Слика од 2.1-кан. звучник во вид на лента со Wi-Fi/Bluetooth® технологија
Слика од 2.1-кан. звучник во вид на лента со Wi-Fi/Bluetooth® технологија
Разбудете ја вашата страст за звук

Добијте повеќе чувства и возбуда од секоја сцена и песна со овој тенок звучник во вид на лента. Дигиталниот засилувач S-Master ги намалува изобличувањата за да создаде чист и детален звук, а благодарение на LDAC ќе можете да проследувате висококвалитетен звук.

Вкупна излезна моќност од 330W
Вкупна излезна моќност од 330W

Внесете реалистичност во вашата музика и филмови со јачина и јасност какви што заслужуваат, благодарение на номиналната излезна моќност од 330 W.

2.1-кан. опкружувачки звук
2.1-кан. опкружувачки звук

Вуферите на двата краја од звучникот во вид на лента создаваат громогласни ниски тонови и јасни средни тонови на широка површина за слушање.

Wi-Fi®
Безжичен звук

Поврзете го безжично со домашната мрежа и услугите за проследување музика од интернет преку вградениот Wi-Fi® или користете Bluetooth® за проследување звук од вашиот паметен телефон или таблет-уред.

Слушајте повеќе детали од сите содржини

2-системски звучници на двата краја од звучникот во вид на лента кои создаваат балансиран звук со целосен фреквентен опсег.

Моќен бас

Ставете го безжичниот сабвуфер од 38 см (15”) каде било за засилување на басот.

Секоја нота е појасна

Дигиталниoт засилувач S-Master ги репродуцира реалистично сите ваши дигитални аудио датотеки со јасен звук со мало изобличување, дури и при голема јачина на звукот.

S-Force PRO преден опкружувачки звук
Бидете опкружени со звук

S-Force PRO преден опкружувачки звук

Нашата технологија за виртуелен опкружувачки звук ве пренесува во филмовите што ги сакате преку симулација на опкружувачки звук како во кино.

Создаден да се вклопи во вашиот простор

Тенкиот профил на HT-CT790 од 6,4 см (2,5”) нема да ви пречи при гледањето. Монтирањето на ѕид е, исто така, едноставно, а елегантниот црн дизајн беспрекорно се интегрира со вашиот систем за домашно кино.

Поставување на ѕид
Едноставно монтирање на ѕид

Кога е монтиран на ѕид, контурите на звучникот во вид на лента го надополнуваат стилот на вашиот телевизор.

Дизајн со низок профил
Дизајн со низок профил

Тенкиот дизајн нема да ви пречи при гледањето и секогаш ќе ја гледате целосната слика. 

Подобар Bluetooth®

LDAC пренесува приближно три пати повеќе податоци (со максимална стапка на пренос: 990 kbps) од стандардниот Bluetooth® звук, за врвно уживање во безжичното слушање.

Поврзете се

Уживајте во звук со поголем квалитет благодарение на HDMI и USB приклучоците, компатибилност за идните заштити од копирање, HDR сигнал и аудио кодеци без загуби.

Компатибилност со HDR
Компатибилност со HDR

HDR сигналот нуди исклучителни детали, бои и контраст, со многу поголем опсег на светлина од другите видео формати. 

HDCP 2.2 заштита од копирање
HDCP 2.2

HT-CT790 е компатибилен со заштитата од копирање HDCP 2.2, така што ќе бидете подготвени за идните 4K формати. 

HDMI приклучоци
3x HDMI влезови, 1x HDMI ARC излез

HDMI ARC (повратен аудио канал) ви овозможува да се поврзете со вашиот телевизор користејќи само еден кабел за полесна контрола и помалку кабли, а 3x HDMI влезови ви нудат слобода за поврзување повеќе уреди.

USB приклучок
USB приклучок

Уживајте во стабилна врска со паметни телефони, таблет-уреди и USB уреди, за да можете да го полните вашиот уред или да репродуцирате MP3 датотеки.

DTS®-HD
DTS-HD™

Внесете реалистичност во филмовите и музиката со динамичен опкружувачки звук благодарение на форматот DTS-HD.

Dolby® TrueHD
Dolby® TrueHD

Уживајте во јасен и реалистичен звук со форматот за компресија без загуби Dolby® TrueHD.

Звук кој останува со вас

Проследувајте музика низ целиот дом со SongPal Link

Слушајте ја истата прекрасна песна низ целиот дом со опцијата за слушање во повеќе простории, контролирана преку апликацијата SongPal. Користете SongPal Link за да групирате одредени звучници во вид на лента и звучници од Sony, а потоа проследувајте музика во повеќе простории.

Едноставен пристап до вашата музика

Добијте лесен пристап до богат избор на музика и многу повеќе, благодарение на Chromecast built-in (претходно Google Cast™) и Spotify Connect.

Chromecast built-in
Chromecast built-in

Проследувајте музика, онлајн радио и podcast содржини од вашиот паметен телефон, таблет-уред или лаптоп кон вашиот аудио уред. Само допрете го копчето за проследување.

Spotify
Spotify Connect

Репродуцирајте од Spotify преку вашиот аудио уред, користејќи ја апликацијата Spotify како далечински управувач.

Проследувајте со Chromecast built-in

Проследувајте музика, podcast-содржини и радио преку повеќе од 100 апликации за музика, како YouTube Music и многу други.

Спецификации и функции

Уживајте во квалитетен и чист звук од сите филмови, песни и други содржини со овој 2.1-кан. звучник во вид на лента. Дигиталниот засилувач S-Master ги намалува изобличувањата за да создаде чист и детален звук, а SongPal Link ви овозможува да поврзете дополнителни звучници низ целата куќа. А благодарение на LDAC, проследувањето музика преку Bluetooth е со многу повисок квалитет, независно во која соба се наоѓате.
  • S-Master дигитален засилувач за чист и квалитетен звук

  • Wi-Fi® со DLNA за проследување на музика

  • Поврзување преку Bluetooth® со компатибилност за LDAC за висококвалитетно слушање

  • Компатибилност со Chromecast built-in и Spotify

  • Поврзете звучници во други простории со SongPal Link

Излезна моќност (вкупна)
330W
Канали на засилувач
2.1кан.
Влезни и излезни приклучоци
Bluetooth® пренос, Bluetooth® прием, HDMI влез x3, USB, Аналоген аудио влез, Етернет, Оптички влез
ГОЛЕМИНА НА ГЛАВЕН УРЕД - САМО КУЌИШТЕ (Ш X В X Д) 
103 x 5,2 x 12,6 см
ГОЛЕМИНА НА САБВУФЕР (Ш X В X Д) 
19 × 38,2 × 38,6 см

Што има во пакетот

HDMI кабел, Носач за монтажа на ѕид, Batteries

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина