E 35ММ F1,8 OSS

Сите спецификации и функции

SEL35F18

Спецификации на објектив

Додаток
E приклучок од Sony
Формат
APS-C
Фокусна должина (мм)
35мм
Еквивалентна фокусна должина од 35 мм (APS-C)
52,5мм
Групи / елементи на објектив
6/8
Агол на гледање (APS-C)
44°
Максимален отвор на бленда (F)
1.8
Минимална решетка (F)
22
Ливчиња на решетката
7
Кружна решетка
Да
Минимално фокусно растојание
0,3 м (0,99 ft)
Максимален сооднос на зголемување (x)
0,15x
Пречник на филтерот (мм)
49мм
Стабилизација на слика (SteadyShot)
Оптички SteadyShot

Големина и тежина

Димензии (Ш x В x Д)
63 x 45 мм (2-1/2 x 1-13/16 in.)
Тежина
154 гр. (5,5 oz.)

Фусноти

*
„Еквивалент на фокусна должина од 35 мм (APS-C)“ и „агол на гледање (APS-C)“ во дигитален фотоапарат со заменливи објективи и вграден сензор за слика од тип APS-C.

Што има во пакетот

  • Сенило за објектив (ALC-SH112: во форма на цвет, во вид на бајонет)
  • Предно капаче за објектив
  • Задно капаче за објектив
Placeholder

Функции

Разновиден повеќенаменски објектив

со фокусната должина од 52,5мм (35мм еквивалент) и решетка од F1,8, тој е добар за брзи снимки, портрети, ноќни снимки и повеќе

Компактно и лесно за носење

лесен и долг само околу 45мм, тој претставува идеален втор објектив за моментите кога сте излезени

Поостри и појасни резултати

новиот оптички дизајн ја намалува сферичната аберација и го подобрува контрастот дури и по периферијата, за јасни и остри детали на сликата

Вградена стабилизација на сликата

Оптичката SteadyShot стабилизација на слика и големата решетка од F1,8 го подобруваат рачното снимање при слаба светлина или недоволно осветлени ентериери

Рамномерно и тивко функционирање

моторот кој го контролира фокусот и моторот кој ја контролира експозицијата се тивки, рамномерни и ненаметливи, идеални за снимање видео

Фино прилагодување на вашиот фокус

ако AF (автоматски фокус) не може да го пронајде објектот или врши фокусирање на погрешен објект, преземете ја целосната контрола со DMF (директен рачен фокус)

Израмнете ја сликата со ED стакло

Стаклото со исклучително ниска дисперзија и двата асферични елементи на објективот го минимизираат изобличувањето и го подобруваат квалитетот на сликата

Откријте ја убавината на заматувањето

кружната решетка, препознатливиот знак на објективите со E-приклучок, ви овозможува снимање на прекрасни ефекти на заматување на предниот дел и заднината

Направени да траат и да се користат со уживање

со завршница од алуминиумска легура која е прекрасна при допир, објективот нуди комбинација на исклучителен квалитет и едноставно користење