GTK-XB72 

Организирајте забави со танцување

Направете забава за паметење со едноделниот систем за звук GTK-XB72. Тој нуди комбинација од длабок и моќен бас со живописно LED-осветлување - ќе се чувствувате како на голем музички настан.

Лого за EXTRA BASS™
EXTRA BASS™ ја зголемува моќта на басот

Притиснете го копчето EXTRA BASS за да ги засилите ниските фреквенции. Тоа е можно преку засилување на бас тоновите за да се добие длабок и моќен бас. Притиснете го копчето за да го активирате режимот и уживајте во моќен бас.

Слика од GTK-XB72 во вертикална и хоризонтална положба
Вертикално и хоризонтално поставување

Флексибилното поставување на два начина овозможува одличен звук без разлика каде ќе го поставите системот. Поставете го хоризонтално за да добиете класичен изглед или свртете го вертикално доколку немате доволно простор. Вградениот сензор го оптимизира начинот на обработка на звукот во стерео звук, независно од опцијата што ќе ја изберете.

Слика за тоа како функционира ЗВУК ВО ЖИВО
Исто како да сте таму

Слушајте ја вашата музика на поинаков начин - притиснете го копчето за ЗВУК ВО ЖИВО, а звучниците поставени под агол и технологијата DSP ќе ја испратат музиката кон поширока површина. Внесете енергија во забавата со уникатен тродимензионален звук и создавајте атмосфера како на концерт каде и да сте.

Осветлете ја забавата

GTK-XB72 има вградени линиски LED-светилки во разни бои напред, на страните и горе, пулсирачки светилки во главното куќиште и трепкачка светилка за подобар ефект. Совршен начин за да направите атмосфера како во ноќен клуб.

Снимка одблиску од линиската светилка на GTK-XB72
Линиска светилка
Снимка одблиску од светилка во звучникот GTK-XB72
Светилка во звучникот
Снимка одблиску од трепкачката светилка на GTK-XB72
Трепкачка светилка
Лого на Sony | Music Center
Прилагодувајте ги поставките со апликацијата Sony | Music Center

Преземете контрола врз поставките со апликацијата Sony | Music Center. Едноставно преземете ја на вашиот паметен телефон и уживајте во безжична контрола на музиката. Можете да ги прилагодувате поставките за звук, да избирате омилени листи за репродукција од телефон или од USB и да ја подготвите следната песна без да бидете врзани за системот за звук.

Поголема забава со апликацијата Fiestable

Апликацијата Fiestable ги контролира боите на светилките и нуди режими за диџеи и караоке. Допрете ја опцијата за светилки за забава во Fiestable и екранот на вашиот телефон ќе почне да ги прикажува светлосните ефекти на системот за звук и ќе трепка и ќе ја менува бојата според музиката. Нема ограничување за бројот на паметни телефони што може да се поврзат, што создава уникатно заедничко искуство. 

Гостите ја користат опцијата за светилки за забава во апликацијата Fiestable преку нивните паметни телефони
Лого за Преземете од Google
Sony | Music Center за Android
Лого за Преземете од App Store
Sony | Music Center за iOS
Проширете го вашиот систем за звук 

Зголемете ја моќта на вашиот систем за звук со безжичното проследување забава преку технологијата Bluetooth®. Поврзете повеќе звучници безжично преку технологијата Bluetooth® за да добиете звук со поголема моќ. Активирајте еден уред како „домаќин на забавата“ и синхронизирајте ја музиката и осветлувањето за да можат сите да танцуваат на истиот ритам.

Лого ознаки за NFC и Bluetooth®
Беспрекорно проследување со NFC и Bluetooth®

Допрете го вашиот уред што поддржува NFC до системот за звук за брзо и беспрекорно поврзување, а потоа започнете со проследување на вашата музичка збирка. Немате NFC? Нема проблем. Поврзете се преку Bluetooth® и тоа е сè.

Икона за USB
USB-приклучокот овозможува приклучување, репродукција и полнење

Приклучете USB-мемориски уред, паметен телефон или таблет-уред за да ги слушате сите ваши дигитални датотеки. Компатибилноста со форматите MP3 и WMA ви овозможува да се забавувате и да го полните вашиот уред во исто време.

Спецификации и функции

Подобрете ги забавите за танцување со овој моќен едноделен систем за звук. Со комбинацијата од EXTRA BASS и ЗВУК ВО ЖИВО со живописно LED-осветлување, вклучувајќи линиска светилка, светилки во звучникот и трепкачка светилка, ќе се чувствувате како на голем музички настан. Со безжичното проследување забава преку технологијата Bluetooth® може и да додавате дополнителни звучници за посилен звук.
  • EXTRA BASS™ за длабок и моќен звук

  • Вертикално и хоризонтално поставување

  • Збогатете ја забавата со линиска светилка, светилки во звучниците и трепкачка светилка

  • Проследувајте и контролирајте преку вашиот паметен телефон со апликацијата Sony | Music Center

  • Поврзете повеќе звучници со безжичното проследување забава преку технологијата Bluetooth®

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина