Слика од E 55-210mm F4.5-6.3 OSS
Слика од E 55-210mm F4.5-6.3 OSS
Приближете се повеќе со компактен објектив со 3,8x зум

E 55–210мм F4,5–6,3 OSS (SEL55210)

SEL55210 ви го нуди дострелот кој ви е потребен за објекти од спортовите и природата. Вградената стабилизација на слика го намалува заматувањето при фотографирање од голема далечина или при слаба осветленост.

APS-C објективите со E-приклучок, во комбинација со α фотоапаратите со E-приклучок од Sony,нудат врвни перформанси.

Снимајте рамномерни слики без заматување

Вградената оптичка SteadyShot™ стабилизација на сликата сместена во објективот обезбедува рамномерни незаматени фотографии и видео записи при рачното снимање.

Кружна решетка за дефокусирање
Рамномерно дефокусирање

Наместо стандардна решетка за објектив во форма на правоаголник, овој објектив се одликува со кружна решетка со 7 ливчиња која овозможува добивање на природно и заоблено дефокусирање или ефекти на заматување.

Префинети оптички перформанси

Асферичните елементи на објективот ги минимизираат изобличувањата, додека ED (исклучително мала дисперзија) стаклените елементи овозможуваат врвен контраст, резолуција и веродостојност на боите.

Брзо фокусирање

Внатрешниот механизам за фокусирање укажува на тоа дека цилиндарот на објективот не се движи, овозможувајќи покомпактен дизајн, автоматски фокус со побрз одзив и намалени минимални фокусни растојанија.

Слика од конфигурација на објективи
Конфигурација на објективи

[1] Асферична леќа [2] ED-стакло (исклучително мала дисперзија)

Функција за пренос на модулација на SEL55210
MTF табела

[1] Контраст (%) [2] Растојание од оптичкиот центар на објективот (мм) [3] При 55 мм [4] При 210 мм [5] Просторна фреквенција [6] 10 пара линии/мм [7] 30 пара линии/мм [8] Макс. решетка [9] Решетка F8 [10] Радијални вредности [11] Тангентни вредности

Спецификации и функции

  • Објектив за телефото зумирање со опсег на зголемување до 3,8x

  • Вградена OSS (оптички SteadyShot) стабилизација на слика

  • Тивок автоматски фокус со одличен одзив кај фотографиите и видео снимките

  • Оптика со високи перформанси и завршна обработка од алуминиумска легура

  • Еквивалентна фокусна должина од 35мм: 82,5–315мм

Минимално фокусно растојание
1 м (3,28 ft)
Максимален сооднос на зголемување (x)
0,225x
Пречник на филтерот (мм)
49мм
Тежина
345 гр. (12,2 oz.)

Што има во пакетот

Сенило за објектив (ALC-SH115: кружна форма, во вид на бајонет), Предно капаче за објектив, Задно капаче за објектив

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина

Кориснички оценки

Корисниците велат