ИД на напис : 00170362 / Последна промена : 10.02.2017Отпечати

Програма за бесплатна замена на SD-картичките SF-M32, SF-M64 и SF-M128 – 10 февруари 2017 година

  Sony откри дека SD-картичките SF-M32, SF-M64 и SF-M128 не се препознаваат или е потребно долго време* за да работат со одредени фотоапарати што имаат влезови компатибилни со UHS-II.

  За да го решиме проблемот, спроведуваме програма за бесплатна замена на засегнатите SD-картички. Ако имате засегната картичка, контактирајте со нас за да ја замените.

  Искрено се извинуваме за сите непријатности околу ова.


  *Една секунда или подолго


  Забелешки
  :

  • Sony потврди дека овој проблем е во согласност со Дигиталните фотоапарати со единечна рефлексна леќа OM-D E-M1 Mark II произведени од Olympus Corporation (кога се користат со влез компатибилен со UHS-II)
  • Имајте предвид дека овој проблем може да постои и кај производи издадени во иднина


  Засегнати производи: SF-M32, SF-M64, SF-M128

  Слика

  Проверете дали SD-картичката е засегната
  Засегнатите SD-картички немаат ознака (*) на задниот дел (долниот лев агол).

  Слика

  Период на програмата за бесплатна замена:
  22 февруари 2017 година до 31 март 2018 година.

  Важно
  Зачувајте го датотеките на компјутерот или на други уреди за складирање пред да ја испратите картичката за бесплатна замена.