Функции

CD
Не
DVD
Не
USB1
Да (репродукција и полнење)
USB2
Не
FM
Не
AM
Не
Аудио влез 1
Да (RCA)
Аудио влез 2
Не
Bluetooth®
Да (iAP преку BT)

Влезови и излези

Аналоген аудио влез
Да (RCA)
Аналоген аудио излез
Да (RCA)
Композитен видео излез
Не
USB влез
1
Влез за микрофон
1

Функции на звук

Музички еквалајзер
Музика (еквалајзер според емоции)
Еквалајзер за латино музика
Не
Еквалајзер за африканска музика
Не
Режим за фудбал
Не
Видео EQ
Не
Режим FIESTA
Не
Функција за засилување на басот
EXTRA BASS
DSEE дигитално подобрување на звукот
DSEE (АВТОМАТСКИ)
Party Chain(жично)
Да
Безжично проследување забава преку Bluetooth®
Да
Функција за додавање звучник (Bluetooth®)
Да
ClearAudio+
Да

Забава со звук

Звучни ефекти
Да
Изолатор
Да
Распространување
Не
Wah
Да
Семплер
Да

Ефект на осветлување

Светилка во звучникот
Да
ЛИНИСКА СВЕТИЛКА 
Да
ТРЕПКАЧКО СВЕТЛО 
Да
БЕСКОНЕЧНО ОГЛЕДАЛО
Не

Караоке

Регулирање на јачината на вокалот
Не
Контрола на копчиња
Не
Резервација на песни
Не
Бодување
Не
Микрофон јачина на звук
Да
Ехо
Не

Практични функции

Контрола со гестикулации
Не
Тајмер за заспивање
Не
Излез за полнење преку USB приклучок
2,1A
Копчиња на допир
Не

Потрошувачка на енергија

Потрошувачка на енергија (во режим на подготвеност)
0.5W

Безжично поврзување

Впарување со NFC со еден допир
Да

Bluetooth®

LDAC
Да
apt-X
Не
AAC
Да
A2DP(приемник)
Да (вер. 1.3)
AVRCP
Да (вер. 1.3)
SPP
Да (Вер.1.2)

Апликација

Компатибилни апликации за паметни телефони
Да (Music Center / Fiestable)

Општо

Рачка за носење
Да
Вертикален и хоризонтален распоред
Да (стерео звук за двата распореди)

Формати на репродукција (податоци)

MP3
Да

Спецификации на преден звучник

Високотонец
5 см x3 (конусен тип)
Бас
16 см x2

Главен уред

Димензии на главен уред (ШxВxД см)(прибл.)
34,5 x 65,6 x 37,9 см
Тежина (кг)(прибл.)
12 кг

Еколошки, заштеда на енергија

Потрошувачка на енергија (исклучен режим)
недостапно
Потрошувачка на енергија (режим на подготвеност)
0.5W
Потрошувачка на енергија (режим на подготвеност во мрежа) - приклучоци
1,5 W (Bluetooth) / 1,5 W (сите приклучоци и мрежи поврзани)
Режимот на подготвеност е активиран
По 15 минути
Режимот на подготвеност во мрежа е активиран – приклучоци
По 15 минути (Bluetooth®)
Преклопник за вклучување/исклучување на безжична(и) мрежа(и)
1. Инсталирајте ја апликацијата „Music Center“ во паметниот телефон. 2. Поврзете го паметниот телефон со уредот преку BT. 3. Отворете го менито „Поставки“ на „Music Center“, а потоа изберете „Други поставки“ -> „Режим на подготвеност со BT“. 4. Изберете „ВКЛУЧЕНО“ или „ИСКЛУЧЕНО“

Функции

Слика од Аудио систем XB72 со голема моќ и EXTRA BASS

EXTRA BASS™ ја зголемува моќта на басот

Притиснете го копчето EXTRA BASS за да им дадете огромна моќ на ниските фреквенции на вашата музика. Тоа е можно преку засилување на бас тоновите за да се добие длабок и моќен бас. Само притиснете го копчето за да го активирате режимот и воодушевете се од моќниот бас.

Слика од Аудио систем XB72 со голема моќ и EXTRA BASS

Вертикално и хоризонтално поставување

Флексибилното поставување на два начина овозможува одличен звук без разлика каде ќе го поставите системот. Поставете го хоризонтално за да добиете класичен изглед или свртете го вертикално доколку немате доволно простор. Вградениот сензор го оптимизира начинот на обработка на звукот во стерео звук, независно од опцијата што ќе ја изберете.

Слика од Аудио систем XB72 со голема моќ и EXTRA BASS

Исто како да сте таму

Слушајте ја вашата музика на поинаков начин - притиснете го копчето за ЗВУК ВО ЖИВО, а звучниците поставени под агол и технологијата DSP ќе ја испратат музиката кон поширока површина. Внесете енергија во забавата со уникатен тродимензионален звук и создавајте атмосфера како на концерт каде и да сте.

Слика од Аудио систем XB72 со голема моќ и EXTRA BASS

Загрејте ја атмосферата со светилките на звучникот и осветлувањето за забави преку Fiestable

GTK-XB72 има вградени линиски LED-светилки во разни бои на предната, левата, десната и горната страна на звучникот, како и трепкачка светилка за подобар ефект. Допрете ја опцијата за светилки за забава во Fiestable на вашиот паметен телефон и неговиот екран ќе почне да ги прикажува светлосните ефекти на системот за звук и ќе трепка и ќе ја менува бојата според музиката. Нема ограничување за бројот на паметни телефони што може да се поврзат, што создава уникатно заедничко искуство. 

Слика од Аудио систем XB72 со голема моќ и EXTRA BASS

Прилагодувајте ги поставките со апликацијата Sony | Music Center

Преземете контрола врз поставките со апликацијата Sony | Music Center. Едноставно преземете ја на вашиот паметен телефон и уживајте во безжична контрола на музиката. Можете да ги прилагодувате поставките за звук, да избирате омилени листи за репродукција од телефон или од USB и да ја подготвите следната песна без да бидете врзани за системот за звук.

Слика од Аудио систем XB72 со голема моќ и EXTRA BASS

Забавна и едноставна контрола со апликацијата Fiestable

Апликацијата Sony | Music Center ви овозможува да ги контролирате поставките за музика и звук преку вашиот телефон. Апликацијата Fiestable, пак, ви нуди контрола врз боите на светилките и ви овозможува да активирате режими за диџеи и караоке. Правете промени со само еден потег со дланката, благодарение на интуитивната контрола со движења. 

Диџеј ефектите ви овозможуваат да оставите сопствен белег на песните

Забавувајте ја публиката со многу ефекти за диџеи: Ефектот Flanger создава препознатлив звучен ефект сличен на звукот на млазен авион; Ефектот WAH автоматски ја поместува фреквенцијата на филтерот нагоре и надолу; Isolator издвојува одреден фреквентен појас; a PAN го префрлува звукот меѓу звучниците. Својата креативност може да ја изразите и со ефектите на скреч и семплирање.

Слика од Аудио систем XB72 со голема моќ и EXTRA BASS

Беспрекорно проследување со NFC и Bluetooth®

NFC (поле за комуникации во близина) и технологијата Bluetooth® ја елиминираат потребата од поврзување со кабли и сложените постапки за поставување. Допрете го вашиот уред што поддржува NFC до системот за звук за брзо и беспрекорно поврзување, а потоа започнете со проследување на вашата музичка збирка. Немате NFC? Нема проблем. Поврзете се преку Bluetooth® и може да се забавувате.

Слика од Аудио систем XB72 со голема моќ и EXTRA BASS

USB-приклучокот овозможува приклучување, репродукција и полнење

Преку USB-приклучокот може да приклучите USB-мемориски уред, паметен телефон, таблет-уред или лаптоп и да ги слушате сите ваши дигитални датотеки. Компатибилноста со форматите MP3 и WMA ви овозможува да слушате различни листи за репродукција на забавите и да го полните вашиот уред во исто време.

Слика од Аудио систем XB72 со голема моќ и EXTRA BASS

Проширете го системот за звук со безжичното проследување забава преку технологијата Bluetooth®

Зголемете ја моќта на вашиот систем за звук со безжичното проследување забава преку технологијата Bluetooth®. Поврзете повеќе звучници безжично преку технологијата Bluetooth® за да добиете звук со поголема моќ. Активирајте еден уред како „домаќин на забавата“ и синхронизирајте ја музиката и осветлувањето за да можат сите да танцуваат на истиот ритам.

Поврзете друг звучник безжично за стерео репродукција

Со функцијата за додавање звучници можете безжично да поврзете два системи GTK-XB72 преку Bluetooth®. Потоа изберете двоен режим во кој двата звучници репродуцираат ист звук или стерео режим во кој едниот звучник репродуцира звук од десниот канал, а другиот репродуцира звук од левиот канал за да добиете стерео репродукција од звучниците.

Слика од Аудио систем XB72 со голема моќ и EXTRA BASS

Поврзување со повеќе уреди

Заедно со пријателите може да впарите најмногу три паметни телефони или таблет-уреди во исто време преку технологијата Bluetooth®. Така ќе можете да репродуцирате песни од вашите музички збирки и ќе имате уште поголем избор на музика.

Слика од Аудио систем XB72 со голема моќ и EXTRA BASS

Вграден микрофон за повици без користење на раце

Ако треба да ја паузирате забавата за да се јавите, користете го системот за звук, а не телефонот. Вградениот микрофон ви овозможува да пренасочувате повици од вашиот паметен телефон кон стерео системот преку Bluetooth®-врска. Така ќе можете да воспоставувате и одговарате на повици без да ја прекинувате врската помеѓу телефонот и системот за звук.

Гласовниот водич ве информира

Гласовниот водич е практична функција што ве известува за главните функции: на пример, кога го впарувате паметниот телефон со системот за звук ќе слушнете „Bluetooth pairing“, а потоа „Bluetooth connected“ откако ќе се воспостави врската. 

Слика од Аудио систем XB72 со голема моќ и EXTRA BASS

Разбудете ја поп-ѕвездата во Вас

Запејте ги вашите омилени песни. Влезот за микрофон го прави GTK-XB72 совршен придружник за караоке забави.

Слика од Аудио систем XB72 со голема моќ и EXTRA BASS

Аудио влез

Влезниот аудио приклучок ви овозможува да поврзете преносливи MP3-плеери без Bluetooth®.

Вградени рачки за лесна преносливост

Понесете го и забавувајте се насекаде. Без разлика дали сте во домот со пријателите или се забавувате на друго место, компактниот едноделен дизајн на GTK-XB72 има вградени рачки на двете страни заради преносливост и практичност.