FDR-AX100E

Ваша приказна. Со 4K детали.

FDR-AX100E поддржува 4K-резолуција што нуди 4X повеќе детали од Full HD. Таа ви овозможува да ги доловите неверојатните детали и живописноста на реалниот живот.

Достапен е нов софтвер.

Подобрете го вашиот фото апарат за да уживате во полесно снимање.

Клучот до извонредно 4K
Дел од слика на објектив од Zeiss
Vario-Sonnar T* објектив од ZEISS®

Уживајте во широкоаголен Vario-Sonnar T* објектив од 29 мм од ZEISS® кој е специјално прилагоден за 4K видео. Идеален за снимање огромни пејзажи, со оптички зум до 12x.

Exmor R™ CMOS сензор
Exmor R® CMOS сензор од тип 1.0

Површината на сензорот што ја прима светлината е приближно 4,9 поголема од површината кај тековните сензори и нуди поголема јасност на сликата, го намалува шумот и овозможува неверојатно заматување на заднината.

BIONZ X чип
Напреден BIONZ X процесор за слика

Новиот BIONZ процесор постигнува пореалистични слики и го овозможува додавањето на нови функции кои ги користат предностите на побрзата обработка.

Интуитивни контроли за обликување на вашата слика
Handycam® камера во рака
Уживајте во секој брилијантен детаљ

Ќе бидете изненадени од снимката која е четири пати појасна од Full HD. Почувствувајте ја разликата користејќи го лизгачот подолу.

Слика од овца со стандарден квалитет
4K (3840 X 2160)
Слика од овца со висок квалитет
FULL HD
Слика
4K: нова ера на забава

Уживајте во нова димензија на резолуцијата со четири пати подобар квалитет на Full HD сликата.

Почувствувајте ја предноста на XAVC S

Поддршка за HD со висока бит-стапка

Адаптиран од популарниот професионален формат, XAVC S претставува врвен стандард за снимање 4K/HD видео записи. Со поддршка до HD 50Mbps, можете да снимате видео записи во висока резолуција дури и во снимка со интензивно движење.

лого
Од сцена до екран

Со палетата на 4K Ultra HD телевизорите и проекторите, Sony поддржува 4K од копчето за снимање до копчето за репродукција.

AVCHD лого
Снимајте во кино режим

Со Full 1080 HD при брзина од 50p или 24p, можете да изберете да ги снимате движења во вашите видео снимки со кино режим.

Уживајте во BRAVIA 4K телевизорот

Уживајте во вистински кино квалитет на вашите 4K видео снимки преку поврзување на вашата видео камера со вклучен HDMI кабел.

Збогатено Full HD доживување

Уживајте во Full HD репродукција со извонреден приказ на вашиот HD телевизор, кој го користи вишокот од 4K податоци за автоматско конвертирање на 4K снимките во Full HD. За да отсечете 4K слика во Full HD, едноставно поставете го вашиот прст на LCD екранот на видео камерата за да ја означите областа.

Снимки која одговараат на големиот екран
Сеопфатна Handycam® камера
FDR-AX100E

Камерата FDR-AX100E е прва што ги обединува опциите за снимање во 4K, интуитивните контроли и рачната големина, поради што претставува достигнување на растечкиот пазар на видеокамери.

Снимка одблиску од сеопфатна Handycam® камера
FDR-AX1

Професионалната Handycam® камера FDR-AX1 нуди влез за XLR микрофон и ненадминат квалитет на слика. Со 4K/60p видео и репродукција во практичен формат, оваа видеокамера е подготвена за снимателите со големи очекувања.

Спецификации и функции

  • Снимајте 4K видео записи

  • Exmor R® CMOS сензор од тип 1.0

  • Процесор за слика BIONZ X

  • Vario-Sonnar T* објектив од ZEISS®

  • Разни рачни поставувања

Тип на сензор
Exmor R CMOS сензор со задно осветлување од тип 1,0 (13,2 мм x 8,8 мм)
Ефективни точки (видео)
Прибл. 14,2 M точки(16:9)
Вид на објектив
Vario-Sonnar T* од ZEISS®
Оптички зум
12x
Јасно зумирање на слики
4K: 18x HD: 24x
Тип на екран
Xtra Fine LCD™ екран од 8,8 см(тип 3,5) (921K) широк формат(16:9)

Што има во пакетот

Комплет батерии на полнење, AC адаптер, Кабел за напојување, Упатство, Микро HDMI® кабел, Кабел за USB, Далечински управувач, Сенило, Капаче за објектив

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина

Оценки и награди

Експертите велат