Слика од E 50mm F1.8 OSS
Слика од E 50mm F1.8 OSS
Светол објектив за портрети со врвни перформанси

E 50мм F1,8 OSS (SEL50F18)

Објектив кој е совршен за портрети и повеќе други сцени, при што максималната решетка од F1,8 и оптичката стабилизација на сликата обезбедуваат слика со импресивен квалитет, дури и при слаба осветленост.

APS-C објективите со E-приклучок, во комбинација со α фотоапаратите со E-приклучок од Sony,нудат врвни перформанси.

Снимајте рамномерни слики без заматување

Вградената оптичка SteadyShot™ стабилизација на сликата сместена во објективот обезбедува рамномерни незаматени фотографии и видео записи при рачното снимање.

Кружна решетка за дефокусирање
Рамномерно дефокусирање

Наместо стандардна решетка за објектив во форма на правоаголник, овој објектив се одликува со кружна решетка со 7 ливчиња која овозможува добивање на природно и заоблено дефокусирање или ефекти на заматување.

Префинети оптички перформанси

Објективот има иновативен оптички дизајн за добивање на јасни висококвалитетни слики преку ефикасно минимизирање на изобличувањето и хроматската аберација.

Брзо фокусирање

Внатрешниот механизам за фокусирање укажува на тоа дека цилиндарот на објективот не се движи, овозможувајќи покомпактен дизајн, автоматски фокус со побрз одзив и намалени минимални фокусни растојанија.

Слика од конфигурација на објективи
Конфигурација на објективи
Функција за пренос на модулација на SEL50F18
MTF табела

[1] Контраст (%) [2] Растојание од оптичкиот центар на објективот (мм) [3] Просторна фреквенција [4] 10 пара линии / мм [5] 30 пара линии / мм [6] Макс. решетка [7] Решетка F8 [8] Радијални вредности [9] Тангентни вредности

Спецификации и функции

  • Фиксна фокусна должина од 50мм, идеална за портрети

  • Макс. решетка од F1,8 за снимки при слаба светлина

  • Стилски и лесен, со висококвалитетна завршница

  • Вградена оптичка SteadyShot стабилизација на слика

  • Кружната решетка со 7 ливчиња нуди прекрасен дефокусирачки ефект

Минимално фокусно растојание
0,39 м (1,28 ft)
Максимален сооднос на зголемување (x)
0,16x
Пречник на филтерот (мм)
49мм
Тежина
202 гр. (7,2 oz.)

Што има во пакетот

Сенило за објектив (ALC-SH116: кружна форма, во вид на бајонет), Предно капаче за објектив, Задно капаче за објектив

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина