Слика од FE 135mm F1.8 GM
Слика од FE 135mm F1.8 GM
Слика од FE 135mm F1.8 GM
Лого G MASTER
Дознајте повеќе за објективите G Master
Примарен објектив од 135 мм со F1,8, врвна резолуција, ефект на дефокусирање и AF

Примената на оптичките технологии на Sony резултираше со примарен телефото објектив со голема решетка што нуди неверојатна резолуција низ целата слика дури и при F1,8, како и прекрасен ефект на дефокусирање што е препознатлив за серијата G Master.

Примарен телефото објектив G Master со F1,8

Погледнете видеозапис

Галерија со фотографии од FE 135mm F1.8 GM
Елементи од XA и супер ED-стакло за висока резолуција
Елементи од XA и супер ED-стакло за висока резолуција

Елементите од XA-стакло (екстремно асферични), супер ED-стакло (исклучително мала дисперзија) и ED-стакло се прецизно вградени во оптичкиот дизајн што ефикасно ја коригира аберацијата, а лебдечкиот систем за фокусирање со помош на овие корекции за аберацијата овозможува највисока можна резолуција дури до рабовите на сликата, низ целиот фокусен опсег на објективот.

Мала длабочина на поле и прекрасно дефокусирање со 6 2B62B6
Мала длабочина на поле и прекрасно дефокусирање со G Master

Екстремно високата прецизност на површината на XA-елементите, одличната контрола на сферичната аберација во фазите на дизајнирање и производство и кружната решетка со 11 ливчиња на G Master создаваат извонредно рамномерен и елегантен ефект на дефокусирање што максимално го искористува креативниот потенцијал на малата длабочина на поле со која се карактеризира овој објектив од 135 мм со F1,8.

Линеарните XD-мотори од предна и задна страна овозможуваат брз, прецизен и тивок AF
Линеарните XD-мотори од предна и задна страна овозможуваат брз, прецизен и тивок AF

Линеарните мотори XD (екстремно динамички) на Sony, исто така, имаат важна улога бидејќи овозможуваат задржување на фокусот врз подвижните субјекти при снимање портрети, изведувачи на сцена или слични динамички субјекти со импресивна брзина, прецизност и сигурност, а овозможуваат и тивка контрола на AF без многу вибрации.

Лебдечки механизам за фокусирање за подобро снимање одблиску
Лебдечки механизам за фокусирање за подобро снимање одблиску

Иако телефото објективот има дијаметар од 135 милиметри, неговиот лебдечки систем за фокусирање ефикасно ја контролира аберацијата при сите фокусни растојанија и овозможува минимално фокусно растојание од само 0,7 метри (2,3 ft) и максимално зголемување до 0,25x за фотографирање одблиску. Малите додатоци и предмети може да ги снима со неверојатна резолуција и мек и прекрасен ефект на дефокусирање.

Обработка на слика, преносливост, практичност и сигурност
Обработка на слика, преносливост, практичност и сигурност

Поважните функции опфаќаат приспособливи копчиња за задржување на фокусот, ограничувач на опсегот на фокусирање, прстен за решетката со звучни сигнали за избор на чекорите, дизајн отпорен на прав/влага и слој од флуор на предниот елемент.Објективот ги задоволува потребите за контрола и сигурност при фотографирање и снимање.

Слика од конфигурација на објективи
Конфигурација на објективи

Серијата објективи G Master нуди обработка на слика и изразување на нивоа кои досега не биле возможни, со комбинација од висока резолуција и меки ефекти на дефокусирање.
[1] Екстремно асферична леќа (XA-леќа) [2] Супер ED-стакло [3] ED-стакло (исклучително мала дисперзија)

Функција за пренос на модулација на SEL135F18GM
MTF табела

MTF објаснува колку добро може објективот да прикажува мали детали, измерено како степен на контраст кој се добива помеѓу линии со мал простор измеѓу нив.
[1] Контраст (%) [2] Растојание од оптичкиот центар на објективот (мм)
[3] Макс. решетка [4] Решетка F8 [5] Просторна фреквенција
[6] 10 пара линии / мм [7] 30 пара линии / мм
[8] Радијални вредности [9] Тангентни вредности

Фотографија одблиску од FX6 додека се користи за снимање
Предности на објективите од Sony за снимање видео

Дознајте ги четирите уникатни предности на објективите со E-приклучок од Sony за снимање видео. Комбинацијата од објективи и фотоапарати од Sony ќе ви овозможи подобро доживување при снимањето видео.

Контроли на објективот

1. Прстен за фокусирање / 2. Прстен за решетката / 3. Преклопник за режими на фокусирање / 4. Копче за задржување на фокусот / 5. Индекс на решетката / 6. Ограничувач на опсегот на фокусирање / 7. Преклопник за звук на решетката

Компатибилност на FE 135mm F1.8 GM

Отворете го линкот подолу за повеќе детали за компатибилноста со објективи/куќишта.

За одредени фотоапарати може да биде потребно ажурирање на софтверот заради максимална функционалност.

Спецификации и функции

  • Врвен примарен телефото од серија G Master

  • Линеарниот XD-мотор се одликува со одличен одзив и мали вибрации за брз, прецизен и тивок AF

  • Елементи од XA и Super ED-стакло за висока резолуција низ целата површина на сликата

  • Анти-рефлексивниот нано слој од Sony ги елиминира одблесоците и отсјајот

  • Преклопник за ограничување на опсегот на фокусирање и други функции наменети за професионално фотографирање

Минимално фокусно растојание
0,7 м (2,3 ft)
Максимален сооднос на зголемување (x)
0.25
Пречник на филтерот (мм)
82
Тежина
950 гр. (33,6 oz.)

Што има во пакетот

Сенило (модел): ALC-SH156, Предно капаче за објектив: ALC-F82S, Задно капаче за објектив: ALC-R1EM, Торбичка

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина

Оценки и награди

Корисниците велат