Серија Mobile ES

Врвни производи од Sony со највисок квалитет на изработка и напредоци за да уживате во беспрекорен звук и слика

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Врвен звук и разновидни опции

Засилувачите за во автомобил Mobile ES™ ќе ви понудат ново ниво на звук во автомобилот. Врвните електронски компоненти работат ефикасно и репродуцираат совршен звук, а новата функција за спојување на сигналите и комбинираните излези за предзасилувач овозможуваат непречена инсталација во различни возила.

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Страста води до напредок

Ви претставуваме аудиоприемник Mobile ES™ со екран на допир со висока резолуција. Огромниот HD-екран на допир од 25,7 см (10,1 инчи) нуди подобрен графички интерфејс и опции за поврзување - од USB Type-C® до безжична врска со паметни телефони, вклучувајќи проследување LDAC со висока резолуција преку Bluetooth®. Моќниот засилувач, пак, нуди динамички и реален звук.

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Engineered for perfection

Meet the brand-new Mobile ES speaker and subwoofer range. Boasting Lightweight Rigid Cellular diaphragms (former MRC) combined with a Separated Notch Edge Surround, they provide unrivaled acoustics in your vehicle.

Lightweight Rigid Cellular

Lightweight Rigid Cellular is our original speaker diaphragm formerly known as MRC, engineered for high rigidity, light weight and good internal loss (low resonant distortion). In addition to its new coating for even more rigidity, the latest generation compound has been further optimised alongside mechanical driver improvements, to deliver an even wider frequency response and smoother, more natural sound characteristics.

Одделен опкружувачки обрач

Заоблените засеци на работ се уште една ексклузивна технологија за подобрување на симетријата на вертикалната амплитуда на вуферот, што резултира со помало изобличување и јасен звук. 

Рамка со пет столбови и динамичен дифузер на воздухот

Дизајнот на рамката со пет столбови ја распространува резонансата, a динамичниот дифузер на воздухот овозможува ефикасен проток на воздухот за рамномерен од на конусот и ладење на звучната намотка. 

Спојна мембрана со прогресивна висина

Дизајнот со акустична оптимизација и форма на пајак создава звук со голема приемна моќ и проток на воздух, со профил дизајниран за побрзо и попрецизно обложување на конусот на звучникот.

Фазен чеп

Фазниот чеп за придушување на резонансата на вуферот XS-162ES помага во реализирање на идеалниот фреквентен одзив, сè до точката на преклопување со соодветните високотонци. Издржливото алиминиумско јадро и динамичниот дифузер на воздух му даваат дополнителна поддршка на широкиот фреквентен одзив на звучникот, за контролиран и динамичен бас.