Слика од 2.1-кан. звучник во вид на лента со Bluetooth® технологија
Слика од 2.1-кан. звучник во вид на лента со Bluetooth® технологија
Слика од 2.1-кан. звучник во вид на лента со Bluetooth® технологија
Слика од 2.1-кан. звучник во вид на лента со Bluetooth® технологија
Слика од 2.1-кан. звучник во вид на лента со Bluetooth® технологија
Приказ на цел екран, звук како во кино

2.1-кан. звучник во вид на лента за екрани поголеми од 116,8см (46”)

Дизајн кој заштедува простор во комбинација со прекрасен звук. Со височина од само 5,5 см (2,2”), овој елегантен и моќен звучник во вид на лента има совршена големина за дискретно поставување под телевизор со голем екран. 2-системските звучници и безжичниот сабвуфер во комбинација нудат широко звучно поле преку 2.1 канали, за да уживате во одличен звук каде и да седите.

Моќен 2.1-кан. звучник во вид на лента од 330W со сабвуфер
Моќен звук

Дајте им ја на филмовите моќта која ја заслужуваат со 2..1-кан. систем на звучници од 330W со безжичен сабвуфер.

HDMI™ поврзување
Компатибилност со 4K

Подготвени сте за гледање 4K Ultra HD содржини – функцијата за проследување на 4K овозможува пренесување податоци низ звучникот во вид на лента, без намалување на квалитетот на сликата.

Безжично поврзување
Преминете на безжична врска

Проследувајте музика безжично од паметни телефони и таблет-уреди користејќи ја функцијата за слушање со еден допир со NFC преку Bluetooth®.

Балансиран звук за вашите филмови

Слушајте богат и детален звук во секоја сцена. Во конструкција со 2-системски звучници, вуферот за средни фреквенции во комбинација со високотонецот обезбедуваат непроменети ниски и високи тонови, а дифузерите на звучникот ги филтрираат високите фреквенции за рамномерна дистрибуција на звукот во просторијата.

Dolby® True HD

Уживајте во HD филмовите со јасен и реалистичен опкружувачки звук.

DTS®-HD Master Audio

Внесете реалистичност во филмовите и музиката со прецизноста на оригиналната снимка.

S-Force PRO преден опкружувачки звук
Слушајте реалистична музичка сцена

S-Force PRO Front Surround Sound

Технологијата за прекрасен опкружувачки звук симулира природни тродимензионални звучни полиња за да уживате во богат и реалистичен звук низ широка област за слушање.

S-Master засилувач
Музика која е верна на оригиналот

Со обновување и оптимизирање на аудио сигналите, дигиталниот засилувач S-Master ги изострува и збогатува дијалозите, музиката и амбиенталниот звук од секој извор.

ClearAudio+
Оптимизирана репродукција

Користејќи повеќе технологии за звук од Sony, ClearAudio+ го оптимизира звукот за да слушате музика, дијалози и звучни ефекти со поголема острина и отсечност.

Создаден да одговара на вашиот телевизор

Тенок звучник во вид на лента за екрани поголеми од 116,8 см (46”)

Со висина од само 5,5 см (2,2”), овој тенок звучник во вид на лента се поставува дискретно под вашиот телевизор за да ви овозможи да ја видите целата слика. Впарете го HT-CT780 со кој било телевизор со големина од 177,8 см (70”), 152,4 см (60”) или 127 см (50”) за да внесете звук кој ја исполнува просторијата во вашиот систем за домашно кино.

Ваш звук. На ваш начин.
Поставување на маса
Ставете го под екранот

Позиционирајте го звучникот во вид на лента на полицата под вашиот телевизор и уживајте во звук кој се проектира на идеална висина доколку гледате од кауч.

Поставување на ѕид
Монтирање на ѕид

Звукот се насочува директно кон Вас од двата звучници насочени нанапред, за да уживате во прекрасно доживување како во кино.

Безжична слобода

И во вертикална и во хоризонтална положба, безжичниот сабвуфер од 38,3 см (13,5”) x 19,1 см (6,7”) со звук кој е насочен кон Вас обезбедува богат, резонантен бас, така што можете да го сместите звучникот каде било без компромиси во звукот.

ТВ звучник во вид на лента со безжичен сабвуфер
NFC Bluetooth®
Беспрекорно проследување

Едноставно допрете одредени паметни телефони или таблет-уреди со NFC до звучникот во вид на лента за да воспоставите Bluetooth® врска. Немате NFC? Нема проблем – проследувајте музика безжично со рачно впарување преку Bluetooth®.

Обединете ја вашата музика

Едноставна контрола на проследувањето со новата апликација SongPal

Апликацијата SongPal ви нуди лесно и интуитивно управување на слушањето. Само инсталирајте ја на вашиот мобилен телефон и преземете ја контролата врз репродукцијата на музика, поставувањата на уредот и многу повеќе - сето тоа преку една апликација.

Проследување на 4K
Подготвен за 4K

Поддржано 4K проследување

4K квалитет од изворот до екранот. Поврзете 4K уред со HT-CT780 за директен пренос на податоците од звучникот во вид на лента до вашиот ТВ без намалување на квалитетот на сликата, за да уживате во богати слики со звук кој ја исполнува просторијата.

Дизајн од Sony
Врвна геометрија

Симфонија на аудиовизуелни елементи и елементи од ентериер. Дознајте ги ексклузивните приказни за инспирацијата на дизајнот.

Спецификации и функции

Дизајн кој заштедува простор во комбинација со прекрасен звук. Со височина од само 5,5 см (2,2”), овој елегантен и моќен звучник во вид на лента има совршена големина за дискретно поставување под телевизор со голем екран. 2-системските звучници и безжичниот сабвуфер во комбинација нудат широко звучно поле преку 2.1 канали, за да уживате во одличен звук каде и да седите.
  • S-Master дигитален засилувач за чист и квалитетен звук

  • Музика со одличен звук во еден чекор со ClearAudio+ 

  • Лесно поврзување преку Bluetooth® со NFC™ со еден допир

  • S-Force PRO Front Surround создава звук како во кино

  • Проследувајте и контролирајте преку вашиот паметен телефон со SongPal

Канали на засилувач
2.1кан.
Влезни и излезни приклучоци
Bluetooth® прием (вер. 3.0), HDMI® видео влез (3), HDMI® видео излез (1), USB (само за ажурирање на софтверот), Аналоген аудио влез (1)
ГОЛЕМИНА НА ГЛАВЕН УРЕД - САМО КУЌИШТЕ (Ш X В X Д) 
103 x 5,5 x 11,7 см
ГОЛЕМИНА НА САБВУФЕР (Ш X В X Д) 
19,1 x 38,2 x 39 см
Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина