XS-690ES

Подобрете го вашиот звук

Додајте нова динамичка моќност и длабочина во системот со 2-системски звучници XS-690ES. Острината на Mobile ES и широкиот фреквентен опсег ќе го променат начинот на слушање музика во вашиот автомобил.

СЕРИЈА MOBILE ES™

XS-690ES | 2-системски коаксијални звучници Mobile ES™ од 6 x 9" (16 x 24 см)

XS-690ES
XS-690ES
Лого mobile ES
Дознајте повеќе за нашата страст и беспрекорна технологија.
Наградувани
Вуфер со лесна и цврста матрица со целуларна структура од влакна од арамид

Мембраната на главниот звучник на XS-690ES е изработена од уникатниот, лесен и цврст целуларен материјал на Sony, порано познат како MRC. Најновата генерација на ова соединение е дополнително оптимизирана, а направени се и подобрувања на механичкиот дел на звучникот, за да се добие поширок фреквентен опсег и појасен и поприроден звук.

Слика од 2-системскиот звучник XS-690ES, гледан директно од горната страна
Слика одблиску од влакната од арамид вградени во 2-системскиот звучник XS-690ES
Оптимална формулација

Вградувањето во уникатна матрица со влакна од арамид ја елиминира резонансата од мембраната и го намалува изобличувањето, не само кај ниските тонови, туку и кај средните и високите фреквенции. Резултатот е звук кој е моќен на сите фреквенции и е неверојатно чист, дури и при силна јачина на звукот.

Одделен опкружувачки обрач

Опкружувачкиот звук на вуферот содржи уште една ексклузивна технологија на Sony, со препознатливи заоблени делови кои ја подобруваат симетријата на вертикалната амплитуда, за драстично намалено изобличување и подобрена острина.

Рамка со пет столбови и динамичен дифузер на воздухот

Дизајнот на рамката со пет столбови ја распространува резонансата, додека интегрираниот динамичен дифузер на воздухот овозможува ефикасен проток на воздухот за рамномерен пат преку конусот и ладење на звучната намотка.

Рамка со пет столбови и динамичен дифузер на воздухот
Спојна мембрана со прогресивна висина

Спојната мембрана со акустична оптимизација овозможува звук со голема приемна моќност и проток на воздух, со профил дизајниран за побрзо и попрецизно обложување на конусот на звучникот.

Високотонци за доловување на високите ноти

Компатибилна со звукот со висока резолуција, мембраната со мека купола на високотонецот е директно прикачена на звучната намотка, изработена да ги опфати највисоките фреквенции на вашата музика, со фреквентен опсег до 40kHz.

Преглед на структурата

Дознајте повеќе за структурите на звучникот Mobile ES, вклучувајќи ги и новоприменетите механички пристапи како што се засеци на работ, дизајн со рамка од пет столбови и динамички дифузер на воздух. 

Означен пресек на 2-системскиот звучник XS-690ES

Серија Mobile ES

Уживајте во одлична забава во автомобилот

Дизајнирани за врвно задоволство при слушањето додека возите, производите од серијата Mobile ES ви го нудат најдоброто од музиката и опциите за поврзување, за да уживате при возењето како никогаш досега.

Спецификации и функции

Збогатете го возењето со моќноста, острината и звукот со висока резолуција од 2-системските звучници XS-690ES. Дизајнот на 2-системските коаксијални звучници од 6x9" репродуцира звук со целосен опсег, со нови нивоа на динамичка моќност и длабочина благодарение на вуферот со лесна и цврста целуларна структура и високотонецот со мека купола.
  • Вуфер со лесна и цврста матрица со целуларна структура од влакна од арамид, за моќен и прецизен бас

  • Високотонецот со мека купола ги опфаќа високите тонови до 40kHz

  • Одделен опкружувачки обрач за помало изобличување и почист звук

  • Дизајнот на рамката со пет столбови го распространува звукот

  • Динамичниот дифузер на воздух овозможува ефикасен проток на воздухот за рамномерен пат преку конусот и ладење

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина