Слика од Vario-Tessar T* E 16-70мм F4 ZA OSS
Слика од Vario-Tessar T* E 16-70мм F4 ZA OSS
Компактен објектив за зумирање од ZEISS® за сите прилики

Овој лесен објектив за зумирање со среден опсег нуди комбинација од ZEISS® оптички перформанси и фиксна решетка F4 за непроменети врвни перформанси низ целиот опсег на зумирање. Моторот за линеарно придвижување овозможува рамномерно и тивко ракување кое, заедно со AF со брз одзив, го прави овој објектив идеален за видеоснимки и фотографии. Стабилизацијата на слика со оптички SteadyShot е вградена.

Компатибилност со Vario-Tessar T* E 16–70 мм F4 ZA OSS
Фотоапарати за целосна слика со E-приклучок
Фотоапарати за целосна слика со E-приклучок
Фотоапарати со E-приклучок и APS-C сензор
Фотоапарати со E-приклучок и APS-C сензор
Примерок фотографии
Слика од конфигурација на објективи
Конфигурација на објективи

Легендарен квалитет од ZEISS кој е создаден и калибриран специјално за производите за обработка на слика од Sony. Слојот T* придонесува за извонредно прикажување и контраст.
[1] Напредна асферична леќа(AA) [2] Асферична леќа [3] ED-стакло (мала дисперзија)

Функција за пренос на модулација на SEL1670Z
MTF табела

MTF објаснува колку добро објективот прикажува мали детали, измерено како степен на контраст добиен помеѓу линии со мал простор измеѓу нив.
[1] Контраст (%) [2] Растојание од оптичкиот центар на објективот (мм) [3] При 16 мм / макс. решетка [4] При 16 мм / решетка F8 [5] При 70 мм / максимална решетка [6] При 70 мм / решетка F8 [7] Просторна фреквенција [8] 10 пара линии / мм [9] 20 пара линии / мм [10] 40 пара линии / мм [11] Радијални вредности [12] Тангентни вредности

Спецификации и функции

  • Компактен ZEISS® Tessar објектив со стандарден зум

  • Прибл. опсег на зумирање до 4x

  • Непроменлива максимална решетка од F4

  • ZEISS® T* анти-рефлективен слој

  • Мин. фокусно растојание: 0,35м

Минимално фокусно растојание
0,35 м (1,15 ft)
Максимален сооднос на зголемување (x)
0,23x
Пречник на филтерот (мм)
55мм
Тежина
308 гр. (10,9 oz.)

Што има во пакетот

Сенило за објектив (ALC-SH127: во форма на цвет, во вид на бајонет), Предно капаче за објектив, Задно капаче за објектив, Торбичка

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина