ЛЕНТА ЗА НА ГЛАВА

Безжични слушалки со дигитален опкружувачки звук MDR-HW700DS

MDR-HW700DS
Слика од Безжични слушалки со дигитален опкружувачки звук MDR-HW700DS
Слика од Безжични слушалки со дигитален опкружувачки звук MDR-HW700DS
Уживајте во звук како во кино

Бидете дел од случувањата при секое притиснување на копчето за репродукција

Ставете ги овие безжични слушалки и уживајте во возбуда како во кино и потполна удобност. Благодарение на виртуелниот опкружувачки звук со 9.1 канали, вашите филмови и игри ќе станат пореалистични. Забавувајте се со највисок квалитет, без разлика што гледате или играте.

Моќен звучник

Добијте моќен звук за секоја филмска сцена и игра од големиот неодимиумски звучник.

Широк фреквентен одзив

Слушајте ниски тонови и неверојатно високи тонови со зголемен опсег на звукот.

Виртуелен опкружувачки звук

Почувствувајте како случувањата се одвиваат околу вас со прекрасни детали.

Бидете опкружени со звук

Уживајте во природниот амбиент на кино салите

Технологијата Virtualphones со 9.1 канали од Sony нуди прецизен опкружувачки звук со 5.1 канали, плус 2 задни канали за опкружувачки звук и 2 предни високи канали низ вашите слушалки, за да се чувствувате како да слушате звук од повеќе звучници.

Чист звук без компромиси

Дигиталната обработка на сигнали (DSP) ви ја нуди моќта која е потребна за совршена репродукција на длабочината и прецизноста на опкружувачкиот звук со 9.1 канали. Со поддршката на некомпресиран звук со 192kHz/24-бита ќе уживате во најдобрата забава.

Почувствувајте ја реалистичноста

Уживајте во поголема длабочина и присуство при репродукција на музика, филмови и игри. Dolby® Prologic IIz користи предни високи канали за попросторен опкружувачки звук.

Следете ги случувањата

Уживајте во прекрасен опкружувачки звук со дискретните предни високи звучници и широката обработка на слика. DTS Neo:X™ репродуцира амбиентални и насочени ефекти за да создаде полусферично звучно поле.

Режими за кино, игри и повици

Подобрете го вашето доживување при слушањето со специјални режими за кино, игри и повици. Овие режими, создадени со реални податоци, избираат идеално звучно поле за кино сала, игри или телефонски повици кои ќе ве пренесат во центарот на случувањата.

Одлично поврзување, без разлика каде сте

Поврзете ја вашата домашна забава на едноставен начин преку одделната базна станица со напредни HDMI функции. Базната станица овозможува и проследување на 4K за максимално подобрување на вашата идна забава.

BRAVIA Sync

Контролирајте ја целата опрема за домашна забава со еден далечински управувач.

Повратен аудио канал

Контролирајте ја целата опрема за домашна забава со еден далечински управувач.

3 HDMI влезови

Забавувајте се со висока резолуција со конзолите за игри, Blu-ray Disc™ плеерите и телевизорите.

Зголемен безжичен опсег

Бидете поврзани на оддалеченост до 30 метри. Големиот безжичен опсег ви нуди слобода за слушање на вашата забава низ целиот дом.

Безжичен пренос преку две фреквенции

Базната станица користи фреквенција од 2,4GHz за преминување пречки со голема отпорност и фреквенција од 5GHz која ги елиминира пречките предизвикани од радио брановите.

Удобно слушање со часови

Седнете пред вашиот телевизор и задлабочете се во омилените филмови и игри. Овие слушалки се дизајнирани за удобно слушање со часови.

Ушни перничиња кои го намалуваат притисокот

Изолирајте ја вашата музика со прилепено и удобно поставување.

Траење на батеријата до 12 часа

Гледајте филмови и многу повеќе пред да мора да ја полните батеријата.

Спецификации и функции

  • 9.1-кан. виртуелен опкружувачки звук за прекрасни филмови и игри

  • Стабилно безжично слушање со двоен фреквентен појас од 2,4GHz/5GHz

  • 4K-проследување кон вашиот телевизор или проектор

  • Режими за ефекти: кино, игри и глас

  • Траење на батеријата до 12 часа

ЗВУЧНИК
50 мм, динамички – тип на купола
ФРЕКВЕНТЕН ОДЗИВ
5–25.000Hz
ДОЛЖИНА НА КАБЕЛОТ

Што има во пакетот

Адаптер за наизменична струја, Оптички кабел од 1,5 м (приклучок во квадратна форма), USB кабел, Гарантен лист, Инструкции за користење

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина