СЛУШАЛКИ ЗА ВО УВО MDR-EX750BT H.EAR IN WIRELESS

Сите спецификации и функции

MDR-EX750BT

Големина и тежина

Тежина
38 гр.

Општи карактеристики

Вид на слушалки
Затворени, динамични
Звучник
9 мм, во вид на купола (CCAW звучна намотка)
Импеданса (оми)
32 оми (1 kHz)
Фреквентен одзив
5 Hz-40 kHz
Чувствителности (dB/mW)
103 dB / mW (при користење на наменскиот кабел за слушалки)
Должина на кабел
прибл. 1,0 м (39 3 / 8 инчи)
Приклучник
Позлатен мини стерео приклучок во форма на L
Време на користење
МАКС. 7,5 часа
Време на полнење
Прибл. 2,5 часа (целосно полнење)

Пренослив засилувач за слушалки

Тежина
38 гр. (1,34 oz.)

Микрофон

Тело на микрофонот
MEMS
Насока на микрофонот на кабелот
Во сите насоки

Опции на бои

redpinkgreengrayblack

Што има во пакетот

  • Слајд
  • Футрола за носење
  • Кабел за поврзување: Наменски кабел за слушалки (прибл. 1 м / 39 3 / 8 инчи)
  • USB кабел: Микро USB кабел (прибл. 50 см / 19 3 / 4 инчи)
  • Ушни влошки: Да (SS, S, M, L)
Placeholder

Функции

Слика од Слушалки за во уво MDR-EX750BT h.ear in Wireless

Звук со висока резолуција за беспрекорен звук

Уживајте максимално во дигиталната музика со звукот со висока резолуција. Снимајќи ја музиката со повисока стапка отколку кај CD дисковите, поради што се зголемуваат аудио примероците во секунда и прецизноста на бит-стапката на секој примерок, звукот со висока резолуција овозможува беспрекорна репродукција на музиката која се изведува. Уживајте во секој здив и дискретно движење за навистина емотивно доживување.

Слика од Слушалки за во уво MDR-EX750BT h.ear in Wireless

NFC со еден допир за брзо поврзување

Технологиите Near Field Communication (NFC) и Bluetooth® ја елиминираат потребата од поврзување со кабли и сложените постапки за поставување. Со вашиот уред кој поддржува NFC допрете ги слушалките за брзо и лесно поврзување, а потоа започнете со проследување на вашата музичка збирка. Немате NFC? Нема проблем. Поврзете се преку Bluetooth®.

Слика од Слушалки за во уво MDR-EX750BT h.ear in Wireless

Заштитете ги со футрола за носење

Испорачаната футрола за носење ќе ги заштити вашите слушалки од гребнатини и оштетување кога сте во движење.

Слика од Слушалки за во уво MDR-EX750BT h.ear in Wireless

Избор од четири големини на слушалки

Секој човек е различен, па затоа слушалките се испорачуваат со четири различни големини на хибридни влошки - многу мали, мали, средни и големи. Користете ги оние што најмногу ви одговараат на ушите за да добиете оптимална стабилност и удобност.

Слика од Слушалки за во уво MDR-EX750BT h.ear in Wireless

Слушајте подолго благодарение на издржливоста на батеријата до 7,5 часа

Кога се наполнети целосно ќе ви понудат репродукција на музика или разговори во период до 7,5 часа, поради што се совршени за патувања или за целодневно уживање во музика. Продолжете да слушате дури и откако ќе се испразни батеријата, со едноставно приклучување на испорачаниот кабел за слушалки.

Слика од Слушалки за во уво MDR-EX750BT h.ear in Wireless

Јасни повици без користење на рацете

Вградениот микрофон и поддршката за HD глас овозможуваат остри и јасни повици без користење на рацете.

Слика од Слушалки за во уво MDR-EX750BT h.ear in Wireless

Широк фреквентен одзив за чист звук

Слушалките репродуцираат фреквенција од 5 hz до 40 Khz – совршено за уживање во висококвалитетни дигитални фајлови и звук со висока резолуција. Дури и кога проследувате безжично преку LDAC Bluetooth®, ќе слушате со импресивен опсег од 20Hz-40Khz.

Слика од Слушалки за во уво MDR-EX750BT h.ear in Wireless

LDAC™: за пренос на содржини со звук со висока резолуција

LDAC поддржува повеќе стапки на пренос во зависност од безжичното опкружување. Ќе ви овозможи да уживате во содржини со звук со висока резолуција чиј исклучителен квалитет е сличен со звукот со висока резолуција, користејќи максимална стапка на пренос: 990 kbps (приближно три пати повеќе податоци од стандардниот Bluetooth® звук). LDAC овозможува подобро безжично слушање на сета ваша музика, така како што замислил изведувачот.