Сензор

Тип на сензор
Exmor RS® CMOS сензор од тип 1,0 (13,2 мм x 8,8 мм), сооднос 3:2
Број на точки (ефективни)
Прибл. 15,3 милиони точки

Објектив

Вид на објектив
Tessar T* објектив од ZEISS, 6 елементи во 6 групи (6 асферични елементи)
F-број (максимална решетка)
F4.0
Фокусна должина
f=7,9 мм
АГОЛ НА ГЛЕДАЊЕ (ЕКВИВАЛЕНТ НА ФОРМАТОТ ОД 35 MM)
84 степени (24 мм)
Опсег на фокусирање (од предниот дел на објективот)
Прибл. 20 см (0,66 ft.) до бесконечност
Оптички зум
-
Јасно зумирање на слики (фотографија)
15M прибл. 2x / 7,7M прибл. 2,8x / 3,8M прибл. 4x / VGA прибл. 13x
Јасно зумирање на слики (видео)
4K: Прибл. 1,5x / HD: Прибл. 2x
Дигитален зум (фотографија)
15M прибл. 4x / 7,7M прибл. 5,6x / 3,8M прибл. 8x / VGA прибл. 13x
Дигитален зум (видео)
Прибл. 4x

Екран

Тип на екран
3,8 см(тип 1,5)(4:3) / 230.400 точки / Clear Photo / TFT LCD екран
Зголемување со помош при MF
7,5x

Визир

Вид на екран/Број на точки
-

Камера

Дел за обработка на сликата
Да (BIONZ X)
STEADYSHOT (ФОТОГРАФИЈА)
Електронска (за видео)
КОМПАТИБИЛНОСТ СО ДОДАТОК ЗА УРЕДУВАЊЕ ВИДЕО
Да
Вид на фокусирање
AF со откривање на контраст
Режим на фокусирање
AF за единечни снимки, однапред поставен фокус, рачен фокус
Површина на фокусирање
Широкоаголно (25 точки(AF со откривање на контраст)), централно, флексибилна точка (S/M/L), проширена флексибилна точка
АВТОМАТСКИ ФОКУС СО ЗАКЛУЧУВАЊЕ
-
AF НА ОЧИ
Да
Режим за мерење на светлината
Повеќе сегменти, центрирано, во точка (стандардна/голема), цел екран просеч., означено
Компензација на експозицијата
+/- 3,0EV, чекори од 1/3EV
ISO чувствителност (фотографија)(препорачан индекс на експозиција)
Автоматски (ISO125-12800, може да се избере со горна / долна граница), 125/160/200/250/320/400/500/640/800/1000/1250/1600/2000/2500/3200/4000/5000/6400/8000/10000/12800 (може да се прошири до ISO80/100), NR за повеќе слики: автоматски (ISO200-25600), 200/400/800/1600/3200/6400/12800/25600
ISO чувствителност (видео)
Автоматски: (ниво на ISO 125 - ниво на ISO 12800, може да се избере со горна / долна граница), 125/160/200/250/320/400/500/640/800/1000/1250/1600/2000/2500/3200/4000/5000/6400/8000/10000/12800
Режими на балансот на белата боја
Автоматски, дневна светлина, сенка, облачно, светилка, флуор.: Топли бели тонови; флуоресцентно: Ладни бели тонови;флуоресцентно: дневни бели тонови, флуор.: Дневна светлина, подводен автоматски режим, темп. на бои/филтер, прилагодено
Детално прилагодување на WB
Да (G7 до M7, 57 чекори)(A7 до B7, 29 чекори)
Електронска бленда
1/4" - 1/32000
Решетка
F4.0
Контрола на сликата
Контраст, заситеност, острина, креативен стил, простор на бои(sRGB / Adobe RGB), квалитет(RAW / RAW и JPEG / екстра фино / фино / стандардно)
Намалување на шумот
NR при високи ISO-вредности: нормално/ниско/исклучено, NR за повеќе слики: Автоматски, ISO 200-25600
Функции со динамички опсег
Исклучено, оптимизатор на динамички опсег (автоматски/ниво 1-5), автоматски висок динамички опсег (разлика при автоматска експозиција, ниво на разлика на експозиција (1,0-6,0 EV, 1,0 EV чекор))
Режим за снимање
Автоматска програма, рачна експозиција, MR(повикување на меморија) [3 комплета куќишта/4 комплета мемориски картички], режим за видео(интелигентен автоматски режим), режим за видео(автоматска програма), режим за видео(рачна експозиција), HFR-режим(автоматска програма, рачна експозиција), интелигентен автоматски режим, врвен автоматски режим
Брзина на континуирано фотографирање (максимум) (со макс. точки за снимање)
Приоритет на брзина Континуирано фотографирање: прибл. 16 fps, Континуирано фотографирање: прибл. 3,5 fps
Тајмер
10 сек. / 5 сек. / 2 сек. / 3 или 5 последователни снимки со избор на доцнење од 10 сек., 5 сек., или 2 сек., / групирани снимки со избор на доцнење од 10 сек., 5 сек., или 2 сек.
Режими на придвижување
Единечно фотографирање, континуирано фотографирање, континуирано фотографирање со приоритет на брзина, тајмер, тајмер (конт.), континуирано групирање, единечно групирање, групирање со баланс на белата боја, DRO-групирање
СНИМАЊЕ ВО ИНТЕРВАЛИ
Да (интервал од 1-60 сек., 1-9999 слики, AE-заклучување/AE со следење(високо/средно/ниско))
Ефект на слика
[Фотографија]: модерни бои, правење постери, ретро фотографија, меки и осветлени тонови, делумни бои, еднобојни слики со висок контраст, мек фокус, HDR-слика, богати црно-бело тонови, минијатурен ефект, водени бои, цртеж; [Видео]: модерни бои, правење постери, ретро фотографија, меки и осветлени тонови, делумни бои, еднобојни слики со висок контраст.
Креативен стил
Стандардно, живописно, неутрално, јасно, длабочина, осветлено, портрет, пејзаж, зајдисонце, ноќна сцена, есенски лисја, црно-бело, сепија, стилска кутија
Профил на слики
Исклучено/PP1-PP7(ниво на црна боја, гама (видео, фотографија, кино 1-2, ITU709, ITU709 [800%], S-Log2), гама на црна боја, детали во заднина, режим на бои, заситеност, фаза на бои, длабочина на бои, детали, копирање, ресетирање)
Број на препознаени сцени
Фотографија: врвен автоматски режим: 10 / iAuto: 10, Видео: 10

Снимање

Компатибилни медиуми за снимање
XAVC S(100 Mbps): микро SDXC/SDHC-мемориска картичка (UHS-I U3 или подобра); XAVC S(60 Mbps/50 Mbps): микро SDXC/SDHC-мемориска картичка (класа 10 или подобра); AVCHD/фотографија: Memory Stick Micro, Memory Stick Micro (ознака 2), микро SDXC/SDHC/SD-мемориска картичка (класа 4 или подобра)
Формат на снимање
Фотографија: JPEG(компатибилност со DCF вер. 2.0, Exif вер. 2.31, MPF Baseline), RAW (формат ARW 2.3 од Sony), Видео: компатибилност со XAVC S, AVCHD-формат вер. 2.0
Формат за снимање (звук во видео)
XAVC S: LPCM 2-кан., AVCHD: Dolby Digital(AC-3) 2-кан.(Dolby Digital Stereo Creator)
Простор на бои (фотографија)
sRGB, Adobe RGB
DCF/DPOF
DCF/DPOF/EXIF/MPF
Фотографија, Број на снимени точки (големина на слика)
Режим 3:2: 15 M(4.800x3.200) / 7,7 M(3.408x2.272) / 3,8 M(2.400x1.600), режим 4:3: 14 M(4.272x3.200) / 6,9 M(3.024x2.272) / 3,4 M(2.128x1.600) / VGA, режим 16:9: 13 M(4.800x2.704) / 6,5 M(3.408x1.920) / 3,2 M(2.400x1.352), режим 1:1: 10 M(3.200x3.200) / 5,2 M(2.272x2.272) / 2,6 M(1.600x1.600)
Режим за снимање видео (NTSC)
Избирач на NTSC/PAL: [NTSC] AVCHD: 24M FX(1.920x1.080/60i) / 17M FH(1.920x1.080/60i), XAVC S 4K: 30p 100M(3.840x2.160/30p) / 30p 60M(3.840x2.160/30p) / 24p 100M(3.840x2.160/24p) / 24p 60M(3.840x2.160/24p), XAVC S HD: 60p 50M(1.920x1.080/60p) / 60p 25M(1.920x1.080/60p) /30p 50M(1.920x1.080/30p) / 30p 16M(1.920x1.080/30p) /24p 50M(1.920x1.080/24p) / 120p 60M(1.920x1.080/120p) / 120p 100M(1.920x1.080/120p)
Режим за снимање видео (PAL)
Избирач на NTSC/PAL: Режим [PAL] AVCHD: 24M FX(1.920x1.080/50i) / 17M FH(1.920x1.080/50i), XAVC S 4K: 25p 100M(3.840x2.160/25p) / 25p 60M(3.840x2.160/25p), XAVC S HD: 50p 50M(1.920x1.080/50p) / 50p 25M(1.920x1.080/50p) /25p 50M(1.920x1.080/25p) /25p 25M(1.920x1.080/25p)/ 100p 60M(1.920x1.080/100p) / 100p 100M(1.920x1.080/100p)
HFR
Снимање| Избирач на NTSC/PAL: Режим [PAL] XAVC S HD: 50p 50M(1.920x1.080/250 fps), 50p 50M(1.920x1.080/500 fps), 50p 50M(1.920x1.080/1000 fps) / 25p 50M(1.920x1.080/250 fps), 25p 50M(1.920x1.080/500 fps), 25p 50M(1.920x1.080/1000 fps), избирач на NTSC/PAL: Режим [NTSC] XAVC S HD: 60p 50M(1.920x1.080/240 fps), 60p 50M(1.920x1.080/480 fps), 60p 50M(1.920x1.080/960 fps) / 30p 50M(1.920x1.080/240 fps), 30p 50M(1.920x1.080/480 fps), 30p 50M(1.920x1.080/960 fps) / 24p 50M(1.920x1.080/240 fps), 24p 50M(1.920x1.080/480 fps), 24p 50M(1.920x1.080/960 fps) Број на ефективни точки вчитани преку сензоротПриоритет на квалитет: 240 fps/250 fps(1.676x942), 480 fps/500 fps(1.676x566), 960 fps/1000 fps(1.136x384)/Приоритет на време за фотографирање: 240 fps/250 fps(1.676x566), 480 fps/500 fps(1.136x384), 960 fps/1000 fps(800x270)
Снимање преку прокси сервер
Да(1280 x 720 (прибл. 9 Mbps))

Интерфејс

Влезни и излезни приклучоци
Повеќе/микро USB приклучоци, Hi-Speed USB (USB2.0), микро HDMI, приклучок за микрофон(мини стерео приклучок од 3,5 мм)
NFC
-
WI-FI
Да(IEEE802.11b/g/n(фреквенција од 2,4GHz))
Bluetooth®
Да (Bluetooth® стандардна вер. 4.1 (фреквенција од 2,4 GHz))

Моќност

Извор на напојување
DC 3,7 V(испорачана батерија) / DC 5,0 V(испорачан AC адаптер)
Систем на батерии
Батерија на полнење NP-BJ1
Потрошувачка (режим на камера)
Прибл. 1,3 W
Полнење преку USB/Напојување преку USB
Да (снимање, репродукција)
ТРАЕЊЕ НА БАТЕРИЈАТА (ФОТОГРАФИИ)(CIPA) 
Прибл. 240 снимки / Прибл. 120 мин.
ТРАЕЊЕ НА БАТЕРИЈАТА (РЕАЛНО СНИМАЊЕ НА ВИДЕО)(CIPA) 
Прибл. 35 мин.
ТРАЕЊЕ НА БАТЕРИЈАТА (КОНТИНУИРАНО СНИМАЊЕ НА ВИДЕО)(CIPA) 
Прибл. 60 мин.

Други

Playmemories Camera Apps
-
Функции за снимање
AF на очи, откривање на лице, регистрирање на лице, линии во вид на решетка, групирање со баланс на белата боја, DRO-групирање, помош при MF, изострување, црни и бели ленти, приказ на обележувачи, приказ на ниво на звук, TC/UB, име на фотограф и авторски права, минимална брзина на блендата при автоматско ISO, далечинска контрола преку компјутер, помош за приказ на гамата, превртување, AF со едно притиснување
Функции за репродукција
BRAVIA Sync(контрола за HDMI), индексен приказ на 9/25 слики, слајд шоу, премотување напред/назад (видео), бришење, заштита, континуирано фотографирање и групирање
TRILUMINOS™ Colour
Да
Репродукција на 4K слика
Да
Работна температура
0 степени C. - +40 степени C. / 32 степени F. - 104 степени F.
Отпорност на вода
Да (еквивалент на IPX8)
ОТПОРНОСТ НА ПРАВ
Да (еквивалент на IP6X)
Отпорност на удари
Да (2,0 м/6,5 ft MIL-STD810G C1 Method516.7-Shock)
Отпорност на кршење
Да(200 kgf/2000 N/440 lbf)

Отпечати

Отпечати
Exif печатење; усогласување на отпечатени слики (PIM3)

Големина и тежина

ДИМЕНЗИИ (Ш X В X Д) (ПРИБЛ.)
59,0x40,5x35,0 мм(2 3/8 инчи × 1 5/8 инчи 1 7/16 инчи)
ТЕЖИНА (УСОГЛАСЕНОСТ СО CIPA)
Прибл. 132 гр. (4,7 oz.)(батеријата и microSD-мемориската картичка се вклучени) / прибл. 117 гр. (4,1 oz.)(само куќиште)

Што има во пакетот

  • Батерија на полнење (NP-BJ1) (x2), AC-адаптер, микро USB-кабел, лента за околу зглоб, заштитник за мемориски картички, упатство за користење, држач за фотографирање (VCT-SGR1), лента за околу рака, држач за кабли, футрола, комплет отпечатени документи, носач
Placeholder

Функции

Слика од Врвен, издржлив и мал фотоапарат RX0 II

Tessar T* објектив од ZEISS®

Објективот Tessar T* од 24 мм со F4 од ZEISS® нуди слики со висока резолуција и помало периферно изобличување, иако има широкоаголен дизајн. Подобреното минимално фокусно растојание од 20 см е совршено за автопортрети и предмети на маса, а јасното зумирање на слики овозможува зум до 2x со минимална загуба на квалитет. Одблесоците и отсјајот може дополнително да се намалат со употреба на изборно сенило, а површинскиот слој на предниот дел на куќиштето го олеснува бришењето капки вода и прав.

Слика од Врвен, издржлив и мал фотоапарат RX0 II

CMOS-сензор со подредена структура и 15,3 MP (ефикасни)

Exmor RSTM CMOS-сензорот за слика од тип 1,0 има подредена структура со наменски чип за DRAM и овозможува неверојатна брзина на блендата со 1/32.000 сек. со која може да снимате движења што се незабележливи за човечкото око. Исто така, сензорот овозможува импресивно широк динамички опсег од ISO 80 до ISO 12800.

Слика од Врвен, издржлив и мал фотоапарат RX0 II

Напреден BIONZ X™ за мал шум и неверојатни детали 

Најновата верзија на процесорот за обработка на слика BIONZ X создава слики со висока резолуција, широк динамички опсег и помал шум во услови со слабо осветлување. Сликите се карактеризираат со повеќе природни детали и побогати градации на тонови. Овој подобрен BIONZ X овозможува и внатрешно снимање на 4K-видеоснимки

Практични функции во цврсто и извонредно компактно куќиште

Цврстото куќиште од издржлив дуралуминиум е мазно и има елегантен дизајн, без испакнати делови. И покрај тоа што е малку поголем од кутија кибрит, тој е опремен со практичен LCD-монитор што се врти за 180° и други практични функции дизајнирани за полесно снимање и фотографирање.

Слика од Врвен, издржлив и мал фотоапарат RX0 II

Сигурни перформанси во опкружувања со лоши услови

Цврстата конструкција на фотоапаратот овозможува сигурна употреба во различни опкружувања со лоши услови. Тој е отпорен на вода до длабочина од 10 м/33 ft, удари при паѓање од висина до 2,0 м/6,5 ft и кршење со тежина до 200 kgf/440 lbf/2000 N.

Слика од Врвен, издржлив и мал фотоапарат RX0 II

4K-видеоснимки снимени со обработка на сите точки

RX0 II поддржува внатрешно снимање видео со резолуција до 4K со 30p (QFHD: 3840 x 2160), одлично за снимање видеоблогови или патувања. Кога снимате 4K-видеоснимки со обработка на сите точки без соединување на точките, фотоапаратот врши прекумерно семплирање со 1,7 пати повеќе информации што е потребно за основно снимање во 4K што резултира со неверојатна резолуција.

Слика од Врвен, издржлив и мал фотоапарат RX0 II

Стабилизација на слика за снимање видео

Новата вградена електронска стабилизација на слика овозможува стабилно рачно снимање видеозаписи.

Слика од Врвен, издржлив и мал фотоапарат RX0 II

Дополнителна компонента Movie Edit за лесно споделување на социјалните медиуми

Софтверот Movie Edit е дизајниран за брзо и висококвалитетно споделување на социјалните медиуми, овозможува автоматска стабилизација на слика и создава појасни слики што изгледаат како да се снимени со стабилизатор. Тој овозможува и обликување на кадарот на видеозаписите според различните соодноси на слика на паметните телефони, а притоа не дозволува главниот субјект да излезе од кадарот.

Дознајте повеќе

Слика од Врвен, издржлив и мал фотоапарат RX0 II

AF на очи за снимање совршени портрети и автопортрети

Софистицираната функција AF на очи на фотоапаратот е дизајнирана за автоматско откривање и фокусирање на очите на главните објекти во вашите фотографии. Оваа функција брзо и прецизно ги открива очите дури и во тешки услови како, на пример, кога објектот гледа надолу или кога лицата не се доволно осветлени или се осветлени одзади.

Снимање во интервали за создавање видеоснимки со забрзани движења

Фотоапаратот нуди континуирано фотографирање со интервал помеѓу 1 и 60 секунди. Добиените фотографии може да се претворат во видеоснимка со забрзани движења преку компјутер со опцијата Viewer во бесплатната апликација Imaging Edge™ на Sony. Функцијата за едноставен преглед со променлива брзина ви овозможува да ги прегледувате видеоснимките со забрзани движења преку самиот фотоапарат веднаш по снимањето. 

Слика од Врвен, издржлив и мал фотоапарат RX0 II

LCD-монитор што се врти за 180°

LCD-мониторот што се врти за 180° (180° нагоре и 90° надолу) е многу практичен за обликување на кадарот на автопортретите и видеоблоговите, а практичен е и за фотографирање од низок или висок агол.

Слика од Врвен, издржлив и мал фотоапарат RX0 II

Неверојатна флексибилност со изборниот држач за фотографирање

Држачот за фотографирање VCT-SGR1 лесно се прикачува на RX0 II и го зголемува вашиот креативен потенцијал. Тој е опремен со вградени контроли за активирање на блендата и копчиња за снимање и зумирање, а може да го претворите и во мини статив за на маса.

Слика од Врвен, издржлив и мал фотоапарат RX0 II

Поголеми можности со Imaging Edge Mobile

Фотоапаратите RX0 II имаат вграден Wi-Fi® преку кој може да се контролираат далечински преку паметен телефон или таблет-уред. Преземете ја бесплатната апликација Imaging Edge Mobile во вашиот уред за да овозможите далечинска контрола за активирање на блендата на фотоапаратот и активирање/запирање на снимањето видео. Снимените слики и 4K-видеоснимки може да ги префрлувате безжично во вашиот уред за лесно споделување. Користете Bluetooth® за далечинско вклучување/исклучување и снимање податоци за локација. 

Дознајте повеќе

Слика од Врвен, издржлив и мал фотоапарат RX0 II

Жична контрола за повеќе фотоапарати со изборна кутија за контрола на фотоапарати

Изборната кутија за контрола на фотоапарати (CCB-WD1) користи жични LAN-врски за синхронизирано снимање со повеќе фотоапарати, на пример, кога сакате да снимите сцена од два различни агли. Користете повеќе кутии за контрола на макс. 100 RX0 II-фотоапарати, вклучување и исклучување на напојувањето, прилагодување поставки и снимање фотографии или видеоснимки, користејќи веб-пребарувач на вашиот компјутер.

Слика од Врвен, издржлив и мал фотоапарат RX0 II

Фотографирање со два фотоапарати

Отсега ќе можете да снимате со два фотоапарати - истовремено снимање слики или видеоснимки со вашиот RX0 II и друг фотоапарат - со помош на изборниот кабел за активирање на блендата VMC-MM2. Со оваа функција може да доловувате одлучувачки моменти и неповторливи настани од два различни агли или, пак, да снимате сцена со поинаква стапка на слики или профил на слика, со едно притиснување на копчето за активирање на блендата.

Слика од Врвен, издржлив и мал фотоапарат RX0 II

Флексибилно и прецизно прилагодување на сликата при снимање видео

Со функцијата за снимање S-Log2, RX0 II им нуди на професионалците значително поголема флексибилност во обработката по снимањето со зголемен динамички опсег. Заедно со други прилагодливи профили за слики, оваа ексклузивна поставка за гама нуди широка палета на бои и помал ризик од премногу осветлени површини, за лесно усогласување повеќе фотоапарати и професионални резултати. 

Слика од Врвен, издржлив и мал фотоапарат RX0 II

Снимање забавени движења со брзина до 960 fps/1000 fps

Снимањето забавени движења со стапка на слики од 960/1000 fps ви овозможува да претворите кратки моменти во видеоснимки. Режимот за приоритет на квалитет може да снима со резолуција до HD при снимање со 240/250 fps. Режимот за активирање овозможува доловување одлучувачки моменти со забавени движења што започнуваат од две до четири секунди пред притиснување на копчето за снимање.

Јасен излезен сигнал преку HDMI за 4K-видеоснимки

За поголема флексибилност на вашиот работен процес може да користите јасен излезен сигнал преку HDMI за следење и снимање некомпресирани видеоснимки со надворешен снимач во формат и бит-стапка по ваш избор.

Слика од Врвен, издржлив и мал фотоапарат RX0 II

Континуирано фотографирање со брзина до 16 fps и намалено затемнување

И покрај големата резолуција од 15,3 MP, сензорот за слика со неверојатно голема брзина овозможува брзини на отчитување што се доволно големи за континуирано фотографирање до 16 fps, за да ги доловите кратките моменти додека се случуваат.

Слика од Врвен, издржлив и мал фотоапарат RX0 II

Бленда што спречува изобличувања со брзина до 1/32.000 сек. 

Искористувајќи ја екстремно брзата обработка на сензорот Exmor RS, блендата што спречува изобличувања постигнува брзина до 1/32.000 сек. На овој начин се минимизираат сите изобличувања на сликите предизвикани од вртењето на блендата што може да ги изобличи сликите од објекти што се движат брзо. 

Слика од Врвен, издржлив и мал фотоапарат RX0 II

XAVC S и AVCHD со професионален квалитет за снимање видео

Форматот XAVC S со мала компресија е одличен за снимање висококвалитетни видеоснимки со минимален шум, дури и во многу активни сцени. Фотоапаратот го поддржува и форматот AVCHD за едноставно уредување и споделување.

Слика од Врвен, издржлив и мал фотоапарат RX0 II

Приспособливи копчиња за интуитивно ракување

Програмираjте ги функциите што најчесто ги користите на приспособливите копчиња за да го прилагодите фотоапаратот кон вашиот стил на фотографирање. Така ќе добиете побрз пристап до функциите и поинтуитивно ракување на фотоапаратот додека фотографирате.

Функции за помош при MF и изострување за подобро фокусирање

Кога фотографирате одблиску или во ситуации кога ви е потребен многу прецизен фокус, користете ја функцијата за помош при MF (рачен фокус) за да ја зголемите површината за фокусирање заради попрецизни прилагодувања. Освен тоа, функцијата за изострување ги означува најострите и најфокусираните површини во бои по ваш избор, за брзо и прецизно рачно фокусирање.

Слика од Врвен, издржлив и мал фотоапарат RX0 II

Голем опсег на ISO за поголема флексибилност при фотографирањето

Опсегот на чувствителност на фотоапаратот се протега од ISO 80 до ISO 12800 за да можете да фотографирате дури и во многу затемнети простории. Може да користите автоматско ISO за да ја одредите чувствителноста автоматски и да поставите долна граница за одржување на аголот/брзината на блендата и прецизно доловување на движењата. 

Слика од Врвен, издржлив и мал фотоапарат RX0 II

Долго снимање видео со прилагодлива температура за автоматско исклучување

Може да изберете ниво на внатрешна температура на кое фотоапаратот ќе се исклучи автоматски за да се приспособи кон опкружувањето во кое снимате. На пример, ако снимате видеоснимки користејќи статив, снимањето трае подолго и може да ја поставите температурата за автоматско исклучување на „Високо“ ниво за да можете да снимате подолго.

Слика од Врвен, издржлив и мал фотоапарат RX0 II

Компатибилност со iMovie и Final Cut Pro X

Овој производ е компатибилен со Final Cut Pro X и iMovie.

Слика од Врвен, издржлив и мал фотоапарат RX0 II

Функции Remote, Viewer и Edit на Imaging Edge

Подобрете ги вашите фотографии со компјутерските апликации Imaging Edge. Користете „Remote“ за контрола и следење на фотографирањето во живо преку компјутерот; „Viewer“ за брзо прегледување, оценување и избирање фотографии од големи колекции на слики; и „Edit“ за претворање RAW-податоци во висококвалитетни фотографии. Извлечете максимум од RAW-датотеките на Sony и управувајте со снимените материјали поефикасно.

Дознајте повеќе

Слика од Врвен, издржлив и мал фотоапарат RX0 II

Capture One (за Sony) 

Capture One Express (за Sony) е бесплатен и награден софтвер за уредување слики што нуди обработка на RAW со врвен квалитет на слика, лесно управување на датотеките со слики и моќни алатки за уредување. Capture One Pro (за Sony) може да се купи дополнително за да добиете уште повеќе алатки за уредување и опција за фотографирање преку компјутер. 

Бесплатно преземање (одете на веб-сајтот Phase One)