Слика од DT 18–250мм F3,5–6,3
Продолжете го вашиот дострел

DT 18–250mm F3,5–6,3 зум (SAL18250)

SAL18250 нуди значително поголем дострел при максимално издолжување – погодно за фотографирање далечни објекти, како спортски случувања или животот во дивината – плус широк агол од 18мм за широки сцени.

APS-C A-mount

Компатибилност со објективи од 35мм за целосна слика или фото апарати од APS-C формат со A-приклучок.

Кружна решетка за дефокусирање
Рамномерно дефокусирање

Наместо стандардна решетка за објектив во форма на правоаголник, овој објектив се одликува со кружна решетка со 7 ливчиња која овозможува добивање на природно и заоблено дефокусирање или ефекти на заматување.

Префинети оптички перформанси

Асферичните елементи на објективот ги минимизираат изобличувањата, додека ED (исклучително мала дисперзија) стаклените елементи овозможуваат врвен контраст, резолуција и веродостојност на боите.

Брзо фокусирање

Внатрешниот механизам за фокусирање укажува на тоа дека цилиндарот на објективот не се движи, овозможувајќи покомпактен дизајн, автоматски фокус со побрз одзив и намалени минимални фокусни растојанија.

Кажете им збогум на заматувањата

Користете го фото апаратот со објектив од Sony кој се одликува со вградена стабилизација на слика SteadyShot™ и уживајте во рамномерни резултати без заматување при рачно фотографирање.

Спецификации и функции

  • Оптички зум од приближно 14x во компактен и лесен објектив

  • Кружна решетка за прекрасно дефокусирање

  • Асферични елементи на објективот од ED стакло со високи перформанси

  • Внатрешно фокусирање за подобро ракување и побрз одзив

  • Еквивалентна фокусна должина од 35мм: 27–375мм

Минимално фокусно растојание
0,45 м
Максимален сооднос на зголемување (x)
0,29x
Пречник на филтерот (мм)
62мм
Тежина
440 гр. (15,6 oz.)

Што има во пакетот

Сенило за објектив (ALC-SH104: во форма на цвет, во вид на бајонет), Предно капаче за објектив, Задно капаче за објектив

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина

Кориснички оценки

Корисниците велат