Слика од E 35мм F1,8 OSS
Компактен и повеќенаменски

E 35мм F1,8 OSS (SEL35F18)

Како идеален втор објектив, SEL35F18 примарниот објектив може да се справи со сите сцени - од вечерни снимки (благодарение на светлата максимална решетка) па сè до прекрасни дефокусирани портрети.

APS-C објективите со E-приклучок, во комбинација со α фотоапаратите со E-приклучок од Sony,нудат врвни перформанси.

Снимајте рамномерни слики без заматување

Вградената оптичка SteadyShot™ стабилизација на сликата сместена во објективот обезбедува рамномерни незаматени фотографии и видео записи при рачното снимање.

Кружна решетка за дефокусирање
Рамномерно дефокусирање

Наместо стандардна решетка за објектив во форма на правоаголник, овој објектив се одликува со кружна решетка со 7 ливчиња која овозможува добивање на природно и заоблено дефокусирање или ефекти на заматување.

Префинети оптички перформанси

Асферичните елементи на објективот ги минимизираат изобличувањата, додека ED (исклучително мала дисперзија) стаклените елементи овозможуваат врвен контраст, резолуција и веродостојност на боите.

Брзо фокусирање

Внатрешниот механизам за фокусирање укажува на тоа дека цилиндарот на објективот не се движи, овозможувајќи покомпактен дизајн, автоматски фокус со побрз одзив и намалени минимални фокусни растојанија.

Слика од конфигурација на објективи
Конфигурација на објективи

[1] Асферична леќа [2] Стакло ED (исклучително мала дисперзија)

Функција за пренос на модулација на SEL35F18
MTF табела

[1] Контраст (%) [2] Растојание од оптичкиот центар на објективот (мм) [3] Просторна фреквенција [4] 10 пара линии / мм [5] 30 пара линии / мм [6] Макс. решетка [7] Решетка F8 [8] Радијални вредности [9] Тангентни вредности

Спецификации и функции

  • Повеќенаменски објектив со брза решетка од F1,8

  • Лесен и компактен со должина од околу 45мм

  • Префинети оптички перформанси за остри и јасни резултати

  • Вградена оптичка SteadyShot стабилизација на слика

  • Функционирањето е рамномерно, тивко и ненаметливо

Минимално фокусно растојание
0,3 м (0,99 ft)
Максимален сооднос на зголемување (x)
0,15x
Пречник на филтерот (мм)
49мм
Тежина
154 гр. (5,5 oz.)

Што има во пакетот

Сенило за објектив (ALC-SH112: во форма на цвет, во вид на бајонет), Предно капаче за објектив, Задно капаче за објектив

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина