Слика од E PZ 18-110 мм F4 G OSS
Слика од E PZ 18-110 мм F4 G OSS
Слика од E PZ 18-110 мм F4 G OSS
Објектив со моторизиран зум и Super 35 мм/APS-C формат за 4K видеоснимки

Зумот од 18 до 110 мм го опфаќа најчесто користениот опсег за Super 35 мм/APS-C формат за видеоснимки со фиксна максимална решетка од F4. Оптичките перформанси на G објективот нудат квалитет на слика што е соодветен за снимање со 4K резолуција, сè до рабовите на сликата. SMO дизајнот на Sony го минимизира поместувањето на сликата поради работа на објективот, а врвната контрола на зумот и префинетиот фокус придонесуваат за професионални перформанси.

Компатибилност со E PZ 18-110 мм F4 G OSS
Фотоапарати за целосна слика со E-приклучок
Фотоапарати за целосна слика со E-приклучок
Фотоапарати со E-приклучок и APS-C сензор
Фотоапарати со E-приклучок и APS-C сензор

Отворете го линкот подолу за повеќе детали за компатибилноста со објективи/куќишта.

Слика од конфигурација на објективи
Конфигурација на објективи

Дизајнот на G-објективите од Sony ја нагласува рамнотежата помеѓу високата резолуција и дефокусирањето на заднината што ја подобруваат замислата на уметникот.
[1] Асферична леќа [2] Стакло ED (исклучително мала дисперзија)

Функција за пренос на модулација на SELP18110G
MTF табела

MTF објаснува колку добро објективот прикажува мали детали, измерено како степен на контраст добиен помеѓу линии со мал простор измеѓу нив.
[1] Контраст (%) [2] Растојание од оптичкиот центар на објективот (мм) [3] При 18 мм [4] При 110 мм [5] Просторна фреквенција [6] 10 пара линии / мм [7] 30 пара линии / мм [8] Макс. решетка [9] Решетка F8 [10] Радијални вредности [11] Тангентни вредности

Фотографија одблиску од FX6 додека се користи за снимање
Предности на објективите од Sony за снимање видео

Дознајте ги четирите уникатни предности на објективите со E-приклучок од Sony за снимање видео. Комбинацијата од објективи и фотоапарати од Sony ќе ви овозможи подобро доживување при снимањето видео.

Контроли на објективот
Контроли на објективот
Контроли на објективот

1. Прстен за фокусирање / 2. Прстен за зумирање / 3. Прстен за ирис / 4. Преклопник за компензација за тресење / 5. Рачка за МОТОРИЗИРАН ЗУМ / 6. Преклопник за ЗУМИРАЊЕ / 7. Индекс за монтирање објективи / 8. Преклопник за ЗАКЛУЧУВАЊЕ НА ИРИСОТ / 9. Преклопник за ирисот

Погледнете примерок фотографии и видеоснимки
Видео за оптиката со рамномерно движење на SELP18110G

SELP18110G се одликува со моторизиран зум, Super 35 мм/APS-C формат, врвен квалитет на слика и практично и тивко ракување за поголема ефикасност при филмската продукција. Од широк агол од 18 мм до телефото од 110 мм (6,1x), овој објектив го опфаќа најчесто користениот опсег за снимање во Super 35 мм/APS-C формат со фиксна максимална решетка од F4 низ целиот опсег на зумирање. Освен тоа, несаканите поместувања на сликата поради промени на фокусот, оскино поместување при зумирање и поместување на фокусот при зумирање се значително намалени со иновативниот SMO (оптика со рамномерно движење) дизајн и конструкција од Sony.

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Спецификации и функции

  • Стандарден објектив за зумирање од серија G со високи перформанси

  • Моторизиран зум

  • Фиксната максимална решетка F4 низ целиот опсег на зумот

  • Создаден за висококвалитетно снимање во 4K

  • Дизајн кој е отпорен на прав и влага

Минимално фокусно растојание
0,4 (Ш) - 0,95 (Т) м (AF / MF); 0,95 м (целосен MF) м (1,31 (Ш) -3,12 (Т) ft (AF / MF); 3,12 ft (целосен MF) ft)
Максимален сооднос на зголемување (x)
0,122
Пречник на филтерот (мм)
95
Тежина
1105 (без приклучок за статив) гр. (39 oz.)

Што има во пакетот

Сенило (модел): ALC-SH148, Предно капаче за објектив: да, Задно капаче за објектив: ALC-R1EM, Торба: Да, Друго: Приклучок за статив

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина