Слика од Домашни звучници со звук со висока резолуција

Функции

Звук со висока резолуција за беспрекорен звук

Издигнете ја вашата колекција на дигитална музика на повисоко ниво со звукот со висока резолуција. Снимајќи ја музиката со повисока стапка отколку кај CD дисковите, поради што се зголемуваат аудио примероците во секунда и прецизноста на бит-стапката на секој примерок, звукот со висока резолуција создава речиси совршени снимки од музиката која се изведува. Уживајте во секој здив и дискретно движење за навистина емотивно доживување.

Совршено се впарува со MAP-S1

Звучниците SS-HW1 се прецизно прилагодени за да извлечат максимум од нашиот аудио плеер со висока резолуција MAP-S1. Земајќи го веќе подобрениот аудио сигнал од MAP-S1 и насочувајќи го преку супер високотонецот со широка дисперзија, звучниците SS-HW1 можат да репродуцираат високофреквентни ноти со јасност и детали кои се задолжителни за звукот со висока резолуција.

Поврзете ја вашата колекција со висока резолуција

Звучниците SS-HW1 се совршен придружник на другите аудио компоненти со висока резолуција – од музички фајлови на вашиот PC па сè до HDD аудио плеери и USB DAC засилувачи. Само поврзете ги звучниците во вашиот засилувач и внесете нова енергија во вашата музичка колекција.

Систем со 3-системски звучници за сеопфатен звук

Од сопрано вокали до резонантен бас, слушнете ја секоја нота со детали какви што заслужува. Вуфер, високотонец и два WD супер високотонци кои работат заедно за да репродуцираат звук низ широк фреквентен опсег – затоа, без разлика што слушате, секогаш ќе уживате во јасен и природен звук.

Супер високотонци за неверојатно високи тонови

Уживајте во беспрекорни високи тонови за музика или дијалози. WD супер високотонците кои се поставени на предната и горната страна од секој звучник создаваат пошироко звучно поле кое го задржува својот квалитет низ целата просторија. Нотите со извонредно висока фреквенција се репродуцираат со јасен и детален звук со висока резолуција, за да можете да уживате во извонреден звук без разлика каде седите.

Целуларен конус засилен со мика за звук без изобличувања

Совршениот партнер за денешната музика со моќен бас. Повеќето звучници користат конуси од хартија кои низ времето се извиткуваат и деградираат, што доведува до изобличување на звукот. Вуферите од целуларни влакна засилени со мика (MRC) се цврсти и ја задржуваат својата форма дури и при движење со голем притисок и брзина, така што можете да го засилите басот без загуба на аудио квалитетот.

Цврста структура за моќен бас

Овие звучници се поставени на цврста основа. Предната плоча на кутијата е изработена од MDF со дебелина од 15 мм за темелно елиминирање на несаканите вибрации, а внатрешноста на кутијата е дополнително зацврстена со дрвена потпорна структура. Крајниот резултат претставува богата и резонантна акустика.

Почувствувајте ги ниските и уживајте во високите тонови со посебни комори

Слушајте помалку вибрации и повеќе детали од вашата музика. Структурата со посебни комори во звучникот го изолира високотонецот од другите звучници, спречувајќи пренесување несакани вибрации и создавајќи јасен и природен звук.

Врвни компоненти, врвен звук

Слабото поврзување може да има значајно влијание врз севкупниот квалитет на звукот. Затоа овие звучници користат само врвни компоненти: фолиски кондензатор и висококвалитетна намотка за рамномерно проследување сигнали, како и приклучоци од висока класа за намалување на изобличувањето. Тоа значи дека ќе слушате и уживате во сите тонови на звукот со висока резолуција.

Дрвена завршна обработка за стил и квалитет

Сјајната завршна обработка на звучникот ќе се вклопи во најлуксузните ентериери. Дрвениот фурнир, исто така, ја задржува својата форма, поради што на звукот нема да влијаат промените во температурата и влажноста.

Спецификации

  • 3-системски звучници за на полица

  • Компатибилност со звук со висока резолуција

  • Супер високотонци со широка дисперзија за реалистични високи звуци

  • Звучници од целуларни влакна засилени со мика за добивање на динамички звук

  • Реалистична завршна обработка од вистинско дрво

Фреквентен одзив
50 Hz-50 kHz
Преден звучник
2

Што има во пакетот

Кабел за звучници (2), Држачи за звучници (1), Инструкции за користење (1), Гарантен лист

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина