Слика од 2.1-кан. звучник во вид на лента со Bluetooth® технологија
Слика од 2.1-кан. звучник во вид на лента со Bluetooth® технологија
Слика од 2.1-кан. звучник во вид на лента со Bluetooth® технологија
Слика од 2.1-кан. звучник во вид на лента со Bluetooth® технологија
Гледајте филмови во домот на едноставен начин

Извлечете повеќе од вашите филмови со звучникот во вид на лента HT-CT80. 2.1-кан. опкружувачки звук, дигитален засилувач S-Master и жичен сабвуфер е сè што ви е потребно за да ги направите филмовите и музиката реалистични. Ставете го звучникот во вид на лента пред телевизорот и поврзете го преку еден од многуте влезови за прекрасно доживување при гледањето.

Виртуелен опкружувачки звук
Опкружувачки звук

Овој 2.1-кан. звучник во вид на лента внесува реалистичност во филмовите каква што заслужуваат со 80 W за добивање звук како во кино.

Безжично поврзување
Преминете на безжична врска

Проследувајте музика безжично од паметни телефони или таблет-уреди користејќи ја функцијата за слушање со еден допир со NFC преку Bluetooth®.

Слушајте повеќе од сè што гледате

Компактниот двосистемски звучник во вид на лента надополнет со жичен сабвуфер создава звук кој внесува реалистичност во вашата забава.

Виртуелен опкружувачки звук
Прекрасно филмско доживување

Виртуелен опкружувачки звук

Технологијата за прекрасен опкружувачки звук симулира природни тродимензионални звучни полиња за да уживате во богат и реалистичен звук низ широка област за слушање.

S-Master засилувач
Музика која е верна на оригиналот

Со обновување и оптимизирање на аудио сигналите, дигиталниот засилувач S-Master ги изострува и збогатува дијалозите, музиката и амбиенталниот звук од секој извор.

ClearAudio+
Оптимизирана репродукција

Користејќи повеќе технологии за звук од Sony, ClearAudio+ го оптимизира звукот за да слушате музика, дијалози и звучни ефекти со поголема острина и отсечност.

Динамички сабвуфер

И во вертикална и во хоризонтална положба, жичниот сабвуфер од 24,5 см (9,6") x 17 см (6,7") со звук кој е насочен кон вас ги засилува филмските звуци со богат и моќен бас.

Жичен сабвуфер
Создаден да одговара на вашиот телевизор

Се поставува пред екранот, не пред него

Со висина од само 5,1 см (2") и тенок дизајн кој се поставува дискретно под кој било телевизор со голем екран над 81,3 см (32"), овој звучник во вид на лента никогаш нема да ви попречи да ја видите целата слика. Со повеќе опции за монтирање и стилски дизајн, HT-CT80 може да се постави на полица или да се монтира на ѕид.

Ваш звук. На ваш начин.
Поставување на маса
Ставете го под екранот

Позиционирајте го звучникот во вид на лента на полицата под вашиот телевизор и уживајте во звук кој се проектира на идеална висина доколку гледате од кауч.

Поставување на ѕид
Монтирање на ѕид

Звукот се насочува директно кон Вас од двата звучници насочени нанапред, за да уживате во прекрасно доживување како во кино.

NFC и Bluetooth®
Беспрекорно проследување

Едноставно допрете одредени паметни телефони или таблет-уреди со NFC до звучникот во вид на лента за да воспоставите Bluetooth® врска. Немате NFC? Нема проблем – проследувајте музика безжично со рачно впарување преку Bluetooth®.

Поврзете се

Со оптичкиот излез можете лесно да се поврзете со вашиот телевизор, DVD или Blu-ray Disc™ плеер. Исто така, можете да поврзете AV приемник преку аналоген кабел за да добиете одличен повеќеканален дигитален звук, или да ја репродуцирате омилената музика преку USB уред.

Спецификации и функции

Извлечете повеќе од вашите филмови со звучникот во вид на лента HT-CT80. 2.1-кан. опкружувачки звук, дигитален засилувач S-Master и жичен сабвуфер е сè што ви е потребно за да ги направите филмовите и музиката реалистични. Ставете го звучникот во вид на лента пред телевизорот и поврзете го преку еден од многуте влезови за прекрансо доживување при гледањето. 
  • S-Master дигитален засилувач за чист и квалитетен звук

  • Музика со одличен звук во еден чекор со ClearAudio+ 

  • Лесно поврзување преку Bluetooth® со NFC со еден допир 

  • Виртуелниот опкружувачки звук создава звук како во кино 

  • Репродукција на музика преку USB 

Излезна моќност (вкупна)
80 W
Канали на засилувач
2.1кан.
Влезни и излезни приклучоци
Bluetooth® прием (NFC), USB (wma, mp3, aac, wav), Аналоген аудио влез (1 мини приклучок), Оптички влез/излез/ТВ (CEC)
ГОЛЕМИНА НА ГЛАВЕН УРЕД - САМО КУЌИШТЕ (Ш X В X Д) 
90,1 x 5,2 x 8,4 см
ГОЛЕМИНА НА САБВУФЕР (Ш X В X Д) 
16,5 x 24,3 x 29,6 см
Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина