Слика од микрофонот и приемникот
Слика од микрофонот со заштита од шум
Слика од левата страна на микрофонот
Слика од десната страна на микрофонот
Слика од задната страна на микрофонот
Слика од левата страна на приемникот
Слика од десната страна на приемникот
Слика од ICLE-7M4 со прикачен приемник
Слика од микрофонот со галантерија
Компактен, пренослив микрофон за квалитетно проследување

Безжичниот микрофон за проследување ECM-S1 обезбедува јасен и висококвалитетен дигитален звук со мал шум во компактна и лесна единица. Нуди и жично и безжично поврзување, обезбедувајќи висококвалитетен звук за голем број уреди.

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Висококвалитетен дигитален звук, надвор и внатре
Компактен и лесен безжичен микрофон за проследување

Бидејќи се достапни и жично и безжично поврзување, преносливиот микрофон за проследување ECM-S1 е компактен и лесен микрофон со високи перформанси што обезбедува јасен и висококвалитетен звук со мал шум и минимално доцнење за лесно снимање на проследување во живо на отворено или во затворени простории.

Цртеж на кој се истакнати трите капсули вградени во микрофонот
Висококвалитетни капсули за микрофон за јасно снимање на глас

Покрај својата компактност и мала тежина, ECM-S1 е опремен со три капсули за микрофон со голем дијаметар (14 мм) што овозможуваат јасно и висококвалитетно снимање на звук со рамен фреквентен одзив, особено во опсегот на низок и среден гласовен појас, а сето тоа при намалување на шумот. Добриот квалитет на звук прави огромна разлика во впечатокот што го остава добро продуцирано видео на гледачите.

Слика од жена која пее со устата блиску до микрофонот на кој е прикачена заштита од шум
Мали нивоа на краткотрајни шумови обезбедуваат јасен звук

Малиот краткотраен шум и големиот динамичен опсег на микрофонот овозможуваат јасно снимање на звук, дури и да е слаб. Дизајниран за проследување, микрофонот е приспособен за да ги доловува богатите текстури на човечкиот глас до устата на јасен и природен начин.

Цртеж од трите вида на насочување и нивните карактеристики
Избор на насоки за да се вклопи во сцената

Достапни се три режими за снимање звук од различни насоки: Еднонасочен, повеќенасочен и стерео. Преклопник на страничниот дел од микрофонот му овозможува на корисникот да ја избере соодветната насока за тековната сцена или употреба.

Слика што прикажува приказ одблиску од преклопникот за филтер за отстранување на шумот и елиминирање на ниски фреквенции
Функции на филтерот за елиминирање шум

Дигитален филтер за отстранување шум отстранува заднински шум, а филтер за елиминирање ниски фреквенции намалува нискофреквентни звуци од ветер, клими и вибрации. Треба помало намалување на шумот по снимањето, што ја подобрува ефикасноста на работните процеси.

Слика од производ од микрофон со инсталирана заштита од бучава
Заштита од бучава за да се минимизираат звуците на пукање

Заштита од бучава е вклучена за да се спречат непријатните звуци на пукање што се појавуваат поради избувните согласки кога микрофонот е блиску до устата на говорникот, што овозможува оптимални услови за снимање вокали, нарација и други звуци.

Компактен, лесен и едноставен за ракување
Слика од човек кој го држи микрофонот со една рака
Компактно и лесно куќиште

ECM-S1 се состои од компактни и лесни микрофони / предаватели и приемници што обезбедуваат одлични функции со висок квалитет на дигитален звук. Може да се користи во различни опкружувања, во затворени простории и на отворено со фотоапарат.

Слика од производот на која е прикажано вртливото копче за ниво на звук на микрофонот, со LED-индикатори што светат
Користење за потврда и приспособување во реално време

Независно вртливо копче AUDIO LEVEL овозможува приспособување на нивото на влезот за звук во реално време со горното вртливо копче. Дополнително, статусот на поврзувањето помеѓу микрофонот и приемникот може да се провери со светилката LINK.

Цртеж на кој е прикажан симболот за батерија директно поврзан со приемникот преку приклучок за повеќе интерфејси
Соодветно за долготрајно снимање на отворено

Приемникот и микрофонот имаат вградени батерии. Приемникот се користи континуирано со директно напојување при поврзување со приклучокот за повеќе интерфејси (MI) на фотоапаратот, на компјутер или друг уред. Микрофонот може да се користи континуирано околу 13 часа со полна батерија. Можете да го користите микрофонот долго време без грижи за батеријата.

Слика од пренос на радиосигнали од микрофонот до приемникот прикачен на фотоапаратот
Подобрена флексибилност во снимањето звук преку безжично пренесување

Bluetooth 5.3 (со мала потрошувачка на енергија) и кодек LC3plus нудат мала потрошувачка на енергија, мало доцнење и висок квалитет на звукот. Можна е комуникација до 150 м во прегледни услови за флексибилно поставување на микрофон надвор.

Слика од жена која пее на микрофон прикачен на држач со продолжеток
Поддржува различни методи за прикачување

Микрофонот може да се прикачи за држач при снимањето, а аголот на микрофонот може да се приспособи напред и назад. Додатокот 1/4" на долниот дел од микрофонот може да се користи за да се прикачи микрофонот на статив, или може да се користи адаптер за конверзија за да се прикачи микрофонот на долг држач

Разновидни опции со фотоапарати и периферни уреди
Слика од двајца луѓе кои седат надвор со микрофон пред нив и фотоапарат во близина со прикачен приемник
Приклучок за повеќе интерфејси (MI) за минимално доцнење на звукот и напојување без кабли

Со поврзувањето на приемникот со фотоапарат од Sony што поддржува приклучок за повеќе интерфејси (MI), како дигитален фотоапарат со заменлив објектив или фотоапарат за видеоблогови од серијата α™ нема потреба за кабел за напојување или звучен интерфејс.

Илустрација од бранови форми што претставува пренесување на дигитален звук од приемник директно во фотоапарат преку приклучок за повеќе интерфејси
Безжично снимање звук во комбинација со фотоапарат

Со поврзувањето на приемникот со фотоапарат од Sony што поддржува приклучок за повеќе интерфејси (MI) со дигитален интерфејс за звук, се снима и пренесува висококвалитетен звук дигитално без деградација, а безжичното поврзување нуди максимална слобода при снимањето.

Слика од човек кој готви со микрофонот во близина, а приемникот е поврзан со паметен телефон на држач преку USB-кабел
Дигитален USB-излез за звук

И микрофонот и приемникот се опремени со приклучок USB Type-C® што овозможува дигитален аудио излез од 48 kHz / 24 бита. Ова му овозможува на микрофонот да се поврзе со голем број уреди, што овозможува снимање и проследување со голем број методи за поврзување.

Цртеж од приемник што е поврзан преку аудиокабел и мини приклучок од 3,5 мм со различни уреди како паметни телефони и компјутери
Влез/излез за звук од микрофон преку мини приклучок (стерео) од 3,5 мм

Мини приклучок (стерео) од 3,5 мм е достапен за аудио излез од приемникот, што овозможува користење со фотоапарати, компјутери, IC-снимачи и други уреди што не се опремени со приклучок за повеќе интерфејси (MI).

Слика од маж кој носи слушалки поврзани преку кабел со микрофон додека седи пред компјутерски монитор
Следење на звукот со слушалки

Микрофонот е опремен со излез за слушалки, што овозможува следење на звукот преку слушалки (се продаваат посебно) за време на снимањето со поврзување преку USB.

Поголем избор на микрофони
Слика од производ од различни модели на микрофони поставени еден до друг
Проширување на палетата микрофони од Sony

Со голем избор на достапни микрофони од Sony, сега можете да изберете од поголем број опции во зависност од ситуациите и апликациите во коишто сакате да го користите микрофонот.

Спецификации и функции

Безжичниот микрофон за проследување ECM-S1 обезбедува јасен и висококвалитетен звук без шум во компактна и лесна единица. Бидејќи нуди и жично и безжично поврзување, може да обезбеди висококвалитетен звук со минимално доцнење на звукот за голем број уреди, вклучувајќи фотоапарати, компјутери и паметни телефони.
  • Висококвалитетен звук со минимално доцнење од пренослив микрофон за проследување

  • Компактен, лесен, практичен за носење и ракување на отворено или во затворени простории

  • И жично и безжично поврзување, овозможувајќи поврзување со многу уреди

  • Безжична дистрибуција со мало доцнење и извонреден квалитет на дигитален звук

  • Висококвалитетни капсули за микрофон и филтер за отстранување на шумот за извонреден квалитет на звукот

Дознајте повеќе за функциите за заштеда на енергија и нашата посветеност кон животната средина за поодржлива иднина Посетете го нашиот еко веб-сајт