NW-WM1A

Откријте ги длабочините на квалитетниот звук

NW-WM1A е врвен Walkman® дизајниран за оптимален квалитет на звукот. Почувствувајте ја секоја нота и нијанса со звукот со висока резолуција и слушнете ја разликата во музиката со балансираниот звук, каде и да одите. 

Signature Series

One Signature Sound

Подобрување на доживувањето на звукот со висока резолуција, од нешто што го слушате во нешто што го чувствувате.

Лого за звук со висока резолуција
Изработен за звук со висока резолуција

Уживајте во најситните детали на звукот со висока резолуција и студиски квалитет, кој се одликува со подобар квалитет од CD. Страста за музика ги обединува сите компоненти, почнувајќи од сигналот па сè до звучникот, па затоа ќе помислите дека изведувачот настапува пред вас. NW-WM1A Walkman® исто така ја поддржува најновата стапка од 384 kHz / 32-бита и репродукција на стандарден DSD.

DSD
Стандарден DSD

NW-WM1A поддржува аудио фајлови во стандарден DSD формат, кои се проследуваат во раните фази на процесот на обработка. Тоа значи дека тие ги задржуваат сите автентични детали на оригиналните снимки.

S-Master HX
S-Master HX

Новата технологија на дигиталниот засилувач S-Master™ HX, создадена специјално за Walkman®, го намалува изобличувањето и шумот низ широк опсег на фреквенции за добивање на богат и сеопфатен звук.

DSEE HX
DSEE HX

Технологијата за зголемување на резолуцијата на DSEE HX користи алгоритам за да ја анализира вашата музика и ги заменува изгубените информации, така што квалитетот е речиси на ниво на висока резолуција. Изберете помеѓу 5 режими за да го извлечете најдоброто од вашата музика. 

Балансиран звук
Вклучува стандардно балансирано поврзување со ø 4,4 мм

Уживајте во јасен, прецизен, балансиран и динамички звук. Новиот стандарден балансиран приклучок со ø 4,4 мм, го намалува несаканиот шум кој жицата го носи до засилувачот. Резултатот е беспрекорен звук кој се одликува со јасност.

Врвен дизајн за оптимален квалитет на звукот

Изработен со алуминиумска рамка и прилагодени електрични компоненти, NW-WM1A Walkman® е дизајниран за висококвалитетен, моќен звук. 

Алуминиумска рамка

Куќиштето од легура од алуминиум создава цврста футрола која е отпорна на електричен шум и други пречки за стабилен и висококвалитетен звук.

OFC кабел
Кабел од бакар без кислород

Кабелот од бакар без кислород со мал отпор нуди мало изобличување и врвно разделување на каналите.

MELF отпорници
MELF отпорници

Отпорниците од тип MELF го намалуваат шумот и го минимизираат изобличувањето во патеката на аудио сигналот.  

FT CAP
Ефикасно напојување

Новосоздадениот FT CAP (полимерски кондензатор) го регулира напојувањето, оптимизирајќи го за моментална, чиста моќ, кога и да ви е потребна.  

Линеаризатор на DC фаза

Чисто пренесување на звукот

Нашиот линеаризатор на DC фаза ефективно репродуцира широк опсег на звуци. Тој применува дигитална обработка на сигналите за да се усогласи со карактеристиките на фаза на разните видови аналогни засилувачи за да понуди почист звук сличен со аналогниот. Изберете помеѓу шесте поставки за карактеристики на фаза.

Линеаризатор на DC фаза
Зачувување на чувството

Доловете ја секоја нота и нијанса со DSEE HX™

Понесете го чувството од концертите со себе и уживајте во музиката така како што ја замислил изведувачот со квалитет близок на звукот со висока резолуција. Технологијата за зголемување на резолуцијата на DSEE HX™ користи алгоритам за да ја анализира вашата музика и ги заменува изгубените информации, така што квалитетот е речиси на ниво на висока резолуција. Изберете помеѓу 4 дополнителни режими од стандардните за да го извлечете најдоброто од вашата музика.

Совршен за секојдневните потреби

NW-WM1A е дизајниран да се вклопи во вашиот животен стил. Со компактната големина и малата тежина, можете едноставно да го земете кога ви е потребна висококвалитетна музика.

Слика од NW-WM1A каде што се гледа екранот на допир
Интуитивен допир

Висококвалитетниот екран од 4,0” (10 см) е чувствителен на допир за да можете да ги користите функциите со едноставно допирање на иконата. 

Странични копчиња
Практични копчиња

Копчињата за репродукција/пауза, избор на музика и јачина на звук на страничниот панел се обликувани и поставени за едноставно ракување.

Уживајте во повеќе музика со напредната технологија 
Формати на фајлови
Репродуцирајте различни формати на фајлови

NW-WM1A Walkman® поддржува широк опсег на типови на фајлови.

Век на траење на батеријата
Долгo траење на батеријата

Уживајте во постојана репродукција на звук со висока резолуција до 30 часа (FLAC 96 kHz/24-бита) и MP3 до 33 часа (128 kbps).

Меморија која може да се проширува
Вградена и проширлива меморија

Никогаш не останувајте без музика со вградената меморија од 128 GB, со можност за зголемување на меморијата со отвор за Micro SD мемориска картичка.

Проследување преку Bluetooth® со највисок квалитет

Уживајте во проследување на висококвалитетна музика со LDAC - нашиот врвен безжичен кодек. Со 3x поголема бит-стапка од стандардниот Bluetooth®, можете да уживате во извонредно доживување при слушањето на сета ваша музика.

Запознајте се со Signature Series

Не се задоволувајте со ништо помалку од најдоброто со целосната палета на Signature Series производи. Создадени за врвен квалитет на звук, тие ги надминуваат нормите за звук за да ја подобрат секоја нота.

Спецификации и функции

NW-WM1A е врвен Walkman® дизајниран за оптимален квалитет на звукот. Почувствувајте ја секоја нота и нијанса со звукот со висока резолуција и слушнете ја разликата во музиката со балансираниот звук, каде и да одите.
  • Компатибилност со звук со висока резолуција

  • DSEE HX ја подобрува музиката до квалитетот на звукот со висока резолуција

  • S-Master HX дигитален засилувач за чист и квалитетен звук

  • Капацитет од 128 GB (до 800 песни со звук со висока резолуција)

  • Уживајте во време на репродукција до 33 часа за аудио фајлови со висока резолуција

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина