Слика од E 16мм F2,8
Лесен објектив со низок профил за секојдневно користење

E 16мм F2,8 широк агол (SEL16F28)

SEL16F28 е комбинација од тенок дизајн и широка покриеност од 16мм со макс. решетка од F2,8. Идеален објектив, без разлика дали снимате мали простории или огромни сцени.

APS-C објективите со E-приклучок, во комбинација со α фотоапаратите со E-приклучок од Sony,нудат врвни перформанси.

Кружна решетка за дефокусирање
Рамномерно дефокусирање

Наместо стандардна решетка за објектив во форма на правоаголник, овој објектив се одликува со кружна решетка со 7 ливчиња која овозможува добивање на природно и заоблено дефокусирање или ефекти на заматување.

Брзо фокусирање

Внатрешниот механизам за фокусирање укажува на тоа дека цилиндарот на објективот не се движи, овозможувајќи покомпактен дизајн, автоматски фокус со побрз одзив и намалени минимални фокусни растојанија.

Префинети оптички перформанси

За оптимизирање на перформансите, асферичните елементи на објективот одржуваат висок контраст (дури и кога решетката е целосно отворена) и го минимизираат изобличувањето и недостатокот на длабочина на сликата.

Слика од конфигурација на објективи
Конфигурација на објективи

[1] Асферична леќа

Функција за пренос на модулација на SEL16F28
MTF табела

[1] Контраст (%) [2] Растојание од оптичкиот центар на објективот (мм) [3] Просторна фреквенција [4] 10 пара линии / мм [5] 30 пара линии / мм [6] Макс. решетка [7] Решетка F8 [8] Радијални вредности [9] Тангентни вредности

Ја разгледавме оваа страница и ја извршивме следната корекција: за фото апаратите со E-приклучок од Sony било погрешно наведено дека имаат SteadyShot, па затоа таа информација беше отстранета.

Спецификации и функции

  • Извонредно тенок (22,5мм) и лесен дизајн

  • Висококвалитетна алуминиумска завршна обработка

  • Оптика со високи перформанси и асферични елементи на објективот

  • Идеално за фотографии или видео снимки

  • Еквивалентна фокусна должина од 35мм: 24мм

Минимално фокусно растојание
0,24 м (0,8 ft)
Максимален сооднос на зголемување (x)
0,078x
Пречник на филтерот (мм)
49мм
Тежина
67 гр. (2,4 oz.)

Што има во пакетот

Предно капаче за објектив, Задно капаче за објектив

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина