Слика од E 30мм F3,5 макро
Слика од E 30мм F3,5 макро
Погледнете го светот одблизу

E 30мм F3,5 макро (SEL30M35)

Компактен и лесен, SEL30M35 е вистински 1:1 макро објектив со минимално работно растојание од 2,4см. Зголемените детали се прикажуваат со извонредна резолуција и врвен контраст.

APS-C објективите со E-приклучок, во комбинација со α фотоапаратите со E-приклучок од Sony,нудат врвни перформанси.

Кружна решетка за дефокусирање
Рамномерно дефокусирање

Наместо стандардна решетка за објектив во форма на правоаголник, овој објектив се одликува со кружна решетка со 7 ливчиња која овозможува добивање на природно и заоблено дефокусирање или ефекти на заматување.

Префинети оптички перформанси

Асферичните елементи на објективот ги минимизираат изобличувањата, додека ED (исклучително мала дисперзија) стаклените елементи овозможуваат врвен контраст, резолуција и веродостојност на боите.

Брзо фокусирање

Внатрешниот механизам за фокусирање укажува на тоа дека цилиндарот на објективот не се движи, овозможувајќи покомпактен дизајн, автоматски фокус со побрз одзив и намалени минимални фокусни растојанија.

Слика од конфигурација на објективи
Конфигурација на објективи

[1] Асферична [2] ED-стакло (исклучително мала дисперзија)

Функција за пренос на модулација на SEL30M35
MTF табела

[1] Контраст (%) [2] Растојание од оптичкиот центар на објективот (мм) [3] Просторна фреквенција [4] 10 пара линии / мм [5] 30 пара линии / мм [6] Макс. решетка [7] Решетка F8 [8] Радијални вредности [9] Тангентни вредности

Ја разгледавме оваа страница и ја извршивме следната корекција: за фото апаратите со E-приклучок од Sony било погрешно наведено дека имаат SteadyShot, па затоа таа информација беше отстранета.

Спецификации и функции

  • Лесен и компактен макро објектив кој обезбедува слики со висок квалитет

  • Идеален за снимање одблиску на цвеќиња, инсекти и друго

  • 1:1 сооднос на зголемување за снимки кои го исполнуваат кадарот

  • Минимално работно растојание од 9,5 см од сензорот за слика до објектот

  • Содржи асферични елементи на објективот и ED стакло

Минимално фокусно растојание
0,095 м (0,32 ft)
Максимален сооднос на зголемување (x)
1,0x
Пречник на филтерот (мм)
49мм
Тежина
138 гр. (4-7/8 oz.)

Што има во пакетот

Сенило за објектив (ALC-SH113: во вид на капаче), Предно капаче за објектив, Задно капаче за објектив

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина