Слика од HiFi систем со Wi-fi/BLUETOOTH® технологија
Слика од HiFi систем со Wi-fi/BLUETOOTH® технологија
Слика од HiFi систем со Wi-fi/BLUETOOTH® технологија
Слика од HiFi систем со Wi-fi/BLUETOOTH® технологија
Така како што замислиле изведувачите

Уживајте во најситните детали од звукот со поголем квалитет отколку кај CD дисковите, благодарение на звукот со висока резолуција. Страста за музика ги обединува сите компоненти, па затоа ќе помислите дека изведувачот настапува пред вас.

Сите елементи потребни за прекрасно музичко доживување

Сè е на едно место - уживајте во CD, аудио фајлови и услуги за музика со приближно висока резолуција со DSEE HX. Опуштете се и слушајте радио или поврзете се безжично со музиката зачувана во друг уред преку WI-FI® и Bluetooth® со поддршка за LDAC. Можете дури и да ја споделувате музиката низ целиот дом со можноста за слушање во повеќе простории.

Веднаш е подготвен за користење

Сè што ви е потребно е во кутијата. Комплетот содржи пар висококвалитетни звучници, за да уживате во музика која звучи одлично.

Плеер за ЦД-а

Избришете ја правта од вашата CD колекција и уживајте во старите омилени песни со остар и прецизен звук.

DAB дигитално радио

Добијте огромен избор на DAB радио станици со чист звук или слушајте FM и AM радио.

USB приклучоци

Поврзете паметен телефон, таблет-уред, USB мемориски уред, па дури и компјутер за да добиете звук со висока резолуција.

Уживајте во изненадувачки квалитет на звук

Исто како и конверзијата на видеоснимки со стандардна резолуција во HD, така и песните со звук со висока резолуција имаат далеку подобар квалитет од MP3 песните и CD дисковите. Дигиталниот засилувач S-Master HX™ ги намалува потенцијалните изобличувања, за секогаш да уживате максимално во звукот - како што бил снимен во студио.

Создавајте прекрасна музика

Спој на хардвер, софтвер и страст

Дозволете ѝ на комбинацијата од S-Master HX и DSEE HX да ви обезбеди пријатно доживување со звук со висока резолуција. Уживајте во истата песна која ќе ве следи низ домот со можноста за слушање во повеќе простории. Уживајте во звук со висока резолуција преку Wi-Fi® и квалитетно LDAC Bluetooth проследување со приближно висока резолуција.

Уживајте во секоја нота

Стандардните засилувачи вршат повеќе конверзии од дигитален во аналоген сигнал. S-Master од Sony е 100% дигитален и не создава изобличувања, ја подобрува ефикасноста и има помали димензии. Подготвен за звук со висока резолуција, дигиталниот засилувач S-Master HX ги намалува нивоата на шум за добивање на потребната прецизност за високите фреквенции(над 40kHz).

Обновете ги сите ваши компресирани фајлови

Процесорот за подобрување на дигитален звук HX (DSEE HX) ги подобрува компресираните фајлови (MP3, ACC, ATRAC и WMA), за да наликуваат на звукот со висока резолуција. DSEE HX ги обновува тоновите со висока фреквенција кои се губат при компресирањето.

Оптимизирана репродукција

ClearAudio+ ги обединува неколкуте технологии за обработка на звук кои се ексклузивни за Sony, за да обезбеди непроменлив, јасен и висококвалитетен звук, без разлика каква музика ви се допаѓа.

Уживајте во врвен звук и безжично поврзување

Висококвалитетното безжично проследување преку LDAC, во комбинација со слушањето во повеќе простории, ви овозможува да ги слушате омилените мелодии со звук кој ќе ве воодушеви - без кабли.

Висококвалитетно безжично проследување на звук

LDAC е нова аудио технологија од Sony која ви овозможува да слушате висококвалитетен безжичен звук преку Bluetooth®. Со 3x повеќе пренесени податоци, LDAC нуди подобрено уживање при безжичното слушање за целата ваша музика.

Звук преку AirPlay
AirPlay

Репродуцирајте музика зачувана во вашите омилени производи од Apple. Само впарете ги уредите кои поддржуваат AirPlay преку LAN врска и започнете да ги проследувате омилените песни.

NFC со еден допир и Bluetooth®
Безжично проследување

Проследувајте музика зачувана во одредени паметни телефони и таблет-уреди. Ракувањето е едноставно - само поврзете се преку Wi-Fi®, NFC или Bluetooth® и тоа е сè.

Wi-Fi® врска
Поврзување преку DLNA

Поврзете се и проследувајте музика од уреди кои поддржуваат DLNA - како вашиот компјутер, телевизор и преносливи сервери - кон безжичниот звучник преку вашата домашна LAN мрежа.

Слушајте музика во друга просторија

Овозможете ѝ на истата прекрасна песна да ве следи во домот со опцијата за слушање во повеќе простории, контролирана преку апликацијата SongPal (верзија 3.0). Користете SongPal Link за да групирате и поврзете одредени звучници во вид на лента и звучници од Sony, а потоа проследувајте музика од различни услуги за музика, компјутер или вашата DLNA мрежа во повеќе простории од вашиот дом.

Поврзете се со вашата музика

Беспрекорно проследување преку DLNA, AirPlay или Chromecast built-in и Spotify

Проследувајте безжично од вашиот паметен телефон, таблет-уред или лаптоп преку DLNA, AirPlay или Chromecast built-in и Spotify Connect. Набавете нови песни од онлајн услугите за музика или слушајте песни од вашиот компјутер преку етернет. Направете впарување преку Bluetooth за секунда со помош на NFC со еден допир и контролирајте сè преку вашиот паметен телефон со апликацијата SongPal.

Works with the Google Assistant

Со производите со вграден Google Assistant може да контролирате аудио производи од Sony со вашиот глас. Може да ја зголемувате јачината на звукот, да прескокнете на следната песна или да ја запрете музиката - сето тоа без да мрднете со прстот.

Media Object

Погледнете ги снимките

Едноставен пристап до вашата музика

Добијте лесен пристап до богат избор на музика и многу повеќе, благодарение на Chromecast built-in (претходно Google Cast™) и Spotify Connect.

Chromecast built-in
Chromecast built-in

Проследувајте музика, онлајн радио и podcast содржини од вашиот паметен телефон, таблет-уред или лаптоп кон вашиот аудио уред. Само допрете го копчето за проследување.

Spotify
Spotify Connect

Репродуцирајте од Spotify преку вашиот аудио уред, користејќи ја апликацијата Spotify како далечински управувач.

Проследувајте со Chromecast built-in

Проследувајте музика, podcast-содржини и радио преку повеќе од 100 апликации за музика, како YouTube Music и многу други.

Обединете ја вашата музика

Едноставна контрола на проследувањето со новата апликација SongPal

SongPal ви нуди лесно и интуитивно управување на слушањето. Само инсталирајте ја апликацијата SongPal на одредени паметни телефони и преземете ја контролата врз репродукцијата на музика, поставувањата на уредот и многу повеќе - преку една апликација.

Исполнете ја вашата просторија со музика со еден допир

Штом влезете во домот, допрете го паметниот телефон наспроти конзолата за да ја префрлите Bluetooth® врската од вашите слушалки во аудио системот - уживајте во вашата музика беспрекорно и исполнете ја просторијата со квалитетен звук.

Спецификации

Сè е на едно место - уживајте во CD, аудио фајлови и услуги за музика со приближно висока резолуција со DSEE HX. Опуштете се и слушајте радио или поврзете се безжично со музиката зачувана во друг уред преку WI-FI® и Bluetooth® со поддршка за LDAC. Можете дури и да ја споделувате музиката низ целиот дом со можноста за слушање во повеќе простории.
  • Компатибилност со звук со висока резолуција

  • Подобрувањето со DSEE HX го обновува квалитетот кај компресираните фајлови

  • S-Master HX дигитален засилувач за чист и квалитетен звук

  • Лесно поврзување преку Bluetooth® со NFC со еден допир

  • Wi-Fi со DLNA, AirPlay и Chromecast built-in за проследување музика

Димензии на звучник
14,5 x 24,5 x 22,5 см
Излезна моќност
100W
Wifi
ДА
AirPlay
ДА
Chromecast built-in
ДА
Spotify Connect
Да
Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина