XS-680ES

Подобрете го вашиот звук

Острината и моќноста се обединуваат во 2-системските звучници XS-680ES. Уживајте во врвното доживување со ES Mobile и едноставното монтирање на компактниот коаксијален дизајн.

ЗВУЧНИЦИ И САБВУФЕРИ

XS-680ES | 2-системски коаксијални звучници Mobile ES™ од 6 x 8" (16 x 20 см)

XS-680ES
XS-680ES
mobile ES
Дознајте повеќе за нашата страст и беспрекорна технологија.
Наградувани
Вуфер со лесна и цврста матрица со целуларна структура од влакна од арамид

Мембраната на главниот звучник на XS-680ES е изработена од уникатниот, лесен и цврст целуларен материјал на Sony, порано познат како MRC. Најновата генерација на ова соединение е дополнително оптимизирана, а направени се и подобрувања на механичкиот дел на звучникот, за поширок фреквентен опсег и појасен и поприроден звук

XS-680ES
Оптимална формулација

Вградувањето во уникатна матрица со влакна од арамид ја елиминира резонансата од мембраната и го намалува изобличувањето, не само кај ниските тонови, туку и кај средните и високите фреквенции. Резултатот е звук кој е моќен на сите фреквенции и е неверојатно чист, дури и при силна јачина на звукот.

Одделен опкружувачки обрач

Опкружувачкиот звук на вуферот содржи уште една ексклузивна технологија на Sony, со препознатливи заоблени делови кои ја подобруваат симетријата на вертикалната амплитуда, за драстично намалено изобличување и подобрена острина.

Рамка со пет столбови и динамичен дифузер на воздухот

Дизајнот на рамката со пет столбови ја распространува резонансата, додека интегрираниот динамичен дифузер на воздухот овозможува ефикасен проток на воздухот за рамномерен пат преку конусот и ладење на звучната намотка.

Спојна мембрана со прогресивна висина

Спојната мембрана со акустична оптимизација овозможува звук со голема приемна моќност и проток на воздух, со профил дизајниран за побрзо и попрецизно обложување на конусот на звучникот.

Високотонци за доловување на високите ноти

Компатибилна со звукот со висока резолуција, мембраната со мека купола на високотонецот е директно прикачена на звучната намотка, изработена да ги опфати највисоките фреквенции на вашата музика, со фреквентен опсег до 40kHz.

Преглед на структурата

Откријте ја структурата на звучникот Mobile ES, вклучувајќи ги новите механички пристапи како одделниот опкружувачки обрач, дизајнот на рамката со пет столбови и динамичниот дифузер на воздухот. 

XS-680ES

Серија Mobile ES

Уживајте во одлична забава во автомобилот

Дизајнирани за врвно задоволство при слушањето додека возите, производите од серијата Mobile ES ви го нудат најдоброто од музиката и опциите за поврзување, за да уживате при возењето како никогаш досега.

Спецификации и функции

Уживајте во коаксијалните 2-системски звучници XS-680ES со можност за висока резолуција со лесната инсталација благодарение на коаксијалниот дизајн. Вуферот со лесна и цврста целуларна структура овозможува прецизен и реалистичен бас, како и остри средни тонови, додека високотонецот со мека купола доловува чисти и рамномерни високи тонови, овозможувајќи ви да уживате во чистите вокали и деталите на инструментите во вашиот автомобил.
  • Вуфер со лесна и цврста матрица со целуларна структура од влакна од арамид, за моќен и прецизен бас

  • Високотонецот со мека купола ги опфаќа високите тонови до 40 kHz

  • Одделен опкружувачки обрач за помало изобличување и почист звук.

  • Дизајнот на рамката со пет столбови ја распространува резонансата

  • Динамичниот дифузер на воздух овозможува ефикасен проток на воздухот за рамномерен пат преку конусот и ладење

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина