MHC-V82D

Разиграјте го целото друштво

Организирајте забава за повеќе луѓе со ЗВУК ОД 360° и бас со голем опсег. Четирите среднотонци создаваат јасни вокали за популарните хитови, а трепкачките светилки создаваат атмосфера како во ноќен клуб.

HI-FI-СИСТЕМИ

Аудио систем V82D со голема моќ и технологија BLUETOOTH®

MHC-V82D
Слика од Аудио систем V82D со голема моќ и технологија BLUETOOTH®
Збогатете ја забавата со моќен звук од 360° и јасни вокали

Овозможете им на сите да танцуваат и да ги пеат нивните омилени песни, без разлика во кој од просторијата се наоѓаат. Благодарение на ЗВУКОТ ОД 360°, басот со голем опсег што го создава JET BASS BOOSTER и четирите среднотонци, вашите забави ќе бидат исполнети со моќен звук и јасни вокали.

Лого за ЗВУК ВО ЖИВО
Слушајте ја музиката како да се изведува во живо

Технологијата DSP создава атмосфера како на фестивал преку збогатување на вашата музика со реалистичен амбиент како на фестивалите и концертите во живо.

DSEE лого
Обновете ги деталите во дигиталната музика

Процесорот за подобрување на дигитален звук (DSEE) ги обновува деталите во компресираните датотеки за музика, создавајќи висококвалитетен звук што повеќе наликува на оригиналната CD-снимка.

Осветлете го целиот простор за забава

Со светилките за забава од 360° и светилките во звучниците може да осветлувате дури и големи простории со црвени, сини и зелени бои за да добиете реалистична атмосфера како во ноќен клуб или фестивал под отворено небо.

Уживајте во светилките за забава од 360° 

Погледнете го видеозаписот за светилките за забава од 360°.

Разбудете ја поп-ѕвездата во Вас

Забавувајте ги сите - со двата влеза за микрофони може да се натпреварувате со гостите во пеење на вашите омилени песни. Или, пак, внесете доза на рокенрол во забавата со приклучување гитара во еден од влезовите и користете го системот како засилувач за гитара. Користете три режими - „Јасен“ за јасен звук, „Прекумерно засилување“ за изобличен звук на гитарата и „Бас“ за вашата бас-гитара.

MHC-V82D со контрола со гестикулации
Бидете диџеј со контролата со гестикулации

Прескокнувајте песни, променете од „flanger“ во WAH, зголемете ја јачината на микрофонот за караоке, контролирајте го микрофонот и музиката или засилете ја јачината на звукот со вертикално или хоризонтално замавнување со дланката. Контролата со гестикулации ви овозможува брза и лесна контрола на функциите на MHC-V82D за да се забавувате без прекин.

Обидете се да држите ритам со режимот Taiko

Внесете сопствен ритам на тропање во музиката со режимот Taiko и дознајте дали вашиот ритам е подобар во натпревар против пријателите со режимот Taiko Game.

Гостин користи гласовна контрола преку апликацијата Fiestable на својот паметен телефон
Гласовна контрола преку Fiestable

Менувајте песни, вклучете го осветлувањето, активирајте трепкање во сите бои со вашиот глас. Изберете гласовна контрола преку апликацијата Fiestable и изговорете ја вашата команда - достапни се 39 команди што вклучуваат репродукција на музика, осветлување и режим за КАРАОКЕ.

Луѓе ја користат опцијата за светилки за забава во апликацијата Fiestable преку нивните паметни телефони
Светилки за забава преку Fiestable

Допрете ја опцијата за светилки за забава во апликацијата Fiestable на вашиот паметен телефон и неговиот екран ќе почне да ги прикажува светлосните ефекти на системот за звук и ќе трепка и ќе ја менува бојата според музиката. 

Икона за Party King
Станете крал на забавата

Споделете статус за вашата забава на социјалните медиуми со само едно кликнување во апликацијата Fiestable. Потоа, засилете ја јачината на звукот за да ги развеселите сите и да станете вистински крал на забавата.

Управувајте со забавата од подиумот за танцување

Апликацијата Sony | Music Center ви овозможува да ги контролирате поставките за музика и звук преку вашиот телефон. Апликацијата Fiestable, пак, ви нуди контрола врз боите на светилките и ви овозможува да активирате режими за диџеи и караоке. Правете промени со само еден потег со дланката, благодарение на интуитивната контрола со движења. 

Некој ја користи апликацијата Sony | Music Center на својот паметен телефон
Лого на Google Play
Sony | Music Center за Android
Лого на App Store
Sony | Music Center за iOS
Филмови и телевизија, отсега со подобри ефекти

Поврзете го MHC-V82D со вашиот телевизор и уживајте во омилените филмови, телевизија и спорт на потполно нов начин.

Лого за HDMI
HDMI™ излез

HDMI (ARC) излезот овозможува лесно поврзување на системот со вашиот телевизор. Гледајте телевизија и DVD-филмови на вашиот стандарден екран, а притоа уживајте во моќниот звук од звучниците на MHC-V82D.

Лого за DVD
Вграден DVD-плеер

Уживајте во возбудата од секоја сцена со моќен звук и звучен притисок што ќе ве внесат во центарот на случувањата. Претворете ја дневната соба во кино и приредувајте неверојатни филмски ноќи.

Подобрете ја забавата со дополнителни звучници

Уживајте во посилен звук со поврзување повеќе домашни системи за звук преку Bluetooth®. Поврзете најмногу 50 компатибилни домашни системи за звук и синхронизирајте ја музиката со осветлувањето.

Лого ознаки за NFC и Bluetooth®
Беспрекорно проследување со NFC и Bluetooth®

Користете NFC-поврзување со еден допир за да воспоставите Bluetooth®-врска и веднаш започнете да проследувате.

Лого за LDAC™
Квалитетно проследување преку Bluetooth® со LDAC™

LDAC™ пренесува приближно трипати повеќе податоци (со максимална стапка на пренос од 990 kbps) од стандардниот Bluetooth®-звук, за врвно безжично слушање. 

Поврзување на MHC-V82D со повеќе уреди
Поврзување со повеќе уреди

Технологијата Bluetooth® ви овозможува заедно со пријателите да впарите најмногу три паметни телефони со MHC-V82D во исто време. Така ќе уживате во песни од сите ваши музички збирки.

MHC-V82D со панел отпорен на прскање
Издржлив контролен панел отпорен на прскање

Горната површина на MHC-V82D е отпорна на прскање и лесно се чисти, така што забавата ќе продолжи дури и ако истурите пијалак. Достапно е и копче „Party Lock“ што ги блокира сите други копчиња во период од 30 секунди, за да можете да исчистите.

Некој го транспортира MHC-V82D со навалување и тркалање
Навалете и тркалајте за лесно пренесување

Кога ќе посакате да го поместите MHC-V82D, фатете ја практичната рачка за носење и навалете го наназад. Цврстите тркала ви овозможуваат да го донесете на секоја забава.

Спецификации и функции

Организирајте забава за повеќе луѓе со ЗВУК ОД 360° и бас со голем опсег. Танцувајте и пејте заедно со јасни и директни вокали, трепкачко осветлување од 360° за забави, светилки во звучниците и препуштете му на секого да биде диџеј со контролата со хоризонтални и вертикални гестикулации или преку вашиот паметен телефон.
  • ЗВУК ОД 360° и бас со голем опсег

  • Осветлување за забава од 360° и светилка во звучникот

  • Контрола со гестикулации за забавно и лесно ракување

  • Гласовна контрола преку Fiestable / светилки за забава преку Fiestable

  • Вграден DVD плеер со HDMI излез

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина