Слика од Надворешен блиц со безжична контрола со радиосигнали
Слика од Надворешен блиц со безжична контрола со радиосигнали
Слика од Надворешен блиц со безжична контрола со радиосигнали
Слика од Надворешен блиц со безжична контрола со радиосигнали
Слика од Надворешен блиц со безжична контрола со радиосигнали
Слика од Надворешен блиц со безжична контрола со радиосигнали
Слика од Надворешен блиц со безжична контрола со радиосигнали
Достапен е нов софтвер

Со верзијата 2.0 (или понова) на софтверот, надворешниот блиц може да се контролира преку фотоапаратот.

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Моќен, а сепак компактен

Безжична контрола на блицот со радиосигнали за разновидно фотографирање

Добијте моќно осветлување со компактниот блиц HVL-F45RM со високи перформанси. Уживајте во слободата на вградената безжична контрола со радиосигнали на повеќе блицови и стандардната оптичка безжична комуникација. Лесно ракување, одлична сигурност, професионални резултати - особено за ентузијасти со компактни фотоапарати α со заменливи објективи со E-приклучок.

Моќен, компактен и издржлив уред

Овој компактен блиц е значително намален за да одговара на фотоапаратите α со E-приклучок и нуди моќност еднаква на бројот на водич 45. Времето на обновување е прибл. 2,5 секунди, а блицот може да се активира прибл. 210 пати.

Фотографирање со повеќе блицови преку вградената безжична контрола

HVL-F45RM има вграден систем за безжична контрола со радиосигнали, нуди разновидни опции и може да се користи како управувач или приемник, а поддржува голем број конфигурации за фотографирање. Како управувач може да се поврзе со најмногу 15 компатибилни блицови или приемници во најмногу 5 групи. Ќе уживате во безжично користење и различно осветлување со блицови поставени на оддалеченост до 30 м.

Врска за контрола на различни надворешни блицови со радиосигнал
Врска за контрола на различни надворешни блицови со радиосигнал
Безжична контрола на најмногу 15 блицови во најмногу 5 групи
Безжична контрола на макс. 15 блицови во макс. 5 групи

[1] HVL-F45RM (приемник / надворешен блиц)
[2] FA-WRR1 (приемник) + компатибилен блиц (надворешен блиц)
[3] FA-WRR1 (приемник) + блиц за во студио (преку кабел за синхронизација)
[4] HVL-F45RM (управувач / блиц поставен на фотоапаратот)
[5] FA-WRC1M (управувач)

Сигурна и прецизна контрола во секакви услови

Радиосигналите овозможуваат стабилна врска низ поголема површина на снимање (прибл. 30 м / 98,4 ft.). Компатибилните надворешни блицови или приемници ги примаат радиосигналите при силна светлина, околу пречки, па дури и кога се поставени зад фотоапаратот. Добивате подоследни резултати без грешки при впарувањето.

Зумирајте длабоко во сцената
Зумирајте длабоко во сцената
Сигурни перформанси дури и при силна светлина
Сигурни перформанси дури и при силна светлина
Прескокнувајте објекти и пречки
Прескокнувајте објекти и пречки
Функционална компатибилност
Функционална компатибилност

Отворете го линкот за компатибилни фотоапарати. Софтверот на фотоапаратите може треба да се ажурира.

Ракување и сигурност за професионално фотографирање
Интуитивно ракување со менија како кај фотоапарати
Интуитивно ракување со менија како кај фотоапарати

Уживајте во брзо и интуитивно ракување со менија со картички, исто како кај фотоапаратите.

Интерфејс со контроли за Quick Navi
Интерфејс со контроли за Quick Navi

Со притиснување на копчето „Fn“ се отвора екранот за Quick Navi кој овозможува директно менување на поставките за фотографирање.

Флексибилно доделување на прилагодени функции
Флексибилно доделување на прилагодени функции

Доделете често користени функции на копчињата за нагоре, надолу, лево, десно, централното копче и контролното тркало (означено со црвена боја) за лесен пристап.

Ротирајте ја главата хоризонтално за 360°
Ротирајте ја главата хоризонтално за 360°

Флексибилната глава ротира 180° во лева и 180° во десна насока за брзо одбивање на светлината.

Закосување нагоре до 150° и надолу до 8°
Закосување нагоре до 150° и надолу до 8°

Лесно закосување нагоре до 150° и надолу до 8°, како и одбивање наназад со еден допир.

Поддржува вертикално фотографирање
Поддржува вертикално фотографирање

Одбивањето на блицот е можно дури и кога го држите фотоапаратот во вертикална положба.

Дизајн кој е отпорен на прав и влага
Дизајн кој е отпорен на прав и влага
Број на водич

Бројот на водичот се менува во зависност од положбата на зумирање. Погледнете ја табелата подолу.

 

Поставена покриеност на блицот (формат од 35 мм)

15 мм

28 мм

35 мм

50 мм

70 мм

105 мм

Стандарден блиц (1/1 ниво на моќност)

12

25

26

31

36

45

Синхронизација со голема брзина (HSS)‎ (брзина на блендата: сек.)‎
1/250

4.6

9.1

9.5

11.3

12,9

16

 
1/500

3.2

6.4

6,7

8

9.1

11.3

 
1/1000

2.3

4.6

4.8

5.7

6.4

8

 
1/2000

1,6

3.2

3.4

4

4.6

5.7

 
1/4000

1.1

2.3

2.4

2,8

3.2

4

 
1/8000

0,8

1,6

1.7

2

2.3

2,8

Стандардни функции за необични техники за осветлување

Контролирајте ја брзината на блендата и интензитет на блицот за да ги добиете саканите прецизни ефекти.

Безжична контрола на повеќе блицови

Поставете го интензитетот на секоја од трите групи безжично контролирани блицови.

Синхронизација со голема брзина (HSS)

Блицот може да се синхронизира со сите брзини на блендата - за разлика од стандардната синхронизација со дневна светлина, каде што брзината на блендата мора да биде иста или помала од брзината на блицот.

Напредна интеграција на растојанието (ADI)

Со добивање прецизни информации за растојанието помеѓу објективот и објектот преку TTL мерење, ADI овозможува прецизна контрола на интензитетот на блицот врз кој не влијае големото или малото ниво на рефлектирана светлина од објектот или заднината.

Систем за осветлување

Спецификации и функции

  • Број на водич 45

  • Димензии (Ш x В x Д): Прибл. 69,4 x 113,7 x 88,3 мм (2 3/4 x 4 1/2 x 3 1/2 инчи), Тежина: Прибл. 317 гр. (11,2 oz.) (без батерии)

  • Функција за безжична контрола со радиосигнали

  • Опремен со LED светло за видеоснимки и фотографии.

Тип на приклучок
Приклучок за повеќе интерфејси.
Фреквенција (прибл.)
Прибл. 0,1-2,5 секунди(алкална батерија)/прибл. 0,1-2,0 секунди(Ni-MH батерија)
Повторување (Прибл.)
Повеќе од прибл. 210 пати(алкална батерија)/ повеќе од прибл. 270 пати(Ni-MH батерија)
Перформанси за континуиран блиц
40 блицови, со 10 блицови во секунда
Извор на напојување
Четири Ni-MH или алкални батерии со AA големина

Што има во пакетот

Заштитно капаче на приклучокот(1), Мини држач(1), куќиште(1)

Дознајте повеќе за функциите за заштеда на енергија и нашата посветеност кон животната средина за поодржлива иднина Посетете го нашиот еко веб-сајт