Слика од Конвертор за ефект на рибино око
Слика од Конвертор за ефект на рибино око
Нов приказ со објективот "рибино око"

Прикачете го објективот за конверзија во „рибино око“ на објективот SEL16F28 или SEL20F28 на вашиот фотоапарат со E-приклучок за да добиете заоблен приказ од 180 степени со HD оптика.

За E 16 мм F2,8 и E 20 мм F2,8

Примерок фотографии
Уживајте во опширна перспектива со ефект на „рибино око“

Секогаш кога ќе посакате поинаква перспектива, прикачете го објективот за конверзија од видот „рибино око“.

Конфигурација на објективи

Спецификации и функции

  • За употреба со SEL16F28 и SEL20F28

  • Фокусна должина кога е прикачен на SEL16F28, 10㎜ и на SEL20F28, 13 мм

  • Механизам со бајонет и со заклучување, кој се поставува брзо и лесно

  • Максималната решетка F2,8 на објективот не се менува бидејќи нема загуби на светлина

  • Елегантен, висококвалитетен дизајн

Максимален сооднос на зголемување (x)
0,048x (со SEL16F28) / 0,068x (со SEL20F28)
Тежина
150 гр. (5,3 oz.)

Што има во пакетот

Предно капаче за објектив, Задно капаче за објектив, Торба за носење

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина