувач S-Master HX™ го елиминира изобличувањето и шумот низ широк опсег на фреквенции за да добиете богат и сеопфатен звук.

Слика од ZX500 Walkman® од серија ZX

DSEE HX™

Квалитетот на звукот е дополнително подобрен со нашиот процесор DSEE HX™ што интелигентно ги препознава инструментите, вокалите и музичките жанрови. Преку нивното препознавање и релативната енергија на звукот, тој може прецизно да го обнови звукот што се изгубил при дигиталната компресија за да добиете реалистично доживување дури и со компресираните формати. Процесорот DSEE HX работи и додека проследувате музика.

Слика од ZX500 Walkman® од серија ZX

Безжичен звук со висока резолуција 

Уживајте во проследување музика со звук со висока резолуција благодарение на LDAC - нашиот врвен безжичен кодек. Со 3x поголема бит-стапка од стандардниот BLUETOOTH®, можете да уживате во извонредно доживување додека ја слушате вашата музика. 

Слика од ZX500 Walkman® од серија ZX

Балансиран излез

Балансираниот приклучок со Ø4,4 мм пренесува посебен лев и десен канал до компатибилните слушалки за помал шум и појасен звук.

Слика од ZX500 Walkman® од серија ZX

Алуминиумска конструкција 

Цврстата алуминиумска конструкција нуди голема отпорност на електричен шум што му овозможува на NW-ZX500 да создаде јасен и моќен бас.

Слика од ZX500 Walkman® од серија ZX

Обработен бакарен блок

Компонентите во внатрешноста на компактното куќиште на Walkman се монтираат на блок што е изработен од бакар. Благодарение на неговите поголеми димензии, во споредба со претходните модели, блокот придонесува за помала отпорност и подобро електрично заземјување за дигиталниот дел, овозможувајќи му на NW-ZX500 да создаде уште поостар звук.

Слика од ZX500 Walkman® од серија ZX

Новосоздаден FT CAP

Новосоздадениот FT CAP (полимерски кондензатор), што е специјално создаден за Sony и прилагоден од инженерите на Sony, го зголемува напојувањето на засилувачот заради балансирање на излезниот сигнал. Тоа му помага на NW-ZX500 да создаде распространувачки вокали и инструменти, како и моќен бас.

Слика од ZX500 Walkman® од серија ZX

Напреден лем што содржи злато 

Извонредната спроводливост на златото придонесува за апсолутно минимални загуби на сигналот. За да добиете појасни вокали и звук, батеријата и електронската плоча на NW-ZX500 се поврзани со врвен лем без олово од класа за звук со мало количество на злато.

Слика од ZX500 Walkman® од серија ZX

Кристален осцилатор

Двата компактни и кристални осцилатори со мал шум на фаза овозможуваат прецизна и стабилна фреквенција при стапки на семплирање од 44,1 kHz и 48 kHz. Благодарение на двата кристални осцилатори, NW-ZX500 нуди реална дигитална репродукција и квалитет на звук со одличен сооднос помеѓу сигналот и шумот.

Слика од ZX500 Walkman® од серија ZX

POSCAP за подобри перформанси за ниски фреквенции

Кондензаторите POSCAP во NW-ZX500 го зголемуваат напојувањето на засилувачот заради балансирање на излезниот сигнал и ја подобруваат репродукцијата на ниски фреквенции за подобро доживување при слушањето. 

Слика од ZX500 Walkman® од серија ZX

Електричен двослоен кондензатор

Електричен двослоен кондензатор се користи како главен извор на напојување што пренесува енергија од батеријата. Тој може веднаш да испорача голема количина на енергија и овозможува прецизна испорака на излезните сигнали преку спречување ненадејни падови на напонот. Како резултат се добива јасен и моќен бас.

Слика од ZX500 Walkman® од серија ZX

Оптимизиран распоред на електронската плоча

Со одвојување на блокот за звук (во црвена боја) и блокот за напојување/дигиталниот блок (во сина боја), распоредот на електронската плоча е оптимизиран за да обезбеди квалитетен шум без дигитален шум.

Слика од ZX500 Walkman® од серија ZX

Фолиски кондензатори

Висококвалитетните фолиски кондензатори создаваат напон со линеарен одзив низ целиот фреквентен опсег, што резултира со помалку изобличувања и шум.

Слика од ZX500 Walkman® од серија ZX

NFC™ со еден допир и Bluetooth® за моментално поврзување

Технологиите NFC (поле за комуникации во близина) и Bluetooth® овозможуваат брзо и лесно поврзување со вашата музика. Само допрете го вашиот уред што поддржува NFC до серијата NW-ZX500 за брзо и непречено поврзување и започнете да проследувате. Немате NFC? Нема проблем. Поврзете се преку Bluetooth®. Достапна е компатибилност со LDAC и aptX™ HD-звук.

Слика од ZX500 Walkman® од серија ZX

Винилен процесор

Внесете ги топлината и карактерот на грамофонските плочи во дигиталните песни и повторно уживајте во убавината на мелодиите и динамиката на вашите омилени албуми. Уживајте во детална репродукција на нискофреквентна резонанца, отпорност на рачката за тон и површински шум што овозможуваат реалистично доживување при слушањето.

Слика од ZX500 Walkman® од серија ZX

Компатибилност со Wi-Fi за директно преземање и проследување

Одликувајќи се со поддршка за Android™ и компатибилност со Wi-Fi, NW-ZX500 ви нуди уште повеќе начини за слушање музика. Уживајте во омилените апликации за проследување и музика преку вашиот Walkman или поврзете го со компјутер за да пристапите до вашата музичка збирка.

Слика од ZX500 Walkman® од серија ZX

Поддржано од Android™

Android™ нуди поддршка за NW-ZX500 за лесен пристап до огромен избор на апликации за медиуми и услуги за музика.

Слика од ZX500 Walkman® од серија ZX

Приклучок USB Type-C™

NW-ZX500 има приклучок USB Type-C™ за лесно поврзување со различни уреди.

Слика од ZX500 Walkman® од серија ZX

Компактна и практична големина

NW-ZX500 Walkman нуди висококвалитетен звук и има компактна форма за да можете да ја носите вашата омилена музика насекаде. 

Слика од ZX500 Walkman® од серија ZX

Кориснички интерфејс во вид на касета

NW-ZX500 нуди специјален кориснички интерфејс во вид на касета и заштитник за екранот. Интерфејсот во вид на касета што се прикажува на екранот на Walkman® се разликува во зависност од кодекот на музиката што ја слушате.

Слика од ZX500 Walkman® од серија ZX

Траење на батеријата до 20 часа

Уживајте во репродукција на MP3 со 128 kbps до 20 часа или во репродукција на FLAC со звук со висока резолуција со 96 KHz до 18 часа.

Слика од ZX500 Walkman® од серија ZX

Поголем екран на допир за едноставно ракување

Екранот на допир од 3,6 инчи кај NW-ZX500 е 16 проценти поголем од екранот на допир кај неговиот претходник NW-ZX300. Управувањето со вашата музика и уживањето во неа никогаш не било полесно.

Слика од ZX500 Walkman® од серија ZX

Можност за проширување на меморискиот простор за бескрајни листи за репродукција

Освен вградената меморија од 64 GB, достапен е и отвор за SD-картичка што ви овозможува да ја понесете дури и најголемата музичка збирка кога патувате.

Слика од ZX500 Walkman® од серија ZX

Врвен дизајн

Заобленото куќиште на NW-ZX500 има завршна обработка од висококвалитетен алуминиум, дизајнирано е за удобно држење во рака и лесно се вметнува во џеб.

Слика од ZX500 Walkman® од серија ZX

Интуитивна контрола со странични копчиња

Пристапот до функциите за репродукција/пауза, менување песни и прилагодување на јачината на звукот е лесен благодарение на практичните и странично поставени контроли.

Слика од ZX500 Walkman® од серија ZX

40-годишнина на Walkman 

Оваа година е 40-годишнина на Walkman®. Првиот Walkman TPS-L2 беше промовиран во 1979 година и стана стандард за дизајн и инженерство и засекогаш го промени начинот на кој луѓето слушаат музика. За прв пат беше можно да ги слушате омилените песни, албуми и изведувачи со висококвалитетен звук, во секое време и на секое место - и тоа сè уште го правиме.

Дознајте повеќе за историјата на Walkman®

Слика од ZX500 Walkman® од серија ZX

Декодирање и репродукција на датотеките MQA™

Master Quality Authenticated е формат на звук што компресира големи датотеки со врвен квалитет без загуби во квалитетот за да можете да уживате во звук со висока резолуција на вашиот Walkman®.